lördag 4 maj 2013

VM Johan Fransson: " Vi kan spela så mycket bättre än vi visar i dag"


(Fransson gjorde mål men fick deppa än då. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Målskytt som VM-debutant. Men Johan Fransson fick inte jubla utan grubblade mer på var det fina spelet före VM hade tagit vägen.

– Det är märkligt. Vi gör det dåligt med omständliga uppspel, vi tajmar dåligt, vi slarvar onödigt många gånger tycker jag. Vi kan spela så mycket bättre än vi visar idag. Tyvärr fick vi inte riktigt till det i dagens match och vi måste studsa upp helt klart, säger Luleåbacken.


Och då började Sverige ändå starkt. Fransson själv hade ett rungande stolpskott och ett mål där hade kanske gjort att man orkat hålla i det tajta spel man ändå hade i första perioden. Sedan sprack det:

– Ja det kändes som att vi missförstår varandra lite grann där ute. Det känns som att man tror att han ska ta pucken och han och så vidare. Det blir hafsigt spel.

Vad beror det på, är det för att det kommit in fyra nya spelare?
– Nej, nej, jag vet faktiskt inte. Det kändes skitbra före matchen! Nu kändes det som sagt som att vi slarvar så mycket i matchen i onödan och det har man inte råd med på den här nivån. Speciellt i uppspelen så spelar vi backar pucken till folk som redan har någon på sig och det blir hafsigt spel, det märks att det inte blir någon kontinuitet i det hela.

Det märks att det är mycket en och en men sedan på slutet så börjar ni snacka ihop er såg det ut som? Loui Eriksson var aktiv där?
– Ja det stämmer och jag tycker vi gör ett starkt försök här på slutet. Det är otur att vi inte får in en kvitteringspuck som det ser ut men, vi får ladda om mot tjeckerna och komma upp mycket bättre där, säger Fransson.

 Och ett mål gjorde han ju faktiskt i sin VM-debut. Dick Axelsson var svår att få tag på och tvingade fram ett fem mot tre-överläge. Där flög det först puckar – men bara utanför målet – innan Fransson tog sikte mitt på blålinjen och skickade iväg en projektil som visslade in i målet.

– Ja, det var bra jobb framför målet. Pajen (Nicklas Persson) gör ett fantastiskt jobb där framme och sedan vet jag inte om pucken tar på honom eller går rakt i mål men skit samma. Det blev mål i alla fall så det var kul.

Ni hade ett snack där precis innan. Det såg ut som at Loui Eriksson hade en del att säga. Vad sa ni?
– Vi sa att vi skulle ta mycket skott och försöka få in pucken för vi attackerar ju så när vi har fem mot tre och har mycket folk där framme då bör man göra mål eller i alla fall attackera målet varje gång man har pucken.

Schweiz i premiären såg på pappret ut som en hyfsat lätt uppgift men det var många som varnade för ett lurigt motstånd också och så blev det även om det kändes som att Sverige låg klart under sin nivå medan de rödvita höjde sig mer än väntat.
– Ja det är inget dåligt lag absolut inte, det är ett skickligt lag som spelar bra och är skickliga när de får igång snurren men vi ger dem för mycket ytor och slarvar för mycket. Klart hade vi fått göra annorlunda så hade vi vunnit matchen.

Nu väntar Tjeckien som är kända för att spela snålt, det lär bli en tajt match?
– Ja det tror jag. Det blir en rolig utmaning, en rolig match. Nu fick vi en tuff start men det är bara att studsa tillbaka och ladda om.

Och det här är bra tändvätska antar jag?
– Ja det är skönt att det är match i morgon igen, vi är grymt revanschsugna efter en besvikelsens dag.

Inga kommentarer: