onsdag 5 december 2012

Silly season SSK: Matt Read

SSK:s lockoutforward Matt Read lämnar klubben efter lördagens match mot Djurgården och åker hem till USA för att fira jul. Om NHL-lockouten fortsätter kommer han dock tillbaka igen efter nyår, men missar i så fall hemmamatchen mot Västerås och bortamatchen mot BIK Karlskoga. 

-Han har kontrakt med oss till dess att lockouten är över, säger SSK-tränaren Johan Strömwall till LT.se.


Matt Read har varit extremt nyttig för SSK, har lett laget inte minst utanför isen och visat vägen såväl defensivt som offensivt och var den som tillsammans med Calle Hagelin fick igång Damien Fleurys målskytte.

Read är just nu tvåa i den internapoängligan med fem mål och 16 assist på 18 matcher, vilket är totalt en pinne sämre än just Fleury som ju har spelat 27 matcher.

 "Matt Read kom till oss efter en tuff period för laget och har varit starkt bidragande till SSK:s tabellklättring på isen med hans starka kvaliteter på isen såväl offensivt som defensivt. Read har visat en fantastisk inställning till  hockey, till sin vän Emil Billberg och klubben genom att spela för en ersättning som inte ens täcker hans kostnader " säger sportchefen Per Nygårds i ett pressmeddelande.

Nu kommer det ju rykten om en lösning på NHL-konflikten så hemmamatchen på torsdag mot Oskarshamn och bortamatchen på lördag på Hovet mot DIF kan vara sista chansen för SSK-fansen att se och tacka av Read.

Å andra sidan blir man inte klok på allt som sägs runt lockouten så det kan ju bli en comeback också. Det visar sig...

5 kommentarer:

Peter sa...

Troligtvis blir det sista imorgon. Vilken injektion han och Hagelin stod för när de anlände. Hög klass. Det är bara att se till att tacka av han ordentligt imorrn mo OIK. (tryckfelsnissen har varit framme och skrivit "lördagens match mot USA") hehe.

Marie Hallman sa...

Peter ja det blev galet ändrar nu :)

Ubbe sa...

Stor-Nyllet och Mini-Nyllet klara. Presenteras i någon av pauserna mot Oskarshamn.

BigDan sa...

Jag tror LO kommer hålla i sig säsongen ut, ägarna kommer inte backa nånting känns det som och spelarna vill inte offra allt för mkt.

Skulle sitta fint med Read och Hagge efter jul och sedan kryddat med Grossman lagom inför KS.

Marie Hallman sa...

Ubbe: Hm var tog nyllet x 2 vägen då?

BigDAn:ja jag vet inte. Verkar ju gå trögt där borta samtidigt är det en del spel för gallerierna.