söndag 5 maj 2013

VM Tallinder: " I mina ögon var det inte ens en utvisning"

(Tallinder glad trots utvisningen. Det blev ju ändå seger! FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHAlLMAN.SE

Henrik Tallinder hade tredjen bäst speltid i Tre Kronor, sköt två skott, satte ett av dem i mål och var plus två. Och fick - minst sagt förbannad - lämna isen i slutminuterna efter närkontakt med en tjeckisk spelare.


Vad hände som hände? Oklart. Henrik Tallinder funderar än:


 Du frågar mig? Jag vet inte. Jag vet inte vad jag ska säga. I mina ögon var inte det där ens en utvisning.

Vad sa domarna åt dig?
 Han pekade bara utåt och sa gå ut, du är utvisad, du ska inte ens vara  här inne längre. Jag fattade ingenting, säger Tallinder som fick två minuter för checking to the head och en tia för missconduct.

Och eftersom det bara var 52 sekunder kvar till full tid fick han kliva av. Och klöv yxan mot en stålklädd betongdel av läktaren på vägen ut. Klubban blev det bara brasved av och Tallinder fick ju ändå glädjas åt en  segere efter en minst sagt svettig arbetsinsats:

 Ja vi var tvungna att sätta på oss blåstället igen, komma tillbaka till rötterna, komma tillbaka och inte spela sån plotterhockey som vi kanske spelade i mot Schweiz utan vi måste vara lite mer enkla i spelet. Vi måste vara lite rakare, gå lite mer rakt på mål, skymma målvakten, skott , ta returer allt det där. Och samma sak från egen zon, ibland har man kanske inte läget alla gånger att lägga en bra passning – som vi försökte mot Schweitz – och jag tycker vi gjorde bra avvägningar  i dag (mot Tjeckien).

Inga kommentarer: