onsdag 26 december 2012

Bremberg: " Det är långt ifrån kört det här"


(Tre assist för Linkan mot Malmö. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården inledde målskyttet men fick sedan jaga, jaga, jaga Malmö som tog hem bonuspoängen på straffar:

– Vi börjar bra, sedan får de något enkelt mål, de trycker på, vi får jaga i kapp. Och går i fatt tre gånger, det var väl ett styrkebesked men det var ändå ingen välspelad hockey direkt, konstaterar Fredrik Bremberg.


Djurgårdstränaren Tony Zabel var allt annat än nöjd efter matchen. Det var inte så här det skulle se ut slog Zabel fast i intervjun med Viasat.

Och Bremberg är inne på samma spår:

– Det var hafsigt spel från båda lagen. Vi var lite röriga i egen zon – där måste vi bli lite bättre. I dag gör de mål på lite enkla markeringsmissar. Sedan hade vi lite otur med bland annat en puck som styrs in av en egen skridsko. Plus att vi hade flera lägen att avgöra matchen och kunde ha gjort några mål till.

Själv spelade han fram till tre av målen 1-0, 2-2 och 4-4. Farten och passningarna börjar sitta där och det syntes redan före uppehållet att det spel som han fått kritik för att sakna nu börjar sitta där det ska.

– Det var väl dags att börja spela ordentligt nu… säger han med glimten i ögat innan han fortsätter:

– Nä men mycket sitter i huvudet också och jag måste ta tag i det mer. Jag försöker köra lite… jag ska inte säga att jag tar egna bågar men jag försöker hitta lite gamla bågar som funkar och det har gått bra. Sedan har vi fått ihop det nu, jag Kalus och Dustin. Kemin funkar bra där. Synd att vi inte vinner bara, vi hade många lägen där det borde ha gått in en puck.

Halvvägs in i matchen tog det dock tvärstopp mot Philip Hertsby och en och annan höll väl andan på läktaren men det gick hyfsat ändå:

– Jag hade ju redan en lårkaka på baksidan från förra matchen. Nu fick jag en på framsidan också så jag är blå på hela benet. Men det går bra ändå, det där går ju bort så det är lugnt.

Kan du spela nästa match då? Man blir väl rätt stel menar jag?
– Det kan man definitivt bli men man blir varm rätt fort så det är inga problem. Det är lugnt.

Förlängningen i matchen blev mållöst. Jimmie Ölvestad hade en puck inne - såg det ut som - men det blev washout efter videotitt. Enligt Viasat på grund av att Djurgårdsforwarden störde Malmös målvakt Pontus Sjögren. Malmö avgjorde sedan på straffar – där Ludwig Reinfeldt satte sin straff mellan benen på Adam Reideborn.

Bonuspoängen till gästerna alltså vilket gör att DIF ligger kvar på sjätteplats, en poäng bakom MIF och med nio poäng upp till tredjeplatsen.

– Men det är bara att försöka vinna ännu fler matcher. Det är långt ifrån kört det här. Jag tror många andra lag kommer få en dipp också, det är många som har unga spelare som kommer att tröttna så det här kommer nog bli tight hela vägen in.

Det har varit väldigt tajta matcher mot Malmö, vinst 2-1, förlust på straffar med 3-4 senast och nu ny strömförlust 4-5. Varför?
– Jag vet inte varför, det har bara blivit såna matcher. Malmö är inget speciellt lag sådär utan den här matchen borde vi ha vunnit tycker jag.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Med en bättre målvakt hade DIF vunnit,,,

pg™ sa...

"Farten och passningarna börjar...."

Kan någon tala om för dom att halva säsongen har gått redan........BÖRJAR?????????

pg™ sa...

"Farten och passningarna börjar...."

Kan någon tala om för dom att halva säsongen har gått redan........BÖRJAR?????????

Marie Hallman sa...

Anonym: Inför dagens match har Adam hållt nollan i tre av de sex matcher han har startat... tror nog hela laget får ta på sig den här torsken.

pg: Visst, DIF inledde säsongen risigt på många sätt man jag tycker ändå det börjar hända saker nu. Och visst skulle det vara bra om allt satt perfekt från början men det är en lång serie, inte ett kortbanerace, det är väl charmen i sport även om det är jobbigt när det går emot.