lördag 29 december 2012

AIK-TIMRÅ 1–0 (0-0, 1-0,0-0)(FOTO: WWWJESPERZERMAN.SE)


Matchen: MMM+
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK, 100 % och Joakim Lundström, Timrå, 94,44 %
Publik: 7 707
Domare: Pehr Claesson och Morgan Johansson

BÄST I AIK
MMM Daniel Larsson, mv.
MM Broc Little, f
M Stefan Johansson, b, Dick Tärnström, b.

BÄST I TIMRÅ: Joakim Lundström, mv
 
(FOTO: WWWJESPERZERMAN.SE)

FÖRSTA PERIODEN
… backklippan Dick Tärnström gjorde comeback, spelade i par med Jonas Liwing och hann bara sätta fötterna i första bytet så kom ett hårt skott från backplats. Viktigt med sin rutin och tyngd för Gnaget. Han fick självklart en stående ovation också när han nu gjorde comeback efter att ha kört rehab sedan 27 september.

… Match-till-match-forwarden Kris Beech, som hade något strul med pappren från migrationsverket senast  fanns nu med i laguppställningen i samma kedja som de andra matcherna han spelat ,dvs tillsammans med Patric Blomdahl och Björn Melin.

…på frånvarolistan: David Lillieström o Josh MacNevin (båda långtidsskadade medhjärnskakning), Christian Sandberg (långtidsskadad rehab höft), Niklas Lundström som är på JVM, Edgars Klavins och Jonathan Andersson som både spelar med J20 samt Fredrik Hynning som ju fick en puck - ett slagskott till och med - rätt i ansiktet senast.

…Hynning klarade sig som tur var från frakturer, fick ett stort köttsår dock på hakan som är sytt med 12-13 stygn och skulle egentligen kunnat spela idag men då det var gott om andra bra spelare så får han vila och få ner svullnaden istället.

…Man vet att spelarna är tända när det blir fajt redan vid matchnedsläpp, vid första tekningen.  Broc Little och Per Hallin hann bara ställa upp vid mittcirkeln så var fighten igång med klubbor i crosscheckingläge uppe vid vardera bröstet. Blev en tvåa var för det där.

…Dick Tärnström tog som sagt första farliga skott, Timrå kontrade snabbt med ett farligt anfall där Christian Söderström sköt, tog sin egen retur och hade ett skott strax utanför målburen på det.

…Christoffer Aspeqvist kämpar alltid, så även här när han bröt in framför mål men blev skickligt undanmotad av Andreas Molinder.

(FOTO: WWWJESPERZERMAN.SE) 

…Farlig chans av Kris Beech efter 4.36 och riktigt bra fart nere på isen. Kändes som ett litet övertag i trycket för AIK där.

…Matt Robinsson åkte ut efter 6.21 – för hakning – men var inte det minsta sugen på att ta sig till utvisningsbåset. Behövde tydligen hjälp att hitta till andra sidan? Lustigt nog tappade AIK fart där i överläget. Var klart bättre i fem mot fem. Finns en del att jobba på i pp.

…Ett oväntat, rappt och väl maskerat skott av Max Friberg kunde ha stället Daniel Larsson men AIK-målisen hann reagera. Blixtsnabbt.

(FOTO: WWWJESPERZERMAN.SE) 

…Sjukt bra tryck när hela AIK fansen fyller hallen och sjunger. Varför, kan det inte vara så varje match?! Fattar inte folk vilket stöd det skulle vara för laget?

… Broc Little har växt i sitt spel för varje match nu på slutet, hade bra fart hela första, kom i en solraid här men sköt för långt ut och för långt bort på kanten för att det skulle bli farligt.

…Oscar Steen har allt som oftast bra fart på rören, så även nu när han drog som en raket över isen och fick iväg ett skott men sköt utanför.

… Stor vilja som sagt på isen, syntes inte minst när Tobias Viklund sträckte ut likt Stålmannen på isen och åkte som en förlupen längdskida på magen några meter i sin iver att hinna stoppa en puck från att bli icing.

(FOTO: WWWJESPERZERMAN.SE) 

ANDRA PERIODEN
… AIK inledde med tre snabba skott första 1.49 av  Nicklas Jensen (utanför) , Björn Melin och Stefan Johansson (skottet täcktes av spelare).

…Rysarskott av Yared Hagos efter 4.16, ett skott i stolpen som studsar ut på Danne Larsson och sedan faller drop dead rakt ner framför mållinjen. Där snackar vi tur AIK.

… Bra Timråpress efter det där stolpskottet, såg nästan ut att vara pp för RImrå fast det inte var det. Larsson fick slita som en galärslav och AIK kom inte ens ur egen zon utan fick jaga, jaga riktigt snabba Timråiter med en speedad Niklas Nordgren i spetsen. Nordgren var för övrigt uppsatt som extraspelare!

 (FOTO: WWWJESPERZERMAN.SE) 

… Blev en kontring mitt i Timråpressen där, Kris Beech och BjörnMelin kom två mot en, Melin fick ett kanonläge, försökte göra mål med backhand men sköt över.

…Tekning i Timrås zon kort därpå och ett minst sagt vasst skott av Stefan Johansson direkt på teken men där var Lundström blixtsnabb med teken.

…Inte så elegant match men vilken kämpainsats båda lagen gör. Riktigt roligt att se jobbet, trampet i fötterna och viljan från båda håll. Ingen jullunk här inte.

…Skön checking av Victor Ahlström, övriga i femman åkte och bytte, Victor tog en extra speedtur ner bakom Timrås mål och stressade Timrå vid uppspelet innan han drog järnet till båset. Vilja!

…Satan vilket stolpskott Patric Blomdahl fick till. Pucken gick som en projektil mot stolpen och ett livsfarligt vapen ut från densamma…hade varit otagbart om det gått rätt de centimeter som fattades.

…Inte alltid lätt att få ett kanonläge, Huselius fick en fladdrande, studsande puck vid offensiva blå, trampade på ner mot Lundström men sköt rakt på Timråmålvakten.

…Nytt stolpskott, nu från Broc Little i slutet av andra. Var ett lite märkligt halvgruff precis innan. Där några spelare började putta på varandra samtidigt som spelet fortsatte runt Lundström som fick slänga sig åt alla håll och kanter.

…PP för AIK i slutet av perioden och ett ganska bra pp men på något konstigt sätt kom det hela tiden något Timråben, klubba, ja något i vägen. Såg faktiskt ut som någon skarvade vidare pucken med en typ enhandsvolleybollserv men domaren såg inget så jag såg kanske fel.

…Nytt fint läge för Huselius i slutminuten, men även den här gången går skottet rätt på Lundström som står bensäkert placerad hela tiden.

 (FOTO: WWWJESPERZERMAN.SE) 

…Och just när man som minst anar det. Mål.

…1-0 (19.29) Stefan Johansson (Oscar Ahlström, Victor Ahlström) Pass över hela isen från Victor till brorsan Oscar som skjuter från vänstra långsidan, Stefan Johansson får längs puckvägen fram klubban och styr in 1-0 till AIK.

 (FOTO: WWWJESPERZERMAN.SE) 

…Det var för övrigt Johanssons först mål och totalt andra poäng för säsongen. Inte för att han brukar ösa in poäng annars heller men förra säsongen blev det 4+9=13


TREDJE PERIODEN
..Lite tajtare spel i inledingen av tredje där Timrå av förståeliga skäl var laget som jagade mest men Tobias Viklund kunde rinna igenom och få en chans men skottet  gick rakt på Lundström.

..Fint två mot ett läge för AIK med med Joakim Nordström som avslutare men skottet blir itne riktigt som han tänkte sig.

 (FOTO: WWWJESPERZERMAN.SE) 

…Frontalkrock mellan Patrick Blomdahl, Timrås (!) Richards Demén Willaume och Timråkeepern Joakim Lundström. Och vilt slagsmål efter det. Lundström var halvvägs ut mot egen blå vid krocken och nu är AIK publiken i uppror sedan BLomdahl fått matchstraff för charging och R D W en tvåa för roughing(FOTO: WWWJESPERZERMAN.SE) 

…Nu är det rörigt här. Så fort någon närmar sig målvakterna tänder det till, som när Hagos kommer för nära Larsson blir det gruff.

…56 sekunder in på de utvisningarna fick Timrå lagstraff på grund av för många spelare på isen, vilket alltså innebar att den chans till tre minuters pp som Timrå hade plötsligt reducerades till en minut och 59 sekunder.

…Fin plock av Danne Larsson på Niklas Nordgrens distinkta skott med mindre än två minuter kvar.

…Timrå tog timeout med 1.45 kvar men lyckades inte få in pucken. Det fick i och för sig inte Mattias Janmark heller, när han först missade tom kasse (målvakten plockad) och sedan höll iiiii pucken nere i Timrås zon och därmed fick värdefull tid att gå. Sista sekunderna var pucken låst mot sargkanten. Riktigt smart checking där.

 (FOTO: WWWJESPERZERMAN.SE) 

… AIK har nu tio raka vinster hemma mot Timrå!

…Dick Tärnström såg inte alls ut att inte ha spelat på tre månader och hade en istid på 20.39. Stabil som alltid och efteråt konstaterade han att ”jag är trött men kroppen känns bra”. Fint det.

SKOTTEN I MATCHEN: 18-24 (5-5, 12-9, 1-10)


2 kommentarer:

eddie sa...

Kan inte låta bli.... men det blir alltid lite egendomligt med dubbla negationer i en och samma mening ;-)

Marie Hallman sa...

eddie Ok!