söndag 2 december 2012

AIK skrällde och vann i sämsta tänkbara läge

AIK har inte haft marginalerna med sig direkt och med åtta spelare på skadelistan - varav de flesta tunga, ordinarie spelare såg det galet mörkt ut när Skellefteå gjorde 1-0 redan efter åtta (!) sekunder.

I det läget satt man ju och undrade om det var en totalförnedring på gång men AIK ville annorlunda och den här gången var det ett frustrerat Skellefteå som fick se AIK ta ledningen två gånger om och vinna.Den här gången var det spelare som Tomas Skogs som i ren ilska över sin egen indianare - en klockren kortpassning till Broc Littles blad vid AIK:s 2-1 mål  -  stod och smashade sönder sin klubba mot målburen på ett sätt som såg hyfsat roligt ut för alla utom honom själv och möjligen Skellefteåfansen. AIKs mål gjordes föresten i numerärt underläge vilket inte gjorde Skogs gladare...

Inte ofta man ser någon SÅ arg efter en blunder halvvägs in i matchen föresten men Skogs hackade och slog så att flisorna flög. Minns ni föresten när Magnus Wernblom fick flera månaders avstängning för att ha dunkat klubban i plexit? Utan att något ens gick sönder? Skogs fick inte ens en tvåa men det kanske är andra regler nu?

Ja skit samma. AIK som har haft det tufft fick se Skellefteå kvittera i slutet av andra  hade för en gångs marginalerna med sig. Och så har man ju Mattias Janmark som har varit bra även när laget har sviktat. Nu satte han 3-2 efter bara 4.32 av sista. Han skickade in pucken via bortre stolpen, med ryggen mot målet.

AIK kom även tre mot två efter att Fredrik Carlsson snappat upp pucken och passat den vidare till Björn Melin som serverade Nicklas Jensen och pang där satt 4-2.

Nu reducerade Skellefteå med 28 sekunder kvar och med tanke på att AIK tappade tre poäng med en sekund kvar senast blev det lite puls i hallen där men Gnaget höll ut, bland annat tack vare fint spel av Niklas Lundström. Stort!

(Kom föresten att tänka på det här lite roliga klippet på Tomas Skogs, vid ett annat tillfälle med baklängesmål och målburar inblandat ;)) )

3 kommentarer:

Stefan sa...

Detta var verkligen skönt att få poäng kan bära laget på tisdag mot FBK FRAMÅT STOLTA AIK.

Calle sa...

Hoppas att vi är på rätt väg nu och att killarna faktiskt fattar hur mycket de måste jobba för att vi skall ta våra poäng. Kämpa vidare!

Marie Hallman sa...

Stefan: Ja skönt är väl bara förnamnet, vilken seger!!

Calle: De fattar nog! :)