fredag 31 maj 2013

Förtydligande från Mats Bäcklin

Jag var rejält ledsen i morse och kände mig lurad av Mats Bäcklin som tidigare i veckan (måndags) sa till bloggen att han inte fått någon förfrågan från AIK och att han inte kände till några diskussioner mellan DIF och AIK när det nu blivit officiellt att han lämnar DIF för just AIK

Jag skickade därför ett mess här påeftermiddagen och frågade varför han ljög mig och bloggens läsare rätt upp i ansiktet. Och fick svar på tal att han inte hade ljugit.
Bäcklin ringde nämligen upp efter mitt SMS och ville förtydliga att han inte ljugit utan talade sanning när intervjun gjordes

-Jag blev uppringd av Djurgården efter att jag pratat med dig och fick veta att AIK bett om tillåtelse att prata med mig och att de sagt ok. Jag visste med andra ord inte om intresset och fick alltså inte förfrågan från någon av klubbarna förrän efter att jag pratat med dig och ljög alltså inte, säger Bäcklin.

Han säger även att han skrev på först nu jag invände då att det finns uppgifter om att DIF och AIK pratat om affären i tre veckor och att ryktet om detta gått i veckor men Bäcklin vidhåller att alltså att HAN inte fått veta detta förrän efter att intervjun med bloggen gjordes.

Han lät uppriktigt ledsen över att jag (med flera) anklagar honom för att ljuga ska tilläggas. Av det jag hört om honom tidigare är att han brukar hålla sig till sanningen så förhoppningsvis är det då även nu som han säger att AIK o DIF gjort klart först och att han kontaktats först senare olyckligtvis efter min intervju med honom för bloggen.

Edit: När detta inlägg skrevs hade jag inte pratat med Rudslätt men det har jag gjort nu och Rudslätt går i god för Bäcklins ord om hur det har gått till. Så läs gärna det inlägget här ovanför.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker synd om dig Marie. Alla "i branschen" vet ju att Bäcklin personligen fick frågan för ca 10 dagar sedan och att AIK suttit med ett muntligt ja från honom i minst en vecka. Dessutom säger det sig självt att Rudslätt inte signat med tränare en dag efter första kontakten. De har ju snackat ihop sig rejält redan.

Bengan sa...

Äh, Bäcklin är en som ofta far med osanning. Det är känt i kretsarna att han är en "mytoman" av rang och blandar det med sanning så man vet inte om man kan lita på honom eller inte.

Och det som är mest graverande ändå är att han är livstidsmedlem hos Djurgården det är nog snarare det som stör folk mest, inte minst oss gnagare och framförallt hur Rudslätt kan sajna någon som är livstidsmedlem hos rivalen. Man får uppfattningen att Rudslätt tar för lätt på och förstår inte (naivitet?) den rivalitet som finns mellan klubbarnas supportrar inte minst när det gäller såna här saker. Rudslätt känns inte som en genuin AIK:are och är redan nu ifrågasatt av många supportrar och det han nu gjort att sajna Frazze Judas och en som har livstidsmedlemsskap hos dif gör ju verkligen inte Rudslätts anseende bättre.

Anonym sa...

Varför sätter du inte Challe Berglund under press istället? Det är ju han som haft mest att säga till om i den här affären. Han har ju trots allt vetat om AIK:s förfrågan i över 3 veckor tillbaka? Märkligt att du jagar Bäcklin och Rudan med blåslampa och låter Challe gömma sig bakom en klase bananer....

Snällagåintepådetdär sa...

Jävlar vad du är lättlurad, men det är för att du är så förbannat godhjärtad. Lögn på lögn.

Pluggen sa...

Det känns ju som en efterhandskonstruktion att han inte skulle ha vetat, det känns helt enkelt som att det kom för lägligt. Hade jag varit gnagare så hade den värvningen känts sådär, precis som signaturen "Bengan" så är det inte helt rumsrent med att värva från värsta rivalen, även om vi för tillfället inte ligger i samma serie. Sen undrar jag hur seriöst det är om någon blir livstidsmedlem i samtliga klubbar han representerar.. Men men, nu blir han gnagets problem!

@Anonym 31 maj 2013 14:49: Antagligen för att intervjua Challe Berglund är ungefär som att intervjua Bosse Ringholm..

@Marie: Bäst skrivet som alltid, oavsett huruvida Bäcklin har ljugit eller inte.. Nu skulle det vara vara trevligt om vi fick läsa att DIF har värvat någon, inte bara att läsa om att det försvinner folk hela tiden.

Anonym sa...

Herregud han fortsätter ju att ljugs för dig hoppas jag du hajar,,

Anonym sa...

Stef.

Allvarligt alla... Vad spelar det för roll hur det gick till. Gem som kontaktade vem, när kontakten togs m.m.Samtliga inblandade har egna förklaringar, tänk själv när man är på väg att byta jobb, man kan inte gå ut med nåt förren det är klart, man förhandlar om lön, tid, oklarheter... En fråga, skulle ni själva gå ut medialt om kontrakt m.m. mitt i förhandling?

NJA, svarar jag...
Tack för mig, och tack för en bra blogg.

Anonym sa...

Håller helt med min namne Anonym! Runt den 20:e till 23:e snackades de redan om de så tyvärr är han en lögnare. Sorry to say!

Marie Hallman sa...

Till allihop: De enda som vet säkert vad som är sant och inte är ju de inblandade parterna. Jag kan inte garantera att det de säger nu är sant men har ändå valt att tro på det och sätta punkt där även om även jag är frågande till mycket i det här.


Anonym som undrade varför jag inte frågade challe: Svaret är a) att ringer man inte från kvällspressen eller mr madhawk så är det som att ringa och fråga en burk färg som torkar = meningslöst. b) han är ju nu ny tränare i AIK, det är Bäcklin det gäller och då känns det mer relevant att prata med någon från AIK och med Bäcklin,

Hans sa...

Att AIK var intresserade av Bäcklin betyder inte att Bäcklin varit medveten om detta själv innan han officiellt fick frågan. Det finns inget mer än ett gäng varmluftsproducenter på diverse forum som säger så. Fattar inte varför man skall tro på ett gäng anonyma forumtattare istället för på huvudpersonerna själva? Nonsen.

Marie Hallman sa...

Hans: Sant. Det KAN ju faktiskt ha gått till just så.