fredag 21 januari 2011

Mattias Carlsson "mycket på spel fast man inte vill kännas vid det"

SSK tog tre viktiga poäng mot AIK i bottenstriden. Jag brukar ju lägga ut TT länkar men hittar mest bara den första, tråkiga utan citat som jag skickar på slutsignal... (klicka här om ni vill se den) så jag lägger ut hela texten här istället. Det är snack med både Matte Carlsson, SSK och Johan Andersson, AIK. Ligger lite bonussnack med Carlsson under också...


(Mattias Carlsson. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


SÖDERTÄLJE
Det hängde en doft av desperation över bottenmötet i Södertälje. SSK drog längsta strået och tog tre viktiga poäng i jakten på fast mark efter 4_2 mot AIK.
–Det är mycket på spel fast man inte vill kännas vid det riktigt, säger tvåmålskytten Mattias Carlsson till TT.

Jumbomatchen blev allt annat än välspelad. Det tappades puckar till höger och vänster och pucken såg emellanåt ut att vara inoljad med något riktigt halt då inget av lagen kunde hålla i den och båda skapade ytterst få strukturerade anfall värda namnet.

Men det stod trots allt 2_2 efter två jämna perioder, sedan avgjorde Mattias Carlsson och Linus Videll halvvägs in i tredje med varsitt mål för SSK inom loppet av två och en halv minuter.

I tredje rycker vi upp oss och släpper loss. Vi hade ju inget att förlora. Står det 2_2 mot AIK i det läget, då är det bara ut och köra. Man måste tycka att det är roligt, det går inte att vara rädd nu. Det är bara att ösa på, säger Carlsson.

Tabellelvan SSK knaprade i och med segern in på tian Timrå, är bara en poäng från att ta sig över kvalseriestrecket, har 15 matcher kvar och därmed 45 poäng kvar att spela om.
Men, matcherna mot gängen i botten av tabellen väger tungt.

– Det är klart att det blir ännu viktigare att vinna när vi möter de som ligger runtikring, fast det egentligen är eller borde vara som vilken match som helst. Men man har inte råd att ta det lugnt nu, det gäller att vi kör allt vi kan i de sista 15 matcherna.

TT: Vilka lag hamnar i kvalserien?
– Ja inte är det vi i alla fall! Slår SSK-forwarden fast.

Jumbon AIK räknade nu in sin femte raka förlust och har med en match färre spelad än övriga bottenkonkurrenter fem poäng upp till fast mark.

Men alla lag förlorar då och då och det är bara att vända på det. Det gäller att hålla huvudet högt och inte tycka synd om sig själv nu, utan i stället se till att vända på steken och ta nya tag, säger AIK-forwarden Johan Andersson.

TT: Hur gör man det bäst?
– Det gäller att hålla glädjen uppe. Att inte hänga läpp och bli alltför ledsen för att vi förlorar, även om det känns jävligt tungt just nu när vi fick ännu en sån här förlust där det är lika (2_2) inför tredje. Vi har tappat för många matcher nu på det sättet.

TT: Svider det extra att tappa poäng mot just SSK som ligger precis ovanför?
Jo, det är klart men vi får inte glömma att det är många matcher kvar, även om vi måste börja vinna nu_för snart går tåget.
MARIE HALLMAN/TT




Här är lite bonussnack med Matte Carlsson också. Finns bonussnack med Johan Andersson i inlägget under. Men först Carlsson som sa så här om…

… Sina mål:
– Vid det första så skottfintar jag och får in pucken, vid det andra fick jag en fin pass från Lehoux, håller i och skjuter, det var nästan ett likadant mål.

… tabelläget:
– Det är klart att man ser tabellen, men man kan inte göra annat än ta en match i taget. Det blir lite klyschor nu men det är ju så det är. Vi kan inte göra så mycket åt de andra lagen, utan vi kan bara göra det vi ska så bra som möjligt sedan kommer det säkert att bli tufft ända in i slutet

… matchen mot AIK som han såg den:
– Vi kom ut hyfsat bra i första fem minuterna, sedan tar de över och för spelet i första perioden, vi står lite på hälarna, åker inte skridskor, de får mycket studsar med sig. I andra gör vi två mål men vi skjuter ju bara fyra skott så vi får vara nöjda där, även om det inte är någon jätteperiod från vår sida. Sedan kommer vi ut i tredje och spelar hockey som vi ska spela över hela banan.

… vilken sorts hockey är det?
– Nämen att vi åker mycket skridskor och försöker ligga på dem över hela banan.

… Vad som talar för tar att SSK ska ta sig uppåt?
– Att vi fortsätter spela som vi gör för tillfället, som vi spelade i tredje. Gör vi det i 15 matcher så blir det bra.

Varför man inte spelar som man ska i hela matcherna:
– Det är svårt att spela så i tre perioder varje match men vi måste ta tag i spelet, i matchen från början, vi har inte råd att släppa iväg det och släppa in några mål där.

Inga kommentarer: