onsdag 29 maj 2013

Johan Andersson: "Jag vill bevisa att jag kan vara bättre än förra året"

(Johan Andersson blir kvar ett år till i SSK. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Johan Andersson blir kvar i SSK, under onsdagen förlängdes kontraktet med ett år till.
Ett bra val av Södertälje tycker jag, Johan har väldigt mycket bra hockey i sig och ville verkligen vara kvar i klubben dessutom och var jätteglad när jag ringde upp.

– Det känns bra, det är kul att spela i SSK, konstaterar han.


Innan kvalserien gjorde jag ett inslag för Viasat där jag tog med Johan och de andra killarna (utom Hagelin) från Vackstanästiden till just Vackstanäs. Men. Det blev bara en säsong tillsammans för hela gänget, nu blir det lite annorlunda kommande säsong då Tony Lagerström och Andreas Hjelm har lämnat plus att Calle Hagelin är i NHL återigen.

Sedan har ju spelare som Viktor Lööv, Emil Lundberg, Gustav Björklund med fler lämnat så lite annorlunda stuk på laget blir det:

– Ja, men vi har ju samma tränare och vi kommer spela samma typ av hockey så jag tror ändå det blir ungefär samma karaktär på laget. Nu har jag inte sett nyförvärven än, jag har tränat själv tills kontraktet var klart, men det ska bli kul att se dem. Vi har fått in två nya backar som ska vara duktiga, sedan om det är samma stil som Lööv och Hjelm det vet man inte. Men det brukar bli bra, Nygge brukar göra ett bra jobb med att hitta spelare.

Vad vill du själv ha för roll i laget?
– Jag är ganska revanschsugen så jag vill bevisa att jag kan vara bättre än förra året, säger Johan Andersson.

Det kom en del skador förra säsongen, liksom säsongen före det i Timrå. Tyvärr för Johan Andersson kan vara briljant som center, det visade han i AIK och när jag frågar vilken säsong han är mest nöjd med i karriären så nämner han just:

– Året i AIK, kanske?! Jo jag tror det året var det bästa.

Kan du komma tillbaka till den formen igen?
– Jag hoppas det. Det kändes stundtals bra förra året också men jag skulle behöva kontinuiteten, få slippa skador och få spela mycket så jag får ett bra självförtroende, gärna ha en bra försäsong…

Du är en av de äldre i laget nu, påverkar det din roll i ”gänget” vid sidan av isen?
– Nej, det tror jag inte. Man är som man är fastän man är 35 eller 21 år. Sedan kanske man har blivit ett år visare, man vet hur branschen fungerar så förhoppningsvis ä man visare men som sagt. Man är som man är., vissa pratar mycket, andra är mer tystlåtna.

Hur är du i omklädningsrummet då?
– Jag kan vara ganska pratsam, jag gillar att garva och prata med de andra. Jag hoppas de andra uppfattar mig som lätt att ha att göra med. Jag försöker vara glad och positiv varje dag, annars blir det tråkigt.

Apropå det här med laget. Förra året hade ni stor nytta av lockoutade NHL-spelare som Calle Hagelin och Matt Read, med flera. Det kortet går inte att ta fram kommande säsong.
– Nej, men vi vet om att de inte kommer nu och våra förberedelser är likadana som tidigare. Men vi hade en dålig form förra hösten, hade en dålig spiral men det var så länge sedan så det kommer inte att upprepas. Vi kommer ha en bra sommarträning så får vi tänka lite mer på själva ishockeyn när det närmar sig. 

****

TRUPPEN 30 MAJ

MÅLVAKTER:
Sebastian Idoff.
Niklas Lundström  (lån från AIK)

BACKAR:
Fredrik Sonntag  
Johan Jonsson
Adam Hansen  
Robin Press  
Aleksander Rindal
Tomas Bokros
Mike Bergin


FORWARDS
Jesper Thörnberg
Damien Fleury
Fredric Andersson
Robert Carlsson
Emil Billberg
Jonas Engström
David Pastrnak
Jesper Frödén
Jacob Dahlström
Johan Andersson
Jesper Thörnberg

Under pågående tvist:
 William Nylander Altelius

Februari:
Förlänger med Jonas Engström, i ytterligare två år.

Mars:
4/3 Ger  tryoutkontrakt över sommaren till  Jesper Frödén.
6/3 Använder sitt optionsår och signar Robban Carlsson för ett år till
12 /3 SSK och Sebastian Idoff förlänger hans utgående kontrakt med ett år till.

April:
13/4 SSK meddelar att Andreas Hjelm och Emil Djuse har utnyttjat sina out och lämnar för Luleå respektive Frölunda. (Djuses nya klubb blev officiellt 17 april)
14/4 SSK går ut med att lagkaptenen Tony Lagerström och Gustav Björklund inte får fortsatt förtroende i klubben.
16/4 SSK berättar att Viktor Lööv utnyttjar sin elitserieout och lämnar klubben.
17/4 Emil Lundberg presenteras som klar för Asplöven.
20/4 SSK går ut med att junioren David Pastrnak flyttas upp från J20 och har skrivit på ett tvåårigt a-lagskontrakt.
25/4 SSK meddelar att man knutit tidigare lånet Jesper Thörnberg till sig med ett ”riktigt” kontrakt på 1+1 år.


Maj
2/5 SSK går ut med att alla klausuler utom William Nylander Altelius out har gått ut. Man meddelar även att man bryter kontraktet med Thom Flodqvist (i samförstånd med honom) samt att Bergin sagt upp sitt avtal men förhandlar med SSK och är nära en förlängning.

7/5 AIK och SSK meddelar gemensamt att AIKs unge keeper Niklas Lundström lånas ut till SSK med klausul om att han kan lämna för AIK om Daniel Larsson skadas och att är han kvar 14 februari 2014 då blir han kvar säsongen ut i SSK.

7/5 SSK meddelar under ett medlemsmöte att Micke Nylander inte blir kvar i klubben. ”Budget räcker ej” enligt LTs Jacob Sjölin som var med på mötet.

7/5 SSK går ut med att man värvat norske backen Aleksander Rindal på ett ettårskontrakt

9/5 SSK vidhåller att William Nylander Altelius är under kontrakt. William och hans agent bestrider detta och Micke Nylander säger i Aftonbladet artikel att han och sonen sagt upp kontraktet skriftligt 6 maj. Samtidigt börjar rykte gå om att Sörensen nu vill lämna SSK för ett tränarjobb i AIK.

14/5 Slovakiske backen Tomas Bokros är klar för SSK som skrivit ettårskontrakt med slovaken.

16/5 SSK förlänger efter många om och men kontraktet med backen Mike Bergin, för en säsong till.

29/5 SSK förlänger med centern Johan Andersson med ett år till.


Inga kommentarer: