tisdag 7 maj 2013

Silly season SSK - Aleksander Rindal in, Micke Nylander ut

Lite mer Silly Season och SSK... då Sportklubben värvade norske backen Aleksander Rindal under måndagen. Kontraktet är på ett år.

Rindal har spelat för Lillehammer under hela sin karriär, var enligt det pressmeddelande som skickades ut den norska back som producerade flesta poäng (10+21) av samtliga backar i Get-ligan. Han kom även tvåa i backarnas skytteliga.Backvärvningen är född 1989 och beskrivs så här av sportchefen Per Nygårds i pressmeddelandet:

" En skicklig back som hanterar både det offensiva och defensiva spelet bra. Han

har en bra förmåga att följa med upp i anfallen och även sätta igång spelet med bra passningar.
Han har en bra storlek och är rightskytt vilket inte är till någon nackdel. För sin storlek har han bra
skridskoåkning och han kommer vara en tillgång för oss i powerplay. Aleksander har
internationell erfarenhet från det norska landslaget och var ytterst nära att komma med i VM-truppen.
Han känns som en spelare som med sin mångsidighet kommer bidra till vårt spel på ett
framgångsrikt sätt."

Jag ska ärligt säga att jag inte har hört talas om Rindal innan, jag har ingen vidare koll på norsk klubbhockey så jag väntar med mitt omdöme tills killen fått visa upp sig lite i SSK-tröjan.

***

SSK hade informationsmöte med fansen under tisdagen och där kom besked - enligt Länstidningens Jacob Sjölin - att Micke Nylander inte blir kvar i klubben. "budget räcker ej" skriver Sjölin på twitter.

Man undrar ju vad som händer med junior då. William Nylander Altelius har en out som gäller till och med 8 maj, det vill säga i morgon onsdag.

Tidigare har det låtit som att de gärna vill spela tillsammans även framöver men samtidigt så måste ju senior hitta en klubb utanför HockeyAllsvenskan för att Williams out ska gälla... Jag har ingen aning om hur familjen Nylander tänker där i detta läge faktiskt. Men det blir intressant att följa och se vad som händer.

Båda har ju ryktats till AIK och jag försökte pumpa Daniel Rudslätt på det men han ville varken säga bu eller bä, har som policy att inte säga det om spelare som inte är klara. Så det kan ju både bli och inte bli där. Det visar sig.

******


TRUPPEN 7 MAJ

MÅLVAKTER:
Sebastian Idoff.
Niklas Lundström  (lån från AIK)

BACKAR:
Fredrik Sonntag  
Johan Jonsson
Adam Hansen  
Robin Press  

(Fotnot: Mike Bergin har sagt upp sin option men förhandlar med SSK och är nära en förlängning)

FORWARDS
Jesper Thörnberg
Damien Fleury
Fredric Andersson
Robert Carlsson
Emil Billberg
Jonas Engström
David Pastrnak
Jesper Frödén
Jacob Dahlström
 William Nylander Altelius (har en outklausul fram till och med 8 maj)

Februari:
Förlänger med Jonas Engström, i ytterligare två år.

Mars:
4/3 Ger  tryoutkontrakt över sommaren till  Jesper Frödén.
6/3 Använder sitt optionsår och signar Robban Carlsson för ett år till
12 /3 SSK och Sebastian Idoff förlänger hans utgående kontrakt med ett år till.

April:
13/4 SSK meddelar att Andreas Hjelm och Emil Djuse har utnyttjat sina out och lämnar för Luleå respektive Frölunda. (Djuses nya klubb blev officiellt 17 april)
14/4 SSK går ut med att lagkaptenen Tony Lagerström och Gustav Björklund inte får fortsatt förtroende i klubben.
16/4 SSK berättar att Viktor Lööv utnyttjar sin elitserieout och lämnar klubben.
17/4 Emil Lundberg presenteras som klar för Asplöven.
20/4 SSK går ut med att junioren David Pastrnak flyttas upp från J20 och har skrivit på ett tvåårigt a-lagskontrakt.
25/4 SSK meddelar att man knutit tidigare lånet Jesper Thörnberg till sig med ett ”riktigt” kontrakt på 1+1 år.


Maj
2/5 SSK går ut med att alla klausuler utom William Nylander Altelius out har gått ut. Man meddelar även att man bryter kontraktet med Thom Flodqvist (i samförstånd med honom) samt att Bergin sagt upp sitt avtal men förhandlar med SSK och är nära en förlängning.

7/5 AIK och SSK meddelar gemensamt att AIKs unge keeper Niklas Lundström lånas ut till SSK med klausul om att han kan lämna för AIK om Daniel Larsson skadas och att är han kvar 14 februari 2014 då blir han kvar säsongen ut i SSK.

7/5 SSK meddelar under ett medlemsmöte att Micke Nylander inte blir kvar i klubben. ”Budget räcker ej” enligt LTs Jacob Sjölin som var med på mötet.


5 kommentarer:

Palle sa...

Läser att det är någon tönt på södertäljes forum som kallar sig för bigdan och som påstår på fullaste allvar att Lundström kommit till SSK för att bli backup till Idoff.
Blir ju mörkrädd kring vissa individer om deras hjärna överhuvudtaget existerar innanför pannbenet - hur man ens kan skriva något så korkat som han gör övergår mitt förstånd.

Lundström lånas ut till SSK för att spela. Han kommer att stå i 90 procent av matcherna (9 av 10 matcher i snitt). Det är den garanti AIK har fått - annars skulle han inte ha lånats ut.

Som sagt blir mörkrädd kring hur vissa individer resonerar men det blir väl så när medicineringen inom sjukvården har minskats de senaste åren.

Zero sa...

Läser att det är någon tönt på Marie Hallmans blogg som kallar sig för "Palle" som allvarligt tror att Lundström ska glida på ett bananskal och få stå 90% utav matcherna. Blir ju mörkrädd kring vissa individer om deras hjärna överhuvudtaget existerar innanför pannbenet - hur man ens kan skriva något så korkat som han gör övergår mitt förstånd.

Bästa kepper står matcherna, Sen spelar erfarenhet roll, vilket Idoff har bra mycket mer av än Herr Lundström.

Lär bli intressant i KS när Solna kommer på besök i Scaniarinken, se hur Idoff/Lundström spelar ner Solna till HA. :)

Inside sa...

Det är kommunicerat internt att Idoff blir förstavalet säsong 13/14 (som start), fråga vem som helst inom SSK får du se.

Pinsamt Palle.

Erik sa...

Palle har rätt. Lundström kommer till Södertälje som etta.

Rudslätt till Aftonbladet: "Niklas är en av Sveriges största målvaktstalanger. Han är i ett viktigt skede i sin karriär och behöver mycket speltid för att fortsätta utvecklas, vilket vi garanterats genom denna utlåning till Södertälje".

Givetvis har det kommunicerats internt något annat till den annars så kinkige Idoff. Minns bara i Troja hur kinkig han blev när han blev sidsteppad där. SSK-ledningen vill väl få honom att leva i tron om att han kommer att vara etta när han i själva verket inte kommer att vara det när säsongen börjar. Tror inte AIK lånat ut Lundström om de inte fått garantier att han ska stå majoriteten av matcherna.

Men ssk-anhängarna borde ju vara tillfreds med värvningen - en riktigt duktig keeper till skillnad från de praktsåll som har vaktat kassen där de senaste säsongerna.

Marie Hallman sa...

Hörni! Stila er lite nu. Inga personpåhopp på folk som inte kan försvara sig (och då tänker jag på Idoff och Nicklas mfl)

Om jag förstått rätt så är Lundström utlånad med ett enda syfte - att få så mycket speltid som möjligt och på Rudslätt lät det som man fått garanti för just detta hos SSK.

Sedan har såklart Idoff chansen att spela sig till förstespaden ändå. är han bättre kommer han få stå.

Vad som händer då är i så fall en
annan fråga...

Men utgångsläget är att AIK lånar ut Lundström för att han ska få stå så mycket som möjligt vilket han inte får i AIK