fredag 28 januari 2011

Gynge: "Vi har fortsatt jobba hårt och tro på varandra"

 
(En glad Gynge! Bilden är dock tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)
Tredje raka segern i går för AIK som vann med 2-1 mot Luleå för första gången på säsongens fyra möten. Segerskytt, Richard Gynge som satte tvåan med 2.41 kvar att spela.


– Det var en bra bortamatch! Vi hade en verkligen bra och riktigt tajt defensiv. Sedan var Viktor bra i målet också, konstaterar Gynge.

Det här var som sagt fjärde matchen mellan lagen, tidigare har AIK förlorat med 0-1 och 1-2 i sudden borta och 0-3 hemma.

Så vad var skillnaden som vägde över nu?
– Det är tillfälligheter skulle jag nog nästan säga. I många av dem som vi har förlorat med uddamålet, då har det varit någon puck som har studsat här och där och tur förtjänar man ju.

Varför förtjänar ni tur nu då?
– För att vi jobbar hårt. Tur brukar jämna ut sig över en hel säsong.

Jasså, men då har ni mycket tur kvar då?
– Ja jag hoppas det, he, he.

AIK:s 1-1 kvittering kom efter att Christian Sandberg tog en offensiv tackling bakom mål, behöll pucken, skickade Elias Fälth åt sidan och la in pucken framför mål där Johannes Salmonsson gjorde målet.

– Det ar en fin offensiv tackling! Men han (Sandberg) är stark och ettrig där.

Det är inte så ofta man ser såna där tacklingar?
– Ja jag vet inte varför men det är en ganska svårt och jobbig grej, tekniskt, att göra. Man måste ha bra balans och så i det läget, säger Richard Gynge.

Hans segermål var rätt fint det med, ett inspel även det framför mål där Gynge klippte till i röran av spelare.

– Jag fick en bra pass in framför mål där, det var bara att blunda och skjuta.

Det ser ut som att du siktar?
– Nej, jag blundade faktiskt, he, he.

AIK ligger, trots segern kvar på elfte platsen. Detta då samtliga bottenlag runt om vann i går, men det är bara tre poäng upp till SSK på fast mark och sex pinnar till Modo på åttondeplatsen och då har AIK en match färre spelad än alla streckkonkurrenterna.

För någon vecka sedan gick snacket att AIK hade gjort sitt nu i årets elitserie. Det snacket har tystnat nu efter tre raka segrar varav två på full tid (HV71 och Luleå) och en i förlängning (Brynäs).

Förklaringen?
 – Vi har fortsatt jobba hårt och tror på varandra, tror att vi kan lira bra hockey. Det är viktigt att man har en stark gruppdynamik och att man tror på varandra, säger Richard Gynge.

Ni hade en hel dag ute i Solna tillsammans precis före vändningen?
– Ja vi hade en dag där vi pratade, käkade gott och så. Vi pratade mycket taktiska detaljer, det var trevligt, det tror jag absolut kan spela roll.

En annan faktor som påverkat är såklart att skadelistan nu minimerats så pass att det finns för många forwards vilket gör att en till två anfallare blivit bänkade de två senaste matcherna:
– Det påverkar också positivt på så vis att vi har fått mycket konkurrens i gruppen. Då försöker alla höja sig för att få spela. Det är ju så det funkar på den här nivån.

Inga kommentarer: