tisdag 4 december 2012

Förlust för Eldebrink i AIK-debuten

(Mats Lindgren och Anders Eldebrink funderar på läget. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Anders Eldebrink hade bara en dag i sin nya klubb bakom sig när AIK tog sig an Färjestad på hemmaplanen. Och förlorade med 2-3.

Jag hade lite problem att se matchen på plats, såg den på tv i stället och kom in halvvägs i första perioden. Men där såg det piggt ut.

AIK hade bra fart i första, tog en 1-0 ledning där och Eldbrink konstaterade efteråt att i första spelade Gnaget som han vill se dem spela, sedan mattades hemmalaget något samtidigt som Färjestad växte och kopplade greppet om matchen med två mål i andra perioden.

(Liwing jublar efter 1-0. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Och med 2-1 i ett fast grepp är Färjestad starka. AIK jagade, hamnade i än mer underläge efter 7.09 i tredje då Färjestad gjorde 3-1. AIK reducerade till 2-3 halvminuten efter genom Broc Little men kom sedan inte i fatt trots att man la in en växel till efter det målet.

(Broc Little jublar efter 2-3. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Mattias Janmark såg som vanligt enormt stark ut, ska bli kul att se hur han kan växa ytterligare, Eldebrinks offensiva tänk borde passa hononm.

(Janmark tar för sig. FOTO JESPERZERMAN.SE)

I övrigt är det ju för tidigt att ha någon åsikt om vad den nye tränaren kan uträtta, han har ju knappt fått in dojorna på Hovet och än mindre hunnit sätta någon prägel och ska väl få lite tid att komma igång innan det blir någon betygssättning av det jobbet tycker jag.

(FOTO JESPERZERMAN.SE)

Blir ingen intervju i kväll dock. Jag hade tänkt ringa Eldebrink men när matchen var slut blundade jag lite på soffan, somnade och när jag vaknade var klockan lite för mycket. Eldebrink och alla andra hade hunnit åka. Lite synd men så är det, det kommer fler matcher! Får ta igen det då.