måndag 24 januari 2011

Krüger "Det gäller att få stopp på förlusterna så snabbt som möjligt "


(Krüger. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det small bara till så hade Frölunda både 1-0 och 2-0. Det blev till slut 4-2 efter reducering av Tim Stefan Lassen och Daniel Widing. Men det var dämpat i Djurgården efter plattmatchen i Göteborg:
– Det är ingen match vi förtjänar att vinna och min egen insats var väl… det var väl bedrövlig, säger Marcus Krüger besviket.

Och fortsätter:
– Vi var inte riktigt där och då är det svårt att vinna när Frölunda kommer ut så starkt. Det är tur att Steffe (Ridderwall) gör det bra i målet, annars hade de gjort ännu fler kassar. Han (Riddarn) gör så att matchen lever vidare hyfsat åtminstone under 60 minuter.

Så sent som för två matcher sedan konstaterade John Norman att Djurgården hade fått tillbaka självförtroendet och att man då var ”svåra att slå”. Efter det kom 1-2 mot köttmuren Brynäs som tajtade till och gjorde det svårt för DIF på Hovet och så nu 2-4 mot Frölunda som tryckte ner hela Djurgården i knäet på Ridderwall. Ett Djurgården som såg mer än lovligt borta ut.

Så hur kan det bli så här?
– Det är svårt att säga. Det kanske har att göra med att vi vann några matcher som vi inte skulle ha vunnit eftersom vi inte spelade så bra, men vann ändå. Vi fick ändå med oss poäng och segrar i de matcherna och det kanske har något att göra med att vi har börjat tumma på lite grejer när det har gått hyfsat enkelt för oss. När det har varit lugnt. Men det går ju inte, och då kommer det tillbaka på oss direkt, som i den här matchen, säger Krüger och fortsätter:

– Det känns aldrig bra när det blir så här. Man kan förlora på olika sätt men att förlora på så här, det känns inte bra när vi inte ens är där riktigt. Det är inte så roligt.

Fast det känns ändå som två olika sorters förluster, den här och mot Brynäs. Mot Brynäs såg det ut att vara mer kamp – tycker jag?
– Jo men förra matchen var vi inte heller där mentalt riktigt. Jag vet inte vad det beror på, så vi får lägga det här bakom oss och titta framåt. Vi har en ruggigt viktig match på torsdag. Vi åker hem (med tåg) i morgon (tisdag) sedan har vi träning på onsdag, vi får se till att göra en riktigt bra träning där så att vi har full fart på Hovet (mot SSK) på torsdag.

Djurgården har just nu fem pinnar ner till nionde platsen så det gäller att hejda fallet snabbt, säger Krüger:
Det är alltid viktigt att vinna när man har haft en sån här liten svacka. Det är viktigt att studsa tillbaka så snabbt som möjligt och det känns som ett bra läge att göra det på torsdag, att vända en liten dålig trend då. Det gäller att få stopp på förlusterna så fort som möjligt och det vet alla i laget. Vi vet ju att när vi spelar bra så är vi svåra att slå för alla lag, så mycket är upp till oss själva.

(Krüger med Klingberg i hasorna. FOTO ANDREAS GRANDIN)

En sak jag alltid undrat är hur man tänker i såna här matcher när det bara rasslar till – åt fel håll- direkt?
– Det är inget man tänker på så. Man vet ju att det finns matcher där det har sett ut så här så har man ändå kunnat komma tillbaka och vända på det. Även om motståndarna leder med 2-0 och man är utspelade i början så är det ju ändå två perioder kvar. Man vet att det inte är omöjligt att man aldrig vet vad som kommer hända där. Det är nästan alltid jämna matcher i elitserien och vi vet ju att får vi bara in en puck till så är det nära. Då är det fajt hela vägen in, man har alltid en chans att komma tillbaka.

Så det är inte det här ”vad fan, är det en sån dag?” som gäller?
– Nej man har alltid chansen. Två mål är inte så mycket att ta in fast man spelar dåligt, det går alltid att komma igen. Vi har slagit Frölunda förr, att göra två mål på dem är inte omöjligt, Krüger.

I tredje spelade Djurgården upp sig men då rann å andra sidan tiden i väg snabbt.

– Det är väl olika för alla men jag brukar ha hyfsad koll på klockan. Inte så att man åker och kollar på den men man känner ungefär hur lång det som det har gått (av perioden). I alla fall sista minuterna brukar jag ha koll på hur långt det är kvar.

 (Fasthållning.  FOTO ANDREAS GRANDIN) 

På torsdag kväll presenterar förbundskaptenen Pelle Mårts truppen till LG Games. Men Krüger hört något eller funderat så långt:

– Jag får nog börjar koncentrerar mig på att spela bättre här än jag gjorde idag och senast till att börja med så kanske jag kan fundera på det där senare.

9 kommentarer:

Pelle sa...

Tråkigt att se hur dif frivilligt viker ned sig och inte vill hjälpa AIK kvar i elitserien. Vill de inte ha derbyn nästa säsong???

Anonym sa...

Pelle tyvärr så gläds nog inte vi DIF fans för den här förlusten. Kan säga som så att om vi hade spelat bra men torskat så hade det känts bättre att veta att ajk inte tjänade på detta, men med det spel vi haft nu två matcher i rad så blir man mest förbannad.

Tror faktiskt att ajk klarar en "eventuell" kvalserie ändå.

Anonym sa...

Nej Pelle, vi klarar oss bra utan er, men den här förlusten var för jävlig!

Pelle sa...

Men kom igen ni anonyma - visst har derbyna varit en häftig krydda den här säsongen, både på gott och ont?
Det vore väl tråkigt om det bara blev den här säsongen?
Hoppas ni är så snälla att ni viker ned er i nästa derby också. Det spelas ju på vår 120-årsdag. Då ska ni vara artiga och ge poängen till oss. Jag menar om ni fyller år. Hur kul tycker ni det då skulle vara om en gäst ni bjudit in men som ni inte gillar egentligen äter upp all din tårta?

Anonym sa...

Pelle om jag är gästen och verkligen inte gillar värden skulle jag njuta något enormt av varje tugga! :) Helst äter jag nog tårtan framför ögonen på honom/henne också!

Vilken jäkla skitmatch det var idag och den mot Brynäs! Har våra backar tagit sent jullov eller nått?

/Jepe

Anonym sa...

....glömde också att jag skulle tacka så mycket för den goda tårtan innan jag gick också samt berätta hur god den var.

/jepe

Anonym sa...

@Pelle: Du är verkligen ute och cyklar..! Fixar inte ett lag UTAN andra lags "hjälp" i ES (eller någon annan liga i vilken sport som helst) har de inget där att göra!
Du låter som en bitter SVT-kommentator som surar över att " alla forna öststater alltid ger poäng till varandra"..
Skärp dig för fan!!

@Maire: nåt nytt om skadeläget i DIF - Mark, Jimmie, Honken??

/Mary

Anonym sa...

..tillägg på eget inlägg: +

"Du låter som en bitter SVT-kommentator som kommenterar Melodifestivalen och som surar över att " alla forna öststater alltid ger poäng till varandra".."

Tack för tårtan!! ;-)

/Mary

Marie Hallman sa...

Pelle: det är ju en så dum kommentar att man blir alldeles matt. Jag utgår från att du antingen skämtar eller bara vill vara lite troll.

anonym o jepe: ja vad håller de på med? två verkligen bortslarvade matcher, inte bra.

mary: nope har inte kollat det. Andreas trodde i ofs att han skulle vara borta hela veckan, mark hoppades komma igång under veckan, jimpa vete tusan.