måndag 27 maj 2013

Silly season: Mats Bäcklin

(Mats Bäcklin i Djurgårdsbåset, där han har kontrakt ett år till. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Jakten på en ny AIK-tränare verkar ta lååång tid och nu börjar det gå alla möjliga rykten. Det har bland annat gått envisa rykten på några forum att Djurgårdens assisterande tränare Mats Bäcklin är på väg att ta över som huvudtränare i AIK. Men, det är han inte.

– Nej jag har kontrakt med Djurgården ett år till. Jag blir kvar där, absolut, säger Bäcklin till bloggen.


När jag ringer upp och frågar vad som händer, blir han minst sagt förvånad. Eftersom han inte brukar läsa tidningar eller följa rykten (och han gör faktiskt inte det, på riktigt) är det första gången han hör ryktet som fått en och annan AIK:ares känslor att svalla.

– Var kommer det där ifrån? Undrar han förvånat och tillägger:

– Jag skrev på ett tvåårskontrakt med Djurgården då för ett år sedan, jag har ett rakt tvåårskontrakt så det vill jag fullfölja.

Det råder inga tveksamheter där?
– Nej, det är inga tveksamheter alls.

Har du fått en fråga från AIK om att ta klivet dit nu då?
– Nej, det har jag inte. Och jag kan inte ens föra en diskussion med AIK, jag har kontrakt med Djurgården så det är ju en omöjlighet. Skulle AIK vara intresserade skulle de väl höra av sig till Djurgården i så fall men jag har inte hört någonting från DIF om detta heller, slår Mats Bäcklin fast.

När jag ändå har Djurgårdens assisterande tränare på tråden så kollar jag läget lite med träning och så. Djurgården har ändrat lite på tidigare års koncept och kör nu hela barmarksträningen tillsammans istället för att köra en och en och samlas på läger som man gjorde förr.

Man kör dock inte hela laget på en gång utan har delat in spelarna i grupper.

– Vi har format grupperna efter vad spelarna behöver. Det är väl skillnaden i men i grund och botten handlar det om att få bra styrka och kondition, konstaterar Bäcklin.


När det gäller AIK:s tränarjakt så hoppas jag kunna återkomma lite senare i veckan med ett snack med Rudslätt om bland annat de rykten som gått. Vi har ringt om varandra men ska väl förhoppningsvis lyckas pricka in i ett samtal senare i veckan.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Man vet att gnaget är desperata när dom försöker köpa ut DIFs andretränare som dessutom var tredjevalet för DIF...

Sjukt förnedrande att han är helt ointresserad, säkert beroende på konkursryktet!!

Anonym sa...

Rätt tänkt men ändå fel.

Bäcklin rätt. Mats fel.

Här är rätt.

http://www.leksandsif.se/4107.php

Marie Hallman sa...

Anonym: Men nu har ju inte AIK försökt köpa ut honom som det verkar. Känns som det var ett rykte som flippade ur totalt bara.

Anonym: Nej, den Bäcklin du tänker på, juniortränare i Leksand har för ett par veckor sedan gått ut och tydligt sagt att det INTE är något på gång mellan honom och AIK. Heller. Sjukt många rykte som snurrar nu.

Anonym sa...

Marie, Bäcklin är inte helt ärlig med dig! Tycker det är bra att han är så försiktig. Känsliga grejer.

Pluggen sa...

Jag måste säga att jag gillar inställningen att inte diskutera med andra klubbar så länge man står under kontrakt, tänk om flera kunde agera på det viset! Klockrent som vanligt Marie!:)

Anonym sa...

Marie, vad är din känsla när det gäller Mats? Det är ju ett rykte som inte vill dö ut. Jag ser gärna att han blir kvar i DIF tillsammans med Zabel, annars måste ju vi ha in en ny ass. tränare.

Tack för bra intervjuer!!

Marie Hallman sa...

Anonym: så du tror han ljuger då? Jag tror faktiskt inte det. vi pratade ganska länge (allt är inte med) och han var mest konfunderad över hur någon ens kunde få igång detta rykte. Jag tror han talar sanning.

Pluggen: Tack. Ja han var väldigt noga med att poängtera att fanns det intresse från något håll, oavsett vilka, så var det klubbledningen och inte honom som de skulle prata med.

Anonym: Tack! Min känsla är att han pratar sanning här. Vi snackade en hel del utöver det som finns med i intervjun och han var ärligt och uppriktigt förvånad över att hans namn ens var på tapeten, förstod inte hur det hade gått till.
Att rykten inte dör beror ju på att några håller det levande på forum mm. Varför vet jag inte.
Men jag säger bara Jari Litmanen om du minns honom. finsk landslagsman i fotboll som minst en gång per år påstods - lika tvärsäkert varje gång - var på väg till Hammarby. Det hette att flickvännen fått jobb på sjukhus i stockholm osv osv men det var fel varje år. Blev nästan lite kult det där ryktet.

Anonym sa...

Du bör nog vara lite mer ödmjuk här mot tipsare som vill ge dig fakta. Det är ju inte för att jävlas eller så. Tvärtom, faktiskt.

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag är alltid tacksam över tips, tror givetvis inte att någn vill jävlas. Men om jag får frågan vad jag tror stämmer eller inte så svarar jag ärligt vad jag tror och varför. Det handlar inte om att inte vara ödmjuk mot tipsare utan är bara ett ärligt svar på en rak fråga.
Jag kan inte låtsas tro att tex Bäcklin ljuger bara för att vara trevlig.
Sedan kanske han ljuger och jag får fel, då får jag ta det då!

Anonym sa...

Ja, och som du förstår nu så ljög han dig rakt upp i ansiktet. Liksom Challe gjort… AIK gjorde upp med Challe redan för tre veckor sedan. Därefter fick Bäcklin frågan och tackade ja. Sedan dröjde det ett tag innan Rudslätt tog fram själva kontraktet, så det var väl därför de ljög – så länge det, trots allt, inte fanns en signatur på ett fysiskt kontrakt kunde de knappast säga ens att de hade snackat, eller gjort upp muntligen. Men detta är ju något du måste vara mer medveten om, tycker jag, som trogen läsare – att det är kutym i hockeybranschen att spela ovetande även när allt i princip är klart…

Peter sa...

Bäcklin är ett enda stort skämt.

"Hur kommer det sig?
- Jag har alltid haft stor respekt för Djurgården, och när jag fick den här chansen så ville jag även bli ständig medlem. Jag är djurgårdare nu."

"Känns det bra?
- Ja, jag har blivit så väl omhändertagen. Fansen är hängivna här och jag hoppas att jag blir kvar här livet ut, säger Mats Bäcklins medan hans ögon lyser upp."

Marie Hallman sa...

Anonym o Peter;: Ibland tror jag inte folk utifrån (läs allt utanför tullarna) förstår hur stor rivalitet det är mellan AIK o DIF. På riktigt. Kanske blir så när man är fostrad i annan förening