onsdag 12 december 2012

Huselius: " Jag vill inte lova något"


(Huselius vill inte lova när det kan bli spel. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Bloggen var på Hovet i dag och gjorde ett långt reportage som ni kommer kunna läsa inom kort. När jag ändå var där kollade jag in Huselius, som jag tycker såg väldigt pigg och fräsch ut men det tyckte inte han själv. Och så här blev svaret när jag frågade hur läget är?

 Jag har inte skrivit på något än, så det är som det har varit hela tiden.

Enligt en intervju med AIK:s vd  i Hockeybladet ser det lovande ut med spel mot Frölunda nästa vecka?
 Mmmm men jag har sagt hela tiden att jag tar en dag i taget och… Nu har jag kört på is i några veckor och nyss låg jag nerbäddad i två dagar med influensa, så det var jobbigt.  Men nu får jag försöka träna igen så får vi se vad som händer. Det är så jag ser det hela tiden, det är svårt att säga när eller hur eller var utan jag måste känna att det känns okej. Flåset och sådär det tar tid, jag känner ju det men det blir ändå bättre för varje dag

Hur känns kroppen då?
 Kroppen känns okej sådär men träningen kan man kontrollera rätt mycket och man måste bli grundtränad, sedan får man gå ut och prova men det är tufft att säga på rak arm när (han kan spela)

Du kan inte säga om det handlar om en vecka eller en månad?
 Nej och det är det som är svårast för mig själv också när man har varit borta så mycket, så man får ta en dag i taget och gnugga på.

De AIK-fans  som hoppas att du ska vara med mot Frölunda de får vänta och se?
 Ja jag kan inte säga något annat, för jag vill inte lova något till någon.

Gozzi sa till mig att du inte vill skriva på kontraktet förrän du är redo och helt klar för att spela?
 Ja, exakt, så är det ju för att jag har varit borta så mycket och man vet vad man  har kunnat göra och hur man har kunnat spela och jag vet ju att jag kommer inte att vara där.

Du kan ju inte förvänta dig att kliva in på högsta nivån nu?
 Nej och det vet jag ju att så kommer det inte att vara men jag vill ändå inte vara… jag har ju sagt till alla, min agent, alla klubbar, alla att jag kommer inte skriva på någonting förrän jag är i hyfsad form och det har jag sagt hela tiden, därför så tar jag en dag i taget så får vi se. Men det är jobbigt mentalt också, det är tufft för att man är van på ett sätt med vad man kan och vad man brukar göra på isen och nu känner man att man är inte riktigt där. Och då känns det lite konstigt.

Vad fattas?
 Nä men är man borta i ett och ett halvt år i stort sett från matcher och träning, när man inte har spelat på den nivån där man är dagligen, då tappar man dels mentalt – fokuset och sedan kroppen. Den slappnar av, du tappar din fysik. Den är ju en färskvara, det tappar du på två veckor så när du har varit borta i ett och ett halvt år så kan du ju tänka dig… så det är alltihop, tajming, hur man rör, orken, allt!

Du ser väldigt pigg ut från sidan sett i alla fall?
 Ja det är lätt att det ser så ut…

Det ser ut som att du har samma tempo som de andra?
 Men så känns det inte. Det är ju bra om det ser så ut men så känns det inte för mig själv men jag får gnugga på så får vi se.

5 kommentarer:

Calle sa...

Husse är cool. Håller Gnaget över grillelden ett tag till. Men det är lugnt. Hoppas och tror att det ordnar sig och att han kommer att vara med mot Frölunda ändå. ;) Skulle vara grymt häftigt att få se honom i AIK-dressen!

Marie Hallman sa...

Calle: Framför allt vill han vara i bra form innan han skriver på. Det hedrar honom. Inget mjölka ut pengar utan träna och känns sig fräsch först, börja ta ut lön först den dagen han bidrar med matchspel.

Anonym sa...

Det låter som att han har höga krav på sig själv. Om AIK är redo att skriva kontrakt nu så tycker de ju uppenbarligen att han är bra nog som det är.

Frågan är om riktigt matchande kan vara den snabbaste vägen att komma tillbaka till den form han vill vara i? Detta förutsatt att han är i tillräckligt god form för att inte riskera skador.

Anonym sa...

Marie, du skulle ha frågat han ang facebook kommentaren han la på aftonbladet. Läser han alltid om sig själv i tidningar osv? Var ju sjukt roligt att se han "ge svar på tal" där.

Marie Hallman sa...

Anonym; ja det kanske är lite väl höga krav men det blir väl så när man är van vid en nivå men hamnar i ett annat läge. Han kan ju i o f s inte vänta sig DEN nivån som han hade i NHL för då kan han aldrig spela, man måste ju få några matcher för att få upp tempot också.

Anonym; ah jag glömde, sorry.