söndag 5 maj 2013

VM Staffan Kronwall: "Vi vet att vi kan slå bra lag, det betyder mycket"


(En glad lagkapten. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

I går arg som fan efter förlusten mot Schweiz. Men efter 2-1 mot Tjeckien kunde Staffan Kronwall le igen. Grunderna fanns ju där och plockades fram när de minst sagt behövdes nu och inte en sekund senare:

– Vi gör en bra match, rakt igenom. Det enda man kanske kan önska sig är att vi skulle göra fler mål, säger Staffan Kronwall.


Som den lagkapten han är tog han ett snack med hela gänget igår. Sluta dräll och hoppas, nu gäller hårdfakta. Så var det snacket som skulle rensa luften som gjort.

Vad sa ni inför matchen mot? Nu var ni tajtare från början, det var nästan tjeckiskt spel där?
– Ja vi låg ju tight i försvarsspelet och gav dem ingen tid och jag tyckte att vi kom ut och arbetade mycket hårdare idag. Vi åkte mer skridskor, det kändes som vi var mer känslomässiga idag. Det vart lite mer gruff som vi var inblandade i. Vi var lite mer inne i matchen. I går kändes det lite som att folk och vi själva kanske tyckte att det är en match vi ska vinna och då gör vi det svårare för oss än det är. I dag vet vi att vi möter ett världslag och då måste man förenkla.

Hur kan det vara sån skillnad, det är inte ens ett dygn emellan?
– Jag tror inte det var underskattning utan det var nog mer att några blev nervösa, det var premiär och många nya killar man vi revanscherar oss jättebra idag.

Just Tjeckien har Tre Kronor gått igenom noga, på bredden längden och tvären. För även om man bytt ut halva delen av laget jämfört med de som spelade Czech Hockey Games för en vecka sedan så spelar ju tjeckiska landslag alltid likadant – med stort tålamod, gärna lurpassandes och ständigt redo för en dödande kontring:

– Vi scoutar alla lag som vi ska spela mot och diskuterar lösningar på bästa sätt men framför allt så, den stora skillnaden är arbetsmoralen tycker jag. Och sett över hela matchen så gör alla fyra kedjorna och de tre backparen en strålande match och Enroth där en strålande match också.

Tjeckerna blev mer och mer irriterade när de inte fick spela sitt spel? Det gjorde ni bra!
– Ja vi vet att det är ingen back som vill gå och hämta puckar i hörnet om de har en kille som flyger i nacken på dem och jag tycker att vi hade bra dump med tanke och då ville de inte riktigt gå in där först och då fick vi fast de många gånger så vi tillbringade mycket tid nere i deras anfallszon.

Segern mot Tjeckien jämnade ut plus och minussiffrorna lite.

– Jag tycker att det betyder jättemycket naturligtvis. Vi vet att vi kan slå bra lag, det betyder jättemycket. Samtidigt måste vi fortsätta på den här inslagna vägen nu. Blir vi bekväma och nöjda då är vi snabbt tillbaka i Schweizformen igen. Så jätteskönt att få revanschera sig så fort efter den där matchen igår och förhoppningsvis har vi lärt oss en läxa av den matchen.Inga kommentarer: