onsdag 19 januari 2011

Bång:" Vi går ner i tempo som fan"

Sådärja.. nu kan jag lägga ut texterna. Hade tänkt länka i fall de fanns på nätet i men de har bara lagt ut Nyströms krönika på nätet, den hittar ni för övrigt om ni klickar här.  Jag skrev fyra grejer, tror att tre kom med men vet inte vilka tre så jag lägger ut allihop. Expressen gör editioneringar också, alltså olika tidning i olika delar av landet så en del texter kan vara kortare/längre och vara med/inte vara med beroende på var man köper tidningen. Men här har ni alla orginaltexterna, först ut Daniel Bång AIK.

 (Bång deppade över att tre poäng blev bara en.Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


STOCKHOLM
Inte ett powerplay mål sedan 30 december.
AIK:s måltorka i numerärt överläge vägrar ge med sig.
– Det är ingen höjdare. Vi tar för lång tid på oss med pucken, måste spela mer som vi gör i fem mot fem och röra oss mer. Det går inte att stå till och spela pp, säger lagkaptenen Dick Tärnström till HOCKEYEXPRESSEN.

AIK hade fem power play mot Skellefteå utan att få in pucken och har nu bara gjort ett mål på sina 22 senaste power play.
Och märkligt nog tappar Gnaget numera fart, istället för att öka pressen, när de är fler på isen.
– Det är det som är problemet, vi går ner i tempo som fan. Det blir lite krampaktigt. Det är lätt att säga att det bara är att gå in och köra men det har väl lite med självförtroende att göra också, säger AIK-forwarden Daniel Bång till HOCKEYEXPRESSEN.
Läge att köra extra pp på träningarna?
– Jag vet inte. I bland kan ett dålig pp bli ännu värre när man gnuggar på det för mycket också. Man får ha lite känsla där. Hade vi bara fått in en puck på alla pp i dag så hade det nog lossnat sedan.
Bång hade även läge att döda matchen vid 4-3 när han kom fri med Andreas Hadelöv, men missade:
– Ja, fan! Jag får på en drömfint på blå, sedan kommer jag in och ser luckan nere till vänster om honom men han täpper till precis när jag skjuter. 5-3 där så hade det blivit en annan match. 5-3 är ju skönare att spela på än 4-3, då hade vi fått lite andrum.
MARIE HALLMAN/EXPRESSEN

Tillägg AIKs måltorka i pp
 Datum/ match/ antal pp/ antal mål
30/12 Linköping (b) / 2/ 1
2/1 Timrå (h)/ 5/ 0
8/1 Linköping (b)/ 4 / 0
11/1 Djurgården (b) / 2 / 0
16/1 Frölunda (h) / 4 / 0
18/1 Timrå (h) 5/ 0



Det blev lite bonussnack över efter den intervjun som inte fick plats också .  Daniel Bång sa så här om…

… matchen:
– Vi gör en bra första period, den var riktigt bra. Det känns som att vi har bra flyt i spelet, bra fart och bra aggressivitet. I andra är vi väl… vi säger att vi ska fortsätta som i första men är ändå inte riktigt där till hundra procent. Men trots det så kommer vi ändå ut med 3-2 inför tredje. Där är det jämt och vi får tidigt 4-2 men sedan får de 4-3 i bytet efter och efter det 4-4 på slutet. Synd att det inte blev tre poäng, det kändes ändå som att vi kunde hålla matchen ut men det gick inte.

 … spelet i första som till och med Skellefteåtränaren Anders Forsberg hyllade:
– Ja där spelar vi riktigt bra.  Det kändes som det spel vi hade när vi var i vinstsviten, då när allt rullar på.

… varför AIK inte förmår att spela så i hela matchen?
– Jag vet inte varför, det är svårt att säga exakt vad det är som händer men det är väl kanske några som slappnar av lite.

… de här förlusterna på slutet sitter i bakhuvudet när Skellefteå börjar knappa in och till slut är i fatt.
– Det kan klart vara så. Vi har ju torskat några på rad nu och då är självförtroendet självklart inte på topp. Men jag tycker ändå att vi ska kunna hålla i det här, det känns lite surt att vi inte gör det. Vi var värda tre poäng idag.

 … vad som går runt i skallen när man tappar en så fin ledning som AIK hade efter första (3-1)
– Man tänker inte så jättemycket. Det är mer vilja – mer fan boys! Nu ska vi fixa det här! Vi vill lite för mycket kanske. Det är lättare när vi har flytet med oss i första, då flyter allt på bara sedan i andra så kanske vi inser att vi inte får så mycket gratis. De jobbar hårdare och smartare än oss där.

 … hur AIK ska vända det här:
– När det har gått dåligt ett tag så kanske det sätter sig i skallen. Då är det bara tomma och glömma som gäller och att börja om på nytt. Vi behöver få lite skitmål, kanske få in några såna och få in lite returer så kan det vända snabbt.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Gnaaaaaaaaget åker ur i år!!! :D

katarina sa...

Hej Marie!
Du lägger upp bra citat i högerspalten, finns dessa lagrade någonstans så man kan gå tillbaka i tiden och titta? Ibland glömmer man lixom att kolla in dem när man är här inne o vips så är de borta...

/Katarina

Marie Hallman sa...

Katarina: kul att du gillar dem, det är min egna lilla favorit :0) Har dumt nog inte sparat dem någonstans. borde göra det... layouten på den här sidan är lite öken dock. Jag hade hoppats kunna göra om layouten men har inte mäktat med det själv än. HInner inte men det bästa vore ju om man kunde ha flera flikar där bland annat citaten fanns samlade på en. Ska klura på om det finns någon bättre lösning. Tack för att du läser också :0)