fredag 28 december 2012

Thörnberg: " skönt att målet kom just i dag"


(Jesper Thörnberg. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jesper Thörnberg är tillbaka på lån i SSK. Och avgjorde direkt i toppmatchen mot Leksand.

– Det är lite spänt i slutet, det är chanser åt båda håll men det gäller och ha tålamod och tro på det man gör så det var skönt att få hänga dit den, säger Jesper Törnberg.


Han fick en kalaschans redan efter sex minuter av andra perioden, var fri med målvakten men fick se pucken flyga över målet.

– Ja den tog på målvakten och flög över så jag fick la lite revansch där sedan… konstaterar Thörnberg.

Som alltså gjorde matchens enda mål med 3.16 kvar till full tid.

– Enga (Jonas Engström) gör ett riktigt bra jobb bakom målet och bryter in på kassen, pucken glider ut till mig och jag har i princip öppet mål så det vart ett lätt mål, efter bra jobb av Engan. Det är alltid kul att göra mål, skönt att det kom just i dag och var det avgörande målet.

Var det en medveten passning eller gled pucken till dig?
– Jag vet inte, det går så snabbt där så jag vet inte, du får fråga honom! Säger Thörnberg.

Så bloggen frågade Jonas Engström som slog fast att han bidrog med en passning, snett bakåt in i slottet. En fin passning var det dessutom, anser bloggen.

Kände du att det här är segermålet, Jesper?
– Alltså man kan inte veta det men man hoppas ju alltid, man känner glädje bara sedan blir man lite nervös att det ska ramla in en bakåt men jag litar på killarna och de gjorde det bra.

Det borde dock ha blivit fler mål i matchen. Båda lagen hade fina lägen, det sköts och sköts men det stod hela tiden ett bra försvarssoel från det andra laget i vägen och tvingade ut skyttarna.

– Hanses gjorde några bra räddningar, sedan är Leksand ett väldigt bra lag. De ligger etta i allsvenskan så… sedan var det bra försvarsspel från båda lagen. Det kan vara en faktor att det inte blir mål, konstaterar Thörnberg.

Vad sa ni innan matchen?
– Att vi skulle ha mycket fart, spela tajt i försvarszon, spela tajt och vara jobbiga att möta

Och precis så blev det. Matchen var Jespers 17:e i SSK och att han skulle spela fem till blev klart i dagarna före matchen:

– Efter min första utlåning till SSK s kom jag ju tillbaka till Jönköping och spelade två matcher för HV71, sedan blev jag skadad och har vilat i fem veckor nu, så det kändes som det var rätt att åka hit och spela matcher i stället för att försöka slå sig in i HV just nu. För det är väldigt svårt i och med att det är många forwards där och det är riktigt svårt att slå sig in i ett topplag i elitserien.

Varför blev det just fem matcher?
– Jag vet inte men de la ett förslag om fem, sex matcher och det tycker jag är bra. Mitt mål är att slå sig in i HV och går det som det ska, så åker jag tillbaka efter fem matcher dit.

Men känner du dig som en del av det här SSK-laget eller känner du dig mer som en som bara är här lite grann och slipar till formen?
– Nej, nej jag känner att jag tillhör laget jag också. Jag har ju spelat här nästan hela… eller i alla fall början av säsongen, så det känns bra i detta lag, jag trivs här. De har ju ställt upp för mig då vill jag ställa upp och ge tillbaka så jag ger allt både för att jag ska utvecklas och för laget. Det är en självklarhet, säger Thörnberg.

Som trivdes i matchen där chanserna avlöste varandra och känslorna svallade emellanåt:
– Ja det var en rolig match, det är så en hockeymatch ska vara tycker jag. Med mycket känslor, mycket fysiskt och bra fart och sådär. Tajta matcher är alltid kul, det är bra stämning på läktaren och mycket fart och man måste ha tålamod hela tiden. Jag tycker det är kul att spela såna här matcher. Och det måste vara roligare att se såna här matcher än om alla åker runt och glider hela tiden. De är kul att spela i alla fall.

Och du tappar inte tålamodet?
– Nej, aldrig. Det krävs ganska mycket… ligger man under med tio-noll kanske man gör det men annars är jag lugn.

Det var några omdiskuterade utvisningar och situationer i matchen?
– Ja men det är det alltid, jag lägger inte fokus på sånt det får domaren göra.

Inga kommentarer: