måndag 13 maj 2013

VM Edler: "Det är enkelt att spela med dem"


(Alexander Edler. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Daniel och Henrik Sedin och Alexander Edler körde lite lätt på isen i går, men måndagens träning var den första "riktiga". Det blev cirka en timma och tjugo minuter och en del pp på slutet.

Som det såg ut på träningen kommer Loui Eriksson få spela i kedjan tillsammans med twinsen, Petter Granberg är uppsatt som backpartner till Edler och Nicklas Danielsson kommer ingå i en pp-uppställning med Sedinarna, Loui Eriksson och Edler.


Så här sa föresten Alexander Edler om…

… hur han vill spela:
– Bra! He he. Nä men jag vill väl spela allround back som jag spelar över allt

… att Tre Kronorkompisarna beskriver honom som en all star back?
– Jag vet inte… men det är kul att de säger det. Jag försöker vara så bra som möjligt.

 (Petter Granberg o Alexander Edler bildar nytt backpar. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

… det viktigaste för honom i matchen mot Danmark på tisdagen:
– Det viktigaste nu är att få känna på isytan och så, det är ju lite annorlunda, det är en omställning och så liksom. få känna på nya lagkamrater och så

…vad som blir svårast i just omställningen för Edler som aldrig spelat seniorishockey utan som drog till Nordamerika som junior och sedan blev kvar där:
– Det återstår väl att se, men det största blir nog isytan, det tror jag. I går åkte vi omkring lite bara, idag känns det bättre. Men det är skönt att ha en match på sig innan slutspelet börjar. Sedan är det ju lika för allihop som kommer därifrån så det ska nog gå bra

 
( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


… att många nog tänker att han och Sedinarna ska komma in och styra upp det som inte funkat, bland annat pp och mittzonsspelet:
– Jag tror inte det funkar så att några kan gå in och styra upp så vi vinner utan vi kan gå in som förstärkningar och spela vårat spel och spela bra men samtidigt så måste vi spela som ett lag och vinna som ett lag

… han sett hur Sverige spelat i VM?
– Jag har sett lite grann, men inte så jättemycket, bara en period men vi har ett bra lag vi ska kunna spela bra tillsammans.

( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

… Varför han lämnade Sverige som junior och sedan inte kommit tillbaka
– Jag fick en chans att åka över dit och spela juniorhockey och det kändes som en chans som man bara får en gång, jag vet inte hur det hade gått här om jag hade stannat men det gick bra, jag fick komma in i hockeyn där borta på juniornivå, det funkade bra men det innebär inte att det är bra för alla.

… att förutom Sedinarna spela med Loui Eriksson och Nicklas Danielsson i pp:
– Två jättebra spelare. Jag har spelat mycket mot Loui och vet vad han kan göra. Nicklas har jag inte spelat mot men han ser bra ut, ser giftig ut med ett bra skott.

( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

… hur viktigt det är att ha en rightare som Danielsson i en pp-uppställning?
– Det är jättebra, för jag menar ett direktskott från det läget blir något som moståndarna måste respektera.

… att spela pp med just Sedinarna:
– Det är enkelt att spela med dem, de är otroligt skickliga och bra hockeyspelare.

Inga kommentarer: