onsdag 19 januari 2011

AIK-Skellefteå 4-5 e str (3-1, 0-1, 1-2, 0-0, 0-1)

Matchen: MMMM
Målvakterna: Viktor Fasth, AIK, 88.10 %  och Andreas Hadelöv, Skellefteå, 90.48 %
Publik: 3 746.
Domare: Sören Persson.

Bäst i AIK
MMM Viktor Fasth, mv
MM Oscar Steen, f
M Kent McDonell, f

Bäst i Skellefteå: Christian Söderström, f, Joakim Lindström, f,  och Andreas Hadelöv, mv.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Kvällens...

... lekfarbror: Johannes Salmonsson var sugen på finter, lekte lite med knattarna som plockade puckar efter matchvärmningen.

... sjukling: Nye forwarden Richard Zednik saknades i laguppställningen, var magsjuk.

... tryck: Skelleftå fick första chansen men sedan radade AIK upp fem chanser på rad mot Hadelöv. Gynge hade en fin solokörning, Rudslätt hade öppet mål men inget satt dock trots att Hadelöv fick slita rejält för månadslönen.

... tryckare: Skellefteås Ivan Majesky fick stå och trycka ner en liggande Patrik Nemeth ett antal gånger i isen. Nemeth låg på Majeskys klubba, Skellefteåspelaren hackade och hackade och domaren gjorde ingenting åt varken det ena eller det andra.

... 0-1 (8.38) Johan Forsberg (Anders Söderberg). Forsberg drar nytta av en sargstuds, plockar upp pucken bakom sargen, åker in framför målet och slår in en egen retur.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
...Videokoll: Helt plötsligt åkte domaren ut till sekretariatet för en videokoll – blev lite förvåning på läktarna då spelarna inte jublat för mål och ingen i publiken verkade reagera heller. Men Victor Ahlström hade sett att pucken var inne och bad domaren kolla. Det kom efter en tilltrasslad situation vid Skellefteåmålet och efter några minuters videokoll så signalerades det för mål.

... 1-1 (11.05) Oscar Steen (Victor Ahlström, Oscar Ahlström). Jorå det var mål. Bilderna på jumbotronen visade hur Oscar Steen slår in en retur av Oscar Ahlström. Pucken hamnar över mållinjen under Hadelövs benskydd och man ser sedan tydligt - på reprisbilderna - att pucken puttas ut ur målet av benskyddet när Hadelöv reser på sig

... 2-1 (14.32) Stefan Johansson (Dick Tärnström, Kent McDonell) Skott av Tärnström ger en retur som Johansson, ståendes lite snett utanför slottet pangar in.

... scenförändring: Enorm skillnad på AIK som de spelar i första perioden och som de spelade i söndags. Då startade AIK bra men föll ihop som en pannkaka när Frölunda först kvitterade och sedan tog ledningen. I den här matchen var det tvärtom, dvs Skellefteå gjorde första målet men istället för att deppa ihop som AIK gjorde senast fortsatte man trampa på och spela med en aggressiv forechecking. Det lönade sig. Farten mattades dock av i andra och tredje, synd. Med samma fart matchen ut hade det blivit helt andra siffror.

... 3-1 (17.19) Rastislav Pavlikovsky (Patrik Nemeth, David Engblom)  Stenhårt skott från höger, av Nemeth, rakt igenom hela boxen och sedan en styrning in i målet.

..propp: Skellefteåbacken David Rundblad var lite ouppmärksam och fick sig en rejäl kyss av Kent McDonell i början av andra, på öppen is. Såg lite lätt omtumlad ut efteråt.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
... räddning: Skellefteå kom ut klart starkare i andra, fick med sig en utvisning och pressade på hårt mot AIK-målet men Victor Fasth gjorde det ena sjuka räddningen efter den andra. Först en klockren plock i trängt läge, blev sedan överspelad men just som Anders Söderberg skulle lyfta in pucken över en sittande Fasth så fick han tag i den ändå med plocken.

... straff??  AIK fansen skrek på straff i slutet av andra sedan Christian Sandberg kommit fri och blivit störd just när han skulle skjuta men jag tror inte att den Skellefteåspelare som gjorde det verkligen hade klubban fast i Sandberg, var mer att den nuddade.

... 3-2 (15.02) Mikko Lehtonen (Joakim Lindström, Fredrik Warg) spel 5 mot 4. 15.02. Lindström la en passning tvärs över isen till Lehtonen som klippte till. Fasth som annars briljerat  i målet hann inte med på den sidledsförflyttningen.

... brytning: Riktigt fin insats av AIK-backen Fredrik Carlsson som skar av ett Skellefteåskott genom att sträcka fram klubban i precis rätt ögonblick.

... ramsa  Skellefteåklacken visade lite humor när man som svar på tillmälet ”skoterraggare” svarade med ”vi har skoter vad har ni”. Ha ha, tunnelbana någon?


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
... knuff: Ivan Majesky tryckte till Daniel Bång vid en tekning så att AIK forwarden flög iväg och landade på rygg. Skellefteåbacken fick en tillsägelse, sedan var det inget mer med det.

… 4-2 (1.55) Kent McDonell (Rastislav Pavlikovsky) AIK-forwarden får stå rätt ostörd framför målet och sätter sin egen retur.

 … 4-3 (3.02) Christian Söderström (Ivan Majesky, Johan Forsberg) Snabb replik av Skellefteå, Christian Söderström reducerar en minut och sju sekunder efter AIK:s 4-2 mål. Står vid blå och pangar in ett skott efter att ha fått en fin pass längs linjen av Ivan Majesky.

…timeout: AIK tog timeout efter den reduceringen. Jag antar att tränare Melin inte gillade att hans spelare tappade fart efter 4-3 målet.

… friläge: AIK:s Daniel Bång stod halvvägs in i tredje för en läcker fint, en fantastisk friåkning, var helt ren med Skellefteåmålvakten Hadelöv men... sköt rakt på honom.

… 4-4 (13.42) Christian Söderström (Erik Forsell, Jimmie Ericsson). Söderström kommer två mot en med Fasth, som försöker stänga med benskyddet men pucken går under honom


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
…  straff??? 2 Nytt friläge för Christian Sandberg, nu i tredje med 18.08 på matchuret. Sandberg dras ner av Tim Erixon precis framför mål men får varken utvisning eller mål med sig nu heller.
… förlängning: Svängde rätt bra där. AIK inledde övertiden i pp men kunde inte utnyttja det numerära överläget nu heller.

… straffläggning: Det blev sex straffar vardera, där Richard Gynge och David Rundblad satte varsin straff under de tre första omgångarna. Sedan blev det suddenstraffar och där var Joakim Lindström säkrast. Skellefteåforwarden fintade ner Fasth och lyfte pucken högt upp i nättaket. Tobias Ericsson – som inte spelat på hela matchen fick lägga AIK:s sista straff och missade. Bonuspoängen till Skellefteå.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
… ihärdigaste: Skellefteåbacken David Rundblad hade hela 30 minuter och 44 sekunder i speltid. Imponerande.

…kommentar: ”Stolpskott är aldrig en tillfällighet!” AIKs målvakt Victor Fasth diskuterade skytte med en lagkamrat i omklädningsrummet.

Skotten i matchen: 42-42 (17-7, 12-21, 8-11, 5-2, 0-2)

4 kommentarer:

Anonym sa...

"satte AIK:s sista straff och missade" ????? Blir det för många sena kvällar Marie " :-)

Marie Hallman sa...

anonym :men nu fattar jag inte vad du menar.Tobias Ericsson(som inte hade speltid under ordinarie tid) la ju AIK:s sista straff i straffläggningen.Och gjorde inte mål=missade.Så vad är fel på det?

Marie Hallman sa...

anonym ah nu förstår jag, du menar att man inte kan sätta och missa på samma gång...men jag menade att han la straffen.Blev kanske dumt ordval där då,men nu är det ändrat så ingen stör sig på det.Bra att du sa till.

Erik sa...

Nämen så lämpligt att Zednik blivit "sjuk". Han märkte väl vilket dassigt lag han kom till och kände nog omgående att han inte hade någon större lust att speciellt många fler matcher. Då var det ju väldigt lämpligt att skylla på "sjukdom". Räkna med att det snart går ut ett pressmeddelande från AIK att Zednik lämnar klubben...

Många har gnällt på Nygårds arbete som sportchef i Södertälje men Gozzi är inte långt efter när det gäller dåliga värvningar. Zednik är väl den fjärde värvningen nu som Gozzi tagit till AIK men som knappt spelat något. Minns bara MacNevin och Fredrik Svensson. Det kan inte bara bero på "otur".