torsdag 16 maj 2013

VM Daniel Sedin " Vi ska tråka ihjäl dem, det är så vi måste spela."


(Daniel Sedin. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


De kom hit för att vinna. Ingen behöver säga det och inget säger det så heller men pondusen som tvillingarna Sedin utstrålar säger allt. Själv säger Daniel Sedin att:

– Det känns bra, alla är positiva, vi ser fram emot kvartsfinalen.


Att han och brorsan Henrik hade 23.04 respektive 23.20 i istid var inget att gnälla över:

– Vi är vana att spela mycket där borta men vi har fått en dag att vila på så det är ingen fara.

Vad blir viktigast mot Kanada?
– Vi måste spela tajt bakåt, det får inte bli fram och tillbaka för då har de för bra spelare helt enkelt. Vi ska försöka hålla dem på utsidan och därifrån skapa chanser framåt. För som sagt, blir det fram och tillbakspel då är vi nog körda för de har fyra kedjor som kan göra mål så det blir tufft.

I går sa du lite skämtsamt att vi får tråka ut dem, kan du utveckla det där?
– Ja men det var inte skämtsamt! Utan vi ska tråka ihjäl dem, det är så vi måste spela.  Det är nog vår enda chans. Sedan kan man spela på olika sätt men vi måste hålla ihop laget. När vi kommer in på forecheck så måste backarna följa med upp och när vi går hem så måste forwards jobba stenhårt hemåt för att hjälpa backarna. Så man kan spela på olika sätt men vi måste hålla ihop laget i varje byte, vi får inte göra misstag någon gång.

Ni måste ju kunna spela erateget spel utan att tänka på dem också?
– Jomen följer vi vårat eget spel till hundra procent då för vi spelet dit vi vill ha det.

Då tvingar ni dem att ta dumma beslut?
– Exakt! Exakt! Precis så, säger Daniel med ett stort leende.

 (Tung pondus! FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det som varit i turneringen är historia nu och en stor del av charmen med ishockey är just att allt verkligen kan hända. Omvärlden må ha räknat ut Tre Kronor, det bekommer inte Daniel Sedin ett dugg. Men visst är han medveten om svårigheten i uppgiften:

– VM är tufft, det är bra lag och det är bara en match det gäller.  Möter man en bra målvakt så kan det vara kört. Jag vet inte vad de (Kanada) har haft för lag tidigare, men i år har de ett fantastiskt lag. Sedan är det klart att det är stor rink och lite omställning för de också, så det är inte helt lätt för dem att komma över och spela heller, säger Daniel Sedin och fortsätter:

– Vi måste försöka frustrera dem så mycket som möjligt men sedan när man väl får lägen så gäller det att våga köra, man kan inte bara slå ifrån sig heller. Så vi måste hålla i puckarna när vi har dem. Det går inte att lägga undan pucken och åka och byta utan vi ska spela tajt defensivt och även i forecheckingen och hålla ihop laget över hela isen, det är nyckeln.

Lyckas Sverige tråka ut Kanada och göra Lönnlöven frustrerade är risken stor för fulsmällar tillbaka. Frustrerade kanadensare har visat vad de går för förut men Daniel Sedin ser bara fram emot att se så irriterade motståndare som möjligt:

– Då får ju vi göra mål i power play! Och power play kommer vara oerhört viktigt i morgon. Det tror jag kommer avgöra matchen.

Det gäller med andra ord för er att hålla er kalla och inte ryckas med om det börjar bli irriterat på isen?
– Ja det hoppas jag alla inser för gör vi inte det så är det kört. Vi måste spela hårt och fysiskt men när domarna har blåst då får vi åka därifrån och jag såg en match här innan också, hur domarna gör och det var då, vid efterslängarna som de tog utvisningarna, så det blir viktigt.

Ni har bara hunnit spela en match, hur var känslan i spelet och samspelet mellan er och laget i Danmarksmatchen?
– Det fungerade jättebra och det blev bara bättre och bättre jag hoppas vi kan ta vid där vi slutade.

3 kommentarer:

Anonym sa...

It's appropriate time to make some plans for the future and it's time to be
happy.
I've read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or advice. Maybe you can write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

my site; business degree international online

Anonym sa...

Greetings! Very helpful advice within this article! It's the little changes which will make the most significant changes. Thanks for sharing!

Feel free to visit my blog: Houses In Ct

Anonym sa...

Hello there! This post couldn't be written any better! Looking at this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept preaching about this. I will forward this information to him. Fairly certain he will have a good read. I appreciate you for sharing!

My web blog: new jersey personal injury