onsdag 1 maj 2013

Silly season AIK: En lucka till på backen


Dick Tärnström har lagt skridskorna på hyllan, Stefan Johansson byter AIK mot HV71 och nu säger alltså även Tobias Viklund att han lämnar - för hans del till KHL laget Yekaterinburg.

AIK:s sportchef Daniel Rudslätt har redan tidigare sagt att det är prio på att hitta backar och nu får han alltså försöka få tag på en till.


Jag har inte hunnit kolla med Rudslätt i dag hur förberedd han var på det men jag hoppas att man har haft en dialog med Tobias och därför redan var inne på det här spåret. 

AIK har just nu fem backar varav två (Jonathan Andersson och Christopher Aspeqvist är unga och relativt oerfarna. Det räcker inte utan Rudslätt måste som  ni ser få in mer tyngd både i kilo och när det gäller rutin som det ser ut just nu.


Spelare under kontrakt (1 maj)

Målvakter: Daniel Larsson, Niklas Lundström

Backar: Jonathan Andersson, Daniel Josefsson, Jonas Liwing, Christopher Aspeqvist, Fredrik Carlsson.

Forwards: Oscar Ahlström, Victor Ahlström, Patric Blomdahl, Fredrik Hynning, Mattias Janmark, Björn Melin, Marcus Nilsson, Esa Pirnes, Christian Sandberg, Oscar Steen, Edgars Klavins, Oscar Steen.


Mars 2013
*Nicklas Jensen åkte direkt efter  säsongen till NHL och blev nerskickad till AHL
* 7 mars: Förlänger kontraktet med Mattias Janmark, Niklas Lundström och Jonathan Andersson.
* 19 mars: Skriver två årskontrakt med Marcus Nilsson, poängsprutande forward från BIK Karlskoga.
* 20 mars: Förlänger Christian Sandberg på för tre nya år. AIK Går ut officiellt med att Daniel Rudslätt är ny sportchef
*28 mars: Det blir officiellt att backen Andreas Frisk (klart sedan februari) samt forwardsduon Kristopher Beech och David Lillieström inte får förnyat kontrakt.

APRIL 2013
*3 april: HV71 går ut med att man värvat AIK-backen Stefan Johansson som därmed lämnar Gnaget efter fem säsonger. Johansson var en av dem som tog upp AIK i elitserien.
* 4 april: AIK gör officiellt att Fredrik Carlsson (även kallad Fish) förlänger sitt kontrakt.
* 12 april: AIK går ut med att man förlängt kontraktet för backen Christopher Aspeqvist och forwarden Edgars Klavins.
* 1 maj: Tobias Viklund bekräftar att han utnyttjar en KHL out och flyttar från AIK till Automobilist Yekaterinburg kommande säsong.
 * 1 maj: Obekräftade uppgifter i flera svenska media gör gällande att Niklas Lundström är på väg till NHL kommande säsong.5 kommentarer:

Pelle sa...

Skulle inte förvåna ett dugg om han kör snålvarianten och värvar EN spelare och sedan fyller på med junisar och litar på att det håller.

Rudslätt MÅSTE börja leverera nu annars bör han avgå och lämna över jobbet till någon mer lämpad. Tålamodet är minst sagt på upphällningen nu!

Anonym sa...

Ett minst sagt tungt tapp i min bok.

Snälla Marie, kan du inte försöka få till en mer djuplodande intervju med Rudan där han får förklara läget? Från AIK Hockey har det varit knäpptyst rätt länge och det börjar tära rejält på ett svartgult supporterhjärta...

Lämna skeppet sa...

Dax för Rudslätt att avgå om han inte levererar!!

Marie Hallman sa...

Pelle: du vet att AIK har begränsat med stålar va? Är inte bara ta det man vill ha typ.
Du kan byta folk på+ den där posten hur många gånger som helst nu, plånboken blir inte större för det.

Anonym: ja lite tufft. Har svårt att hinna med under VM tyvärr!!

Lämna: se svaret till Pelle! Om fler gick på matcherna skulle han ha mer pengar att använda sig av....

Pelle sa...

Marie: Fler skulle gå på matcherna om AIK kunde ställa ett bättre och mer namnkunnigt lag på isen som kan vinna fler matcher. Så enkelt är det. Så länge man inte kan det håller folk sig borta. Presentera en bra produkt först så ska du se att folket kommer att komma till Hovet också :-) Prestation och bra publiksiffror brukar gå hand i hand. Så länge han presenterar bara skräp eller att inget händer kommer nog folk att hålla sig borta. Folk har inte lust att lägga pengar på något som inte levererar.

Klubben har väl en marknadsavdelning som väl kan dra in lite millar i reklamsälj. Senaste säsongen var det ju praktiskt taget bara Åbro som sponstrade laget (reklam på hjälm, axlar och midja). Inget ont om Åbro men det skulle säkert gå att utbringa många fler sekiner om man lät fler få access till matchtröjan.