Målvakterna: Chet Pickard, DIF 94,74 % och Anton Forsberg, SSK, 92,86 %

MMM Matt Read, f
MM Damien Fleury, f
M Johan Andersson, f

FÖRSTA PERIODEN
…Sista matchen för såväl Patric Hörnqvist som Matt Read på ett tag. Read sa efteråt att han vill komma tillbaka om lockouten håller i sig. Hur det blir med Hörnqvist med flera beror så lockout men även skattereglerna. Hörnqvist spelade hur som helst  på ena kanten med Kristofer Ottosson i mitten och med Jimmie Ölvestad på andra kanten medan Read spelade tillsammans med Emil Lundberg och Johan Andersson.

…Kristofer Ottosson gjorde sin 700:e grundseriematch för DIF senast, mot Troja, men uppmärksammades för det i dag istället av både klubben och fansen (”Ottossons Järnkaminer”.)

…heta känslor från start, inte blev det lugnare när Cam Fowler åkte ut för crosschecking och Patric Hörnqvist för roughing efter knappt tre minuter.

…Det hann bara gå en minut av den utvisningen när Ziga Jeglic åkte på Chet Pickard och Philip Holm och Damien Fleury genast tog en fight. Jag tror att Holm tror att Fleury var spelaren som var på Pickard, för han kom åkande samtidigt mot målet men det var Jeglic såg men på reprisen.

…1-0 (3.56) Pontus Åberg (Kim Lennhammer, Alexander Wennberg). Spel 4 mot 4. DIF kom tre mot två, körde en give and go från Wennberg på vänsterkanten via Eriksson i mitten till Åberg på högersida. Han sätter pucken mellan benen på Forsberg som såg lite ställd ut.  Kanske p g a en klubba som var med och styrde in pucken.

…Precis efter målet åkte Viktor Lööv ut, varpå DIF fick chansen till pp men nä. Det är inte Djurgårdens starka sida. Det syntes nu med även om det fanns några småfarligheter.

…David Lidström var sååå nära 2-0 efter åtta minter. Det spelas in en puck i slottet från kortsidan, där står DIF-backen och sätter bladet till men styr pucken snett utanför målet. Lite precision så hade det blivit mål för det var öppet på den sidan.

…Bra Djurgårdstryck efter det när man snurrar runt SSK-målet och bara matar puckar men också riktigt bra jobb av SSK som täcker skott på alla möjliga sätt och vis och verkligen stänger till framför Forsberg så att pucken fastnade på en spelare hela tiden.

... Härligt tryck inne på Hovet från båda fanssidorna. Hettan kändes på såväl isen som läktaren.

… Jag har ju gnällt på DIFs pp men när Cam Fowler åkte ut efter powerbreaket så var Djurgården riktigt bra, fick snabbt till en uppställning och hade flera fina lägen bland annat ett skott av Timmy Pettersson som Anton Forsberg gjorde en kalasräddning på. ”Foppa” fick även rädda ett bra skott av såväl Sörensen som Wennberg kort därpå.

…Djurgården har ju lånat hem DIF-fostrade Stefan Söder från division ettlaget KRIF, han var dock inte med i den här matchen, det var i stället upplockade J-20 spelarna Mattias Kalin och Tobias Lindberg, båda forwards.

…DIF fick ännu ett pp i perioden då Tony Lagerström åkte ut för holding the stick. Djurgården sköt och sköt, SSK täckte bra, Forsberg såg lugn och stabil ut och kanske passade Djurgården runt lite för mycket även i lägen då man borde ha skjutit.

… Puckinnehav första perioden: DIF 64 % - SSK 36 %. Djurgården hade puck i offensiv zon i 6 minuter och 59 sekunder medan SSK hade pucken i offensiv zon i 2.38. Ändå bara 1-0 till DIF. Ordet ineffektivitet har verkligen fått ett ansikte i höst. Samtidigt ska man komma ihåg att SSK spelar riktigt bra försvar och täpper till rejält framför sin målvakt som var stabil utom vid just det enda målet.  Å tredje sidan, det där  - tajta försvar – måste DIF lära sig luckra upp någon gång.

ANDRA PERIODEN
…  DIF är mästare på att krångla till det men här gick det på ett försök.

…2-0 (1.22) Philip Holm (Tim Eriksson) Holm driver ner mot mål, där det är tomt på folk förutom målvakten såklart, uppvaktas av en SSK-spelare men lyckas precis när han ska runda målet slänga iväg en puck ner mot första stolpen och där går pucken in  mellan benen på Forsberg.

… Fint skott av Fleury några minuter in som tvingar Pickard till en bra plock.

… Lite rolig sekvens efter drygt sju minuter när Mike Bergin helt sonika puttar omkull Marcus Sörensen. Han blir i sin tur såklart aningen irriterad… och jagar i fatt för att knuffa tillbaka men är trött, har förmodligen syra och i sin iver att hinna i fatt så snubblar han nästan omkull i stället. Mycket vilja där. Och styrka av Bergin.

…Vilket läge Patric Hörnqvist fick  efter cirka åtta minuter! När Patric Hörnqvist skjuter ett skott sånär går mellan benskydden men Forsberg lyckas ha ihop dem med någon millimeters marginal så att pucken studsar via benskyddet och ut åt sidan istället.

…Och precis efter det, skott av Timmy Pettersson i målramen. Snacka om att Anton Forsberg  hade det svettigt.

…halvvägs in i andra får då SSK sitt första pp och det blev en dubbel direkt, när Patric Hörnqvist fick 2+2 för hakning och slashing.

…Efter 12.46 åkte även Kristofer Ottosson ut och nu fick alltså SSK chans att spela fem mot tre i två minuter.

Efter 16 sekunder av det överlägen sitter pucken direkt.

…1-2 (13.02) Matt Read (Johan Andersson, Ziga Jeglic) Spel 5 mot 3. Klassiskt pp mål, skott ut mot högerkanten, genomspel till vänster och skott mot främre stolpen där pucken går in.

…Efter målet hade SSK alltså spel i fem mot fyra i 1.44 till. Eller hade chansen till. Det blev inga fler mål där och efter 1.20 av det överläget åkte nämligen Ziga Jeglic ut för fasthållning. Spel fyra mot fyra i 24 sekunder då alltså, följt av pp för DIF. Inga mål för DIF i det överläget dock.

…Galen räddning av Pickard precis när spelet kom igång och han skulle stänga första stolpen. Pickard såg ut att vrida benet ut och in och räddade i någon slags omvänd split så det såg ut som att ljumskarna gick all världens väg men det gick tydligen bra det med. Snacka om att vara gummimannen.

…Riktigt tung, men juste, tackling av Robban Carlsson på Kim Lennhammer som fick stå på knä och hämta andan ett bra tag efter den proppen.

TREDJE PERIODEN
…Lite mer avvaktande spel i inledningen av den här perioden även om det var en hel del surrande runt SSK-målet. Och faktiskt lite lägre tempo i hela perioden, vet inte varför för långsamt gick det inte men det kändes lite lugnare. Lite mindre heta känslor kanske. Mer spel, mindre gruff.

…Pontus Åberg blev lite störd på vägen ner mot mål av Cam Fowler, det löste han med en … snurrfint. Och ett skott utanför mål.

…hockeyhjälmen av för Pontus Åberg, som han jobbar, sliter och oroar motståndarna. Märkligt att han inte ansågs platsa i JVM-laget mer än som reserv på hemmaplanen. Jag tycker han borde ha fått en ordinarie plats men kan han hålla den här farten och formen även framöver får väl DIF skicka ett tackkort till Roger Rönnberg för att de slapp saknade både Wennberg och Åberg över JVM.

…Patric Hörnqvist ville verkligen, verkligen göra mål sista matchen, kämpade, drev, låg som en på som en speedad iller mot mål men Forsberg var beredd bland annat när Hörnqvist skickade pucken mot första stolpen efter drygt elva minuter.

…Djurgården ska ha cred för att man, liksom SSK, jobbade hårt på att trycka ut motståndarna. Det lyckades man extra bra med när gästerna jagade en kvittering. Blev många skott utifrån.

…Dubbelchans för DIF med tre och en halv minut kvar med ett skott av Sörensen som Forsberg lämnar retur men när Åberg ska trycka in returen går han omkull.

…SSK plockade målvakten med två minuter kvar men något mål blev det inte och eftersom det blev tekning nere i Djurgårdens zon i slutsekunderna kom Forsberg in på slutet igen.

… Ett litet sammanträffande…DIF vann mot Örebro när Murray sa hej då, vann mot Almtuna när Gabriel Landeskog sa hej då och även nu då när Hörnqvist sa tack och hej. Känns som en trend.

SKOTTEN I MATCHEN: 28-19 (8-4,8-10, 12-5)

(Fotnot: Jag har inte hittat några bilder än från matchen, kommer nog senare!)