torsdag 9 maj 2013

VM SVERIGE - KANADA 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMM (bara ett lag på isen :C )
Målvakterna: Jhonas Enroth, Sverige 88 % (tog 22 av 25 skott), Jacob Markström 100 % (tog båda två skotten) och Mike Smith, Kanada (100%)
Publiken: 12 500 Utsålt
Domarna: Konstantin Olenin (Ryssland) Jyri Petteri (Finland)

Bäst i Sverige:
MMM Jhonas Enroth, mv
MM Staffan Kronwall, b
M Simon Hjalmarsson, f

Bäst i Kanada: Mike Smith, mv, Steve Stamkos, f.


Målen:
Första perioden:
0-1  (8.56) Steve Stamkos (Brian Campbell, Justin Schultz) Spel 5 mot 4.
Fint klappklappspel av Kanada som avslutas med en lurig puck som går in mellan stolpen och Jhonas Enrot i midjehöjd på svensken.

Andra perioden:
0-2  (0.55) Luke Schenn (Matt Read, Eric Staal)
Mindre bra defensivt jobb av Sverige… som hamnar i knäet på Enroth samtidigt som Read lägger en passning rätt över banan, Schenn tar emot och smäller upp pucken i målet.

0-3 (3.00) Jordan Staal (Ryan O Reilly, Matt Read)
Två mot en för Kanada och smack bara rätt upp i bortre krysset. Jhonas chansar lite och går ut men har inte en suck på det skottet. Och var är lagkamraterna? Hallå?

Skotten i matchen: 33-27 (8-13, 8-9, 17-5)

Utropstecknet:
 Jhonas Enroths räddning på Matt Duchenes friläge i första perioden! Herrejävla, vilken magi. Följsam, stod rätt, sög åt sig pucken och Duchene bara –what the f…?  hände typ?
Enroth hade för övrigt tre mäktiga räddningar till att bjuda på i första och förnekade skyttekungen Steve Stamkos ett ”givet” mål, stod i vägen förTaylor Hall som försökte trycka in pucken vid stolpen och Simmonds som kom fri. Snacka om att se galet säker ut!

Frågetecknet:
Var fanns det svenska närkampsspelet? Tacklingarna? Sverige var alldeles för snälla och gav Kanada en bekväm resa i just den delen av spelet. Nu sa spelarna efteråt att de inte hade kräm nog i benen för att ta tacklingar, man låg steget efter hela tiden och då går det inte.  Men ändå! I början av matchen då?

Matchens två höjdare:
Ska man hitta någon svensk ljuspunkt förutom Enroth så var det svenska spelet i boxplay återigen bra i första och tredje perioden. Men där gör man inga mål.  

Matt Duchene, Steve Stamkos, Taylor Hall bjöd alla på hockeygodis. Med lite sur bismak ja men om man bortser från det och bara tänker fin hockey så var det just det man fick se av nämnda herrar i två perioder. Sedan var det bara spela av matchen.

Citatet:
”Jag är lite besviken att vi inte kan tävla när det är en fullsatt Globen. Man måste kunna slå personbästa i en sån här match. Ingen gjorde det. Den ende som var på plats var Jhonas Enroth. Sedan såg jag inte mycket. Vi  hade inte en chans tycker jag.
(Förbundkaptenen Pär Mårts var befriande ärlig efter 0-3 förlusten.)

Detaljen:
Alltså att man inte hunnit träna på pp är en sak men att stå och skjuta utifrån kanten i pp? Gå in på mål behöver man inte träna på, det ska ju fan sitta i ryggmärgen. Det bara GÖR man. Som Kanada gör!  Var en fröjd (nåja kanske inte som svensk men som hockeynörd) att se Kanada ”crash the net”. Vill gärna se blågul action i samma kaliber.

En sak till!
Sverige kunde inte, med det här laget, lira ut Kanada. Frågan är om man kan det med Sedinarna och Edler. Ska det gå att slå Lönnlöven så bara måste Sverige göra mål i pp. För det gör Kanada. Garanterat. Visst går det att slå Norge stort trots noll mål i pp men mot Kanada. Icke!

Inga kommentarer: