torsdag 13 december 2012

Channel One Cup: Farten och modet som försvann?!

Fyra mål - totalt - i Karjala Tournament. Ett enda mot Ryssland i Channel One i dag. Och då förespråkar Pär Mårts offensiv hockey.

Hm. Det är något som inte går att få ihop här. Och jag vet inte var felet är men det är ju så knepigt.


Ambitionen att spela en snabb och offensiv hockey med många mål - finns där hos både spelare och ledare. Men det slutar ändå med punkterad pannkaka i match efter match.

Nu ska det sägas att Ryssland kom med ett galet bra lag till torsdagens match. Ovechkin, Malkin, Kulemin, Mozyakin, Nikulin, Radulov, Datsyuk, Kovalchuk Medvedev, Emelin... det var ett mäktigt motstånd som Sverige ställdes med.

Men Sverige hade ändå spelare som Nicklas Bäckström, Marcus Johansson och Patric Hörnqvist - bästa kedjan i dag men visst, kollar man laguppställningen så var den inte lika VM-betonad på alla positioner. Och att Ryssland vände 0-1 från första till 5-1 - varav femman kom tretton sekunder in i tredje - kanske avspeglar det.

Men det som stör mig mest är kommentarerna i periodpausen inför tredje och efter matchen. Mårt säger bland annat: "Vårt mod svek. Vi litade inte på varandra" och "Jag tycker att vi ger upp lite grann. Det är halvdant vi gör och då får de för mycket fart och ytor"

Det känns nämligen som vi har hört det där förut. Från Pär Mårts. Efter matcher där Sverige börjat lovande/bra och klappat ihop. Vad är det som gör att Sverige inte har modet, att man inte håller ihop och spelar för varandra en hel match?

Jag har inget svar på den frågan men det känns som en fråga som såväl Tre Kronors ledning som spelarna bör fundera på. För så här - tappat mod och ett Tre Kronor som ger  upp -så kan vi ju inte ha det.

4 kommentarer:

Emma sa...

Det var riktigt tråkigt att se efter en sån bra första period!

Marie Hallman sa...

Emma: jo , man undrar ju vad fan? Sedan var det ett grymt ryskt lag men ändå!

Anonym sa...

Finns det nån som överhuvudtaget bryr dug om dessa jävla landskamper? Bara ytterligare ett menlöst och störande uppehåll i det som betydernåt nämligen klubblagshockey. Hata förbrödring!

Marie Hallman sa...

Anonym: eh okej... jag bryr mig!