lördag 11 maj 2013

VM Enroth: " Jag försöker leva i sekunden, leva i nuet"


(Första VM-nollan för Jhonas. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/Arkivbild)

Mestadels uddlöst framåt alltså men defensiven är ju bra och så har Sverige Jhonas Enroth i mål. Nollan var hans första i en VM-match. Då undrar man så klart – hur känns det?

– Nämen nu känns det väl bra. Det var skönt att vi lyckades vinna den här matchen, det blev ju en tuff match för oss i slutänden. Så det var tur att vi lyckades vinna, säger Enroth.


Hur mycket stod du och tänkte på nollan i slutet?
– Det är klart man står och tänker att det skulle vara kul att ta en nolla men man försöker ha samma tankegångar som man har annars i matchen och inte sväva iväg allt för mycket.

Sedan fick du ju betydligt mer att göra på slutet?
– Ja i det funkade i alla fall så det var skönt och jag försöker göra som jag har sagt tidigare, att jobba på och leva i sekunden, leva i nuet och bara fundera på nästa skott och anfall och inte fundera för mycket på vad som ska hända sedan eller vad som har hänt tidigare i matchen.

Nu var det ju Slovenien som var på andra sidan isen. Ett lag som Sverige ska slå alla dagar i veckan och självklart ett lag som man mer än gärna håller nollan mot som målvakt:

– Jo det är klart att man ser lite annorlunda på dem man jag försöker vara professionell och tänka rätt tankar och så.

Och tur var det. Sverige vann skotten med 19-4 i första, med 15-5 i andra men i tredje var det omvända roller. Där vann Slovenien skotten med 12-6. Och även om det var lite att göra i första och andra för Jhonas Enroth så kom några luriga lägen, bland annat ett friläge i andra som fick hela Globen att bara ”oooooh”. Den räddningen är Tre Kronormålvakten extra nöjd med:

– Ja, friläget i andra var ganska bra. Det tycker jag var en tekniskt bra och en lugn och harmonisk räddning. Och de på slutet var lugna också, inga problem.

´Vad ska Tre Kronor göra för att få ordning på det offensiva spelet då?
– Vi spelar väl bra ändå men får inte in puckarna, tycker jag. Vi hade många bra lägen i dag men det är sista delen som inte riktigt stämmer för oss. Vi får inte in pucken men vi får ju in tre bra offensiva spelare nu så förhoppningsvis så kan de ge oss lite spets.2 kommentarer:

Palle sa...

Till och med jättesållet Mark indapark hade hållit nollan mot Slovenien, så fruktansvärt märkvärdigt är det inte. Det pinsamma var ju att Tre Kronor bara gjorde två mål framåt mot ett lag det bara ska vara tvåsiffrigt mot.

Marie Hallman sa...

Palle Ok vi vet vad du tycker. Spy och kräks på allt typ. Oavsett vilkelt, Jhonas gjorde en bra match