lördag 18 maj 2013

VM Loui Eriksson: "Det är roligt både att se dem och att få spela med dem"


(Loui Eriksson gjorde två av de tre målen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

Två mål för Loui Eriksson mot Finland och nu har Dallasforwarden hittat rätt. Nu är han den Loui man minns och vill se sedan han fått sällskap av Sedinarna. Trion klickar perfekt.

– Nu får man spela med de här och jag är van att spela med riktigt bra spelare också.  Vi har hittat varandra bra sedan de kom och det funkar riktigt bra. Sedan när man ett mål så byggs självförtroendet upp sedan är det bara att köra på det.


Vid första målet mot Finland i semifinalen angavs dock Henrik Sedin som målskytt – till att börja med. Men Henriks väl avvägda skott fick lite hjälp på vägen då Loui Eriksson styrde in pucken:

– Den gick på knäet och in! Jag försökte bara stå framför mål - det är så skönt när de kommer i såna lägen – de hittar bra lägen hela tiden så det är bara att försöka stå bra där vid mål.

Vid 2-0 var det fascinerande att se från sidan hur samtliga fyra finländska utespelare står och nästan ut att ha panik när Henrik Sedin står bakom målet och lurpassar:

– Ja vi sköter det väldigt bra där. De väntar ut dem väldigt mycket, så försöker man bara komma in i mitten och vara öppen och så fick jag en väldigt bra pass där (i slottet), då var det bara att sätta dit den. Henrik tar väldigt bra med tid på sig då hinner man backa ut och komma in igen och helt plötsligt blev jag öppen.

Hur är det att spela med två spelare som kan hålla ett helt lag i sin hand så där?
– Nämen det självklart två viktiga spelare som vi har fått och man ser ju att sedan de kom så har vi spelat väldigt bra tycker jag. Det är roligt både att se dem och att få spela med dem.

Du var med i finalförlusten mot Finland i Bratislava för två år sedan. Var det extra skönt att få nolla Finland hemma?
– Jomen det är det! Det är skönt att vinna över dem, det var senaste matchen som jag spelade mot dem också så det var skönt att få den här vinsten.

Vad säger du om stämningen i Globen slutminuterna, när ni får stående ovationer och alla sjunger så det knakar?
– Det är en skön känsla. Det är klart att man hör publiken – det är alltid skönt att få stöd av publiken och jag tycker att vi visar dem i dag att vi kan spela riktigt bra hockey

Beskriv känslan i laget, inte på isen utan vid sidan av?
– Det känns riktigt bra. Framför allt efter Kanadamatchen så kom man ihop och blev tajtare och även efter den här matchen i dag också, det är så skönt att vinna såna här matcher.

1 kommentar:

Johan sa...

Han spelar i Dallas, inte St Louis. Annars ra intervju!