måndag 3 december 2012

DJURGÅRDEN-ALMTUNA 3–0 (0-0, 1-0, 2-0)


Gabriel Landskog dröjer sig kvar några sista sekunder för att njuta av samspelet med fansen. FOTO JOHANNA LUNDBERG/ JOHANNALUNDBERG.NET
Matchen: MM
Målvakterna: Chet Pickard, DIF, 100 % och Jhonas Enroth, Almtuna, 93,02 %
Publik: 5 418.
Domare: Johan Häll.

BÄST I DIF
MMM Gabriel Landeskog, f.
MM Kristofer Ottosson, f.
M Patric Hörnqvist, f

BÄST I ALMTUNA: Jhonas Enroth, mvFÖRSTA PERIODEN
…Djurgården hyllade Lars-Gunnar Björklund - som ju var en riktig ur-Djurgårdare – med en tyst minut följt av rungande applåder.

… Lite ovanlig presentation på lineup när Gabriel Landeskog annonserades med ett ”tack och hej”. Men det här är ju hans sista match i Djurgården - på det här kontraktet i alla fall.

…Men vad var det för hemmavideokamera som filmade det som var uppe på jumobronen? Och inga repriser? Hm. Man vill väl äändå att publiken på plats ska få lika mycket för pengarna som de som ser matchen på datorn/tvn?

…Djurgården fick matchens första pp, det kom ett par, tre hyfsade skottförsök där första minuten i överläget men det var inget som skrämde NHL-meriterade Jhonas Enroth direkt. Å andra sidan fick Djurgården till rätt bra fart i överläget och precis när det tog slut var det nära att en puck skjuten längs med mållinjen gick in. Där tvingades Enroth till en vass plock efter en lurig passning från PatricHörnqvist till Kim Lennhammer

 …Konstig matchbild i första perioden där Djurgården – som vanligt hade puck, tog initiativ men inte fick till avsluten samtidigt som Almtuna backade hem och kom i enstaka kontringar samtidigt som det låg någon slags konstig avvaktande känsla i luften. DIF vann för övrigt skotten i första med 15-5.

…Jimmie Ölvestad är inte den som viker ner sig i första taget. Fick tre snabba tacklingar på rad men kämpade på trots att han till slut hade en Almtuna spelare över sig som stod och tryckte till. 

…Dubbelläge för Dustin Johner halvvägs in i perioden. Ett bra skott, retur och ett bra försök på den med men inget mål.

… Skumt skott och ännu skummare räddning av Chet Pickard då Almtuna fick iväg en häckpipa som jag tror att Chet räddade med knäskålarna då pucken hann smita in mellan/bakom benskydden men det tog stopp där.

…Henrik Eriksson försökte jobba in en puck. Men Almtuna körde som så många andra igelkottsförsvar och det slutade med att Eriksson låg på rygg, kom upp och åkte med raka ben ner till det egna båset.

…Almtuna hade inte mycket i första men Ludwig Blomstrand – som ju bytt från DIF till Uppsalaklubben fick iväg ett skott som strök bortre stolpen.

ANDRA PERIODEN
...Djurgården fick börja i pp, hade spel fem mot fyra i 1.20 då Martin Nilsson åkte ut för fasthållning strax före pausen. Var precis som i första dock. Några skott men DIF skulle med fördel kunna vara lite mer aggressiva framför målet. Det går inte att lira in allting.

…DIF fick för övrigt nytt pp, nu pga av hakning från Sebastian Höglund, och efter viss möda kom det till slut ett mål.

…1-0 (4.24) Alexander Wennberg (Gabriel Landeskog, Dustin Johner) Spel 5  mot 4. PP-uppställning, DIF spelar runt, plötsligt står Wennberg helt ren framför öppet mål och lyfter upp pucken i nättaket.

…Målet tvingade Almtuna att gå till anfall vilket i sin tur verkade få Djurgårdenur balans något… det blev plötsligt ett väldigt konstigt spel. Vi kan väl kalla det raggarhockey i kubik, åt båda hållen.

…Patric Hörnqvist for i ett byte runt som ett speedat popcorn men körde också i full fart rätt ini Almtunas köttmur. Ja ni hör. Skum sekvens där.

… Jimmie Ölvestad visade vägen med en offensiv tackling där han fick med sig både fart och puck ur proppen, bröt in framför Enroth men dock. Inget mål.

…Kalasläge för David Lidström som tillsammans med Timmy Pettersson fintar bort Almtunaförsvaret men när han ska ”bara” lägga in pucken med backhand så hade Enroth ett benskydd i vägen. Hade behövts ett lite höjd på det skottet.

…Almtuna skaffade sig ett två mot noll läge, det pinnades på och någon (jag hann inte med där) la in pucken i mål. Men det gjorde han efter att domaren redan hade blåst. Det var nämligen en slashing av Almtunas Oscar Milton som skapade läget.

…Så i stället för mål blev det pp  för DIF som inte lyckades göra mål nu heller.

 …Och ja. DIF vann skotten stort i den här perioden också, 16-5.
TREDJE PERIODEN
…Inte oväntat hårt DIF-press från start även nu. Och ett riktigt kalasläge efter 1.23 när en helt ren Marcus Sörensen bara ska lägga in pucken men visst var Jhonas Enroth där också.

... Tredje perioden var som en repris av de två första. DIF har puck, DIF passar, DIF skjuter, DIF dominerar och Jhonas Enroth står på huvudet i målet.

... Marcus Sörensen sliter alltid hårt, lyckades efter en handfull minuter få iväg ett skott trots att han hade två Almtunaspelare på sig.

… Snygg brytning av Tim Eriksson efter knappt sju minuter. Där kunde det blivit en Almtuna farlighet.

…Utvisning på Timmy Pettersson efter 7.58 av andra men Almtunas pp var ju… ja inte bra för att vara diplomatisk. Väldigt många puckar längs sargen, rundeln, bakommål men även ett vasst skott. Det var det. Men det var å andra sidan den enda farligheten också.

…Och Djurgården fortsatte pressa på. Jimmie Ölvestad fick iväg ett bra skott, Kristofer Ottosson följde upp med att skjuta utanför, Hörnqvist är sååå nära 2-0 men då var det ett av Enroths benskydd i vägen igen.

…Ett av få sällsynta Almtunaanfall visade sig vara farligt också. Martin Karlsson tvingade med dryga fem minuter till full tid Chet Pickard att göra en snabb benparad.

…2-0 (16.58) Pontus Åberg (Kristofer Ottosson, Gabriel Landeskog) Landeskog kom på vänsterkanten, droppade pucken till Kristofer Ottosson som ångade på mot mål, sköt men rätt på Enroth som lämnade retur. Då kom Patric Hörnqvist in från högerkanten och tryckte in returen.

... 3-0 (19.59) Gabriel Landeskog (Patric Hörnqvist, Timmy Pettersson). Mål i tom kasse. Fint avslut för Landeskog som fick höra ramsan ”Landeskogs järnkaminer” för sista gången på ett tag. Hur länge det tar till nästa sejour i klubben beror både på om det blir lockout eller inte och hur det är med skatten.

…Chet Pickard höll nollan för tredje gången i höst och jorå, DIF vann skotten i tredje också, med 12-5. Djurgården har nu fem segrar på de sex senaste matcherna, tog sig upp på åttondeplatsen och är bara målskillnad från sjunde och därmed sista playoffplatsen.

SKOTTEN I MATCHEN: 43-15 (15-5,16-5,12-5)

Inga kommentarer: