lördag 15 december 2012

Channel One Cup: Säsongens första trea

Förbundskaptenen Pär Mårts var inte nöjd med spelet men vad fan. Det blev säsongens första vinst för Tre Kronor och 4-1 mot ärkerivalen Finland. Det tackar vi för.

Visst, det finns mycket i spelet att jobba på men det var åtminstone inget tappat mod eller ras som det har blivit tidigare och det är en bra början i alla fall.



Jhonas Enroth stod i mål och gjorde en stabil insats. Starkt tycker jag, inte minst med tanke på att hans säsong mest har bestått av NHL-lockout och mestadels träning på egen hand förutom nio matcher med allsvenska jumbon Almtuna där han har kontrakt sedan kort tid tillbaka. I Almtuna har han i och för sig fått  jobba rejält... kanske var bra det. För honom personligen menar jag.

Kul annars att se fjärdekedjan göra två av målen, 1-0 och 2-0. Hockeyhjälmen av för Joel Lundqvist och Fredrik Pettersson, två kanonfina kuggar i Tre Kronor. Tänk om de inte hade behövt kliva av skadade tidigt i VM senast.

Vet inte om någon såg Ryssland-Tjeckien på förmiddagen, det gjorde jag och man kan ju konstatera att Tjeckien åkte på en än värre förnedring än Sverige gjorde. 6-0 till Russia och Tjeckerna hade inte skuggan av en chans, Sverige gjorde i alla fall ett mål och en bra förstaperiod mot den ryska maskinen.

En intressant sak där var ju att Ilya Kovalchuk i en intervju med Viasat konstaterade att Ryssland använde lockouten och Channel One Cup till att spela samman det som är stommen till ett ryskt OS-lag med några nya förmågor. Det är ju tyvärr inget som Pär Mårts kan göra då Hockeyligans beslut om att nobba NHL-spelarna och våra skatteregler gör att de svenska NHL-spelarna inte finns tillgängliga för sammansvetsning på ett liknande sätt.

Sedan undrar man ju... om det ser så här bra ut nu, hur ska det då inte se ut när ryssarna har OS på hemmaplan i Socchi om ett år. Rysligt bra förmodligen...

Inga kommentarer: