måndag 10 januari 2011

Hannula " Det kändes bra att komma hem "

(Hannula i DIF tröjan. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Läkarundersökningen gjordes i går, i dag var Mika Hannula på isen tillsammans med sina nya lagkamrater.
Han körde lite för sig själv, och emellanåt i kedja med Kristofer Ottosson och Daniel Brodin. Men ”det var mest för att avlasta lite under träningen” som han sa själv.
( Hannula och Owuya.Foto:www.hockeymedmariehallman.se
Formen – är bra men inte tillräcklig för ett derby. Hannula är visserligen frisk och fräsch, men han saknar elitserietempo i kroppen. Att bara köra träningar på lägre nivå räcker inte för att sedan kasta sig rätt in i ett derbyt:
-Jag har inte tränat så jättemycket, det har bara blivit tio pass med Väsby och något ute i Nacka.  Så i dag kändes det sådär, lite halvtungt. Nu ska jag träna en vecka först ganska hårt så får vi se sedan hur kroppen och ljumskarna svarar på det.
Men du spelar inte i morgon?
-Nej för det känns som att man har för lite tryck i benen än så länge och att åka runt och inte ha det trycket i benen, då är det ingen idé att köra, då tillför man inget, det är ju helt meningslöst.

Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Grämer du dig över att du missar derbyt?
- Nej jag grämer mig inte, jag är bara glad över att vara tillbaka. Förra året jag var här så var det jättebra go i laget, jag ser ingen anledning att det skulle vara annorlunda nu. Det är nästan samma killar som då, några yngre till bara men de tillför ju mycket fart de med.

Varför elitserien?
- Jag kände att det var kul senast jag var här och spelade sju matcher med Djurgården, och nu ville jag komma hem. Jag har varit i Ryssland men kände bara att det kändes bra att komma hem. Jag bor ju här också.
 
Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
Kontraktet är på säsongen ut, varför inte längre?
- Det kändes bäst så bara, vi får se sedan hur det blir och nu så börjar vi så här. Nu vill jag bara komma tillbaka i toppskick. Jag har haft problem med skador, först knäet (förra året) och så ljumskarna som jag opererade nu senast men det har känns hur bra som helst nu. Jag gjorde en läkarundersökning i går (söndag) och då var både knäet och ljumsken bra, båda såg hur bra ut som helst.

Det är fler lag som har varit intresserade, bland andra Timrå?
- Äh jag… för mig så var det bara Djurgården. Ska jag spela i Sverige så är det Djurgården som gäller, det var bara det för mig, sedan om andra varit intresserade bryr jag mig inte om.

11 kommentarer:

Erixon sa...

Om journalister kan toppa formen så är Marie i zonen nu - mycket gott för närvarande..
Jag står fast vid att detta är en jättechansning men jag håller tummarna att det går vägen.

Peter sa...

Ha ha ha. Vilken trött värvning. Måste ha en månad på sig för att träna bort ölmagen och komma i form. Och när han väl debuterar är det bara Mika Hannula. Bara blaha blaha jämfört med Zednik som kan gå in och glänsa direkt.

Anonym sa...

Peter: Shit, ni gnagare är verkligen likadana allihop... pack...

Jimmie sa...

Tror detta kommer bli bra! Och som Erixon skriver grymt bra jobbat Marie!

Rickard sa...

Peter: Hur många matcher sa du att Zednik hade spelat i år? Ha ha..

Erik sa...

Är det samma gnagare men med olika alias som är inne på den här bloggen o sprider okunniga kommentarer åt det pubertala hållet.
Näe, det är nog olika. Dom är sådana - dom flesta av dom!
Okunniga o saknar ödmjukhet.
Jag är lite tveksam till värvningen av Hannula. Inte för att det skulle vara en dålig värvning men vi behöver ju faktiskt en bra målis bättre..
Vad gäller gnaget-värvningen så tror jag inte nån vet var han står i dagsläget. Men på sikt kan han det nog vara en bra värvning.

Marie Hallman sa...

Erixon: Svårt att uttala sig om Hannula men förhoppningsvis så är han i så bra form att det lönar sig.

Tack föresten och tack du med jimmie :0)

Erik: Jo så är det nog.

Ang Hannula och Zednik så har ingen av dem spelat i höst.Ok Zednik har två matcher.Men de är ju samma läge, båda måste komma igång innan man kan säga vad de går för.

Stockholmare sa...

De lär ha två saker gemensamt i alla fall: ligga och fiska på offensiva blå och - försöka - göra snygga mål.

Marie Hallman sa...

stockholmare: Ja gärna det, mera mål!!!

Anonym sa...

@ Peter... Ja jävlar vad Zednik gick in och glänste direkt..haha!

Marie Hallman sa...

anonym:Men den erfarenheten han har är ovärderlig, kan bli varsitt fint nyförvärv när båda välfått upp farten.Intressant dock att AIK väljer att spela in Zednik i form medan DIF vill låta Mika träna sig i form.Men DIF har mer fräscha spelare att välja på så det kan vara det som avgör.