tisdag 4 december 2012

Strömwall "Nu har vi en platå med poäng som ger bra arbetsro"


(Strömwalls SSK fortsätter rada upp segrar. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SSK fortsätter plocka skalper, i dag (tisdag) var det formstarka Mora som besegrades.

– Vi var riktigt laddade. Mora hade fem reka segrar inför matchen och har några riktigt farliga spelare, som Bobby Ryan och Anze Kopitar som är vana att spela mot världens bästa backar.
Men vi kände oss harmoniska och i bra form, konstaterar Johan Strömwall.


SSK-tränaren sitter och analyserar tillsammans med det övriga ledarteamet matchen i bussen på väg hem genom mörka skogar och med snöröken flygandes utanför fönstret när bloggen får tag på honom.

Och så här beskriver han säsongens 18 seger av 27 möjliga:

– Vi tog ledningen tidigt. Hade riktigt hög fart i första och fick sedan spela i ledning hela matchen. Vi blev tillbakapressade i andra men gjord 2-0, ett fint mål och lyckades sedan spelat ett tajt och snålt bortspel. Vi släppte inte till ett enda friläge, inte ett enda tre mot två eller någon två mot etta. De hade fler skott (27-13) än oss men vi hade bra målvaktsspel, täckte skott och gjorde en riktigt bra försvarsinsats. Man kan ju spela så på bortaplan när man har fått ledningen, säger Strömwall.

De frön av självförtroende som Calle Hagelin och Matt Read sådde i truppen och som sedan bara fortsatt växa hos spelarna har fått såväl äldre som yngre att kliva fram på ett sätt som väl ingen kunde ana efter de första omgångarna i serien när SSK låg dyngsist.

Segern mot Mora tog upp Södertäljelaget på en andraplats i tabellen och då saknades ändå stora delar av de ordinarie spelarna.

– Vi tränare försöker ju utveckla det som vi gör också. Nu har vi en platå med poäng som ger bra arbetsro. I dag spelade vi match med sju juniorer, vi har en del skador och så men att vi kan åka upp och ta tre poäng i Mora med sju juniorer är något vi är stolta över. Vi har råd att vara det.

Det måste vara stor skillnad för dig som tränare att stå bakom ett gäng där det rullar på jämfört med hur det såg ut i början av säsongen?
– Ja, absolut. Genom att det fungerar så bra nu i vårat grundspel så handlar det mer om små justeringar här och där. Sedan justerar vi ju alltid litegrann inför matchen beroende på vilken motståndare vi möter. Men samtidigt så tycker jag inte att vi spelade så dåligt i början heller egentligen men vi vann inte jämna matcher. Det gör vi nu. Vi vinner de där jämna matcherna och behåller lugnet på ett annat sätt. Det är väl skillnaden, säger Strömwall och fortsätter:

– Vi har ju ett bra grundspel också och jag tycker att oavsett vilka vi sätter ihop så gör vi ett bra jobb. Så blir det när man vinner många matcher, då kommer det ny energi hela tiden och man ser det mesta positivt.
En spelare som verkligen klivit fram är ju 19-årige backen Emil Djuse som precis presenterats som en av backarna i JVM-truppen och som spelar ett spel som antyder mycket mer erfarenhet än en 19-årig back normalt har.

Så här sa Rönnberg om honom när truppen presenterades: ” Här har det gått fort från division ett i Östersund till HockeyAllsvenskan med SSK. Enormt spelbegåvad kille med ett enormt lugn och stort självförtroende. Han kom in hos oss, tog en tröja, sedan släppte han den inte. Det går inte att ta bort en sån kille. Är dessutom underbar att coacha”

Och även SSK-tränaren Johan Strömwall är inne på samma linje:

– Han är lugn och stabil, lär sig hela tiden. Har ett starkt psyke så vi är jättenöjda med honom. Han är en smart spelare också som behåller lugnet i stressade situationer så att han kan spela bra hockey fast det är trångt och så vidare.

I och med att Djuse är uttagen till JVM så kommer han mest troligt vara borta från SSK från och med måndag och fram till en vecka in i januari. Men om han ersätts eller inte av en annan spelare är oklart idag, säger Strömwall:

– Ja vi får se. En spelare skulle ju tas bort från truppen så vi vet inte om det blir han eller någon annan som de skär bort, sedan beror allt på hur läget i laget ser ut då med skador och så. Vi får se.

3 kommentarer:

Ubbe sa...

Här får du en nyhet Marie:
Stor-Nyllet (Michael) och Mini-Nyllet (William) klara för SSK. Presenteras i en av pauserna i mötet mellan Södertälje och Oskarshamn om allt går som det ska.

ssk 1902 sa...

Med all respekt marie så tycker jag att du börjar bli tjatigt. Varje artikel tar du upp att ssk låg dyng sist, att det är i stort sett bara nhl spelarnas förtjänst att ssk vinner. Man får ju för sig att du på fullaste allvar tror att ssk hade vart ett bottenlag utan nhl spelare, tror du det så är du verkligen ute och cycklar. Sen tycker jag väll också att det är kul att att du inte för ditt liv kan begriga att djurgården är ett mittenlag, dom har ju ett lag med så stora meriter enligt dig.Utan och inse att många av dom som har dom här så kallade stora meriterna är mellan 35-40 år och mer eller mindre slut som hockeyspelaare,

Marie Hallman sa...

Ubbe: Igen - det stämde ju inte!

SSK1902: Jag tycker det är en häftig resa som SSK har gjort och jag tycker jag har påpekat varenda gång att det är spelarna i det "ordinarie laget" som har fått bättre självförtroende vilket i sig lyft spelet vilket gett segrar och bättre självförtroende osv. Kanske inte går fram men så känner jag det.
Om du sedan tolkar och analyserar mina tankar efter ditt egna tycke ja då är det just det och inget annat.

Ang DIF så var det total enighet inför säsongen, ALLA tippade dem i toppen. Varför? För att man utgick från de meriter ett lag har och tror att de ska spela därefter. Detsamma gäller ju SSK som jag tippade högt.

Att DIF går så dåligt tror jag har helt andra orsaker än åldern men där tycker vi olika. Du har din åsikt jag har min