onsdag 26 januari 2011

SSK-Skellefteå 3-4 e straffar (1-0, 0-0, 2-3, 0-0, 0-1)


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Matchen: MMMM
Målvakter: Pontus Sjögren, SSK 88,9 % och Andreas Hadelöv, Skellefteå, 90,6 %
Publik: 3 450
Domare: Christer Lärking och Mikael Nord.


Bäst i SSK
MMM Yanick Lehoux, f.
MM Robban Carlsson, f.
M Pontus Sjögren, mv.

Bäst i Skellefteå: Mikko Lehtonen, f, David Rundblad, b, Andreas Hadelöv, mv


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 
Kvällens...


.... svit 1: SSK har visat fin form på sistone, tog nu poäng för sjätte matchen på rad.

... svit 2: Skellefteå kom med fem raka segrar mot SSK och åkte hem med en sjätte.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 
... poängmakare: Yanick Lehoux! Vilket facit han har. Gick poänglös i första matchen men har sedan dess gjort poäng i fem raka matcher. Den här gången blev det ett mål, och kanadensaren har nu minst en poäng (totalt två mål och tre assist) i fem av de totalt sex matcher som han har spelat för SSK de här säsongen.  

... 1-0 (6.16) Yanick Lehoux (Jocke Eriksson, Mattias Carlsson).  Lehoux slår in sin egen retur.

... blodvite: Robban Carlsson lämnade en stor blodpöl efter sig på isen, efter att ha tacklat Tim Erixon. Skellefteåbacken hade nämligen hög klubba och den fick Robban i ansiktet.  

... tröjbyte: Robban är inte den som ger sig i första taget, han var tillbaka efter en stund men nu i tröja nummer... åtta. Antar att den andra var för blodig. Någon av materialarna slet dock hårt i första pausen, för i andra var rätt tröja på igen.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 
... plock: vasst skott av Seikola med cirka fem minuter kvar men Hadelöv gjorde en riktigt elegant plock där.

...ajajaj: reta aldrig upp Robban Carlsson... mot Skellefteå var han i sitt esse, proppade stackars Niclas Burström, så att denne åkte med näsan rakt in i plexit, verkligen mosades rakt in med näsan före. Undrar om det inte krävdes lite justering av den näsan efteråt. Robban trampade sedan dessutom ner mot gästernas mål och var sååå nära att lyfta in 2-0 med en liten lobb.

... miss: Patrik Carlsson fick öppet mål i pp men tog i lite för mycket och skickade pucken stenhårt utanför istället för att sätta klubban i isen och styra in returen som kom helt perfekt ut mot Carlsson.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 
... soloraid: otroligt snyggt nummer av Lehoux som inte bara körde slalom genom Skellefteåförsvaret utan även hoppade jämnfota över en motståndare på väg ner mot Hadelöv och sedan försökte lyfta upp pucken men då hann Skellefteåkeepern fram med plocken.

... fem mot tre 1: fick SSK i slutet av andra i en minut då första Joakim Lindström och sedan Ivan Majesky drog på sig varsin utvisning. Men SSK lyckades inte göra något av det gyllene läget, istället kom Christian Söderström fri och var nära att näta men stoppades av en säker Sjögren i SSK-kassen.

... 2-0 (4.04) Mikko Kalteva (Linus Videll, Jonas Almtorp) Kalteva åker rätt in i offensiv zon och bara laddar på värsta rökaren (slagskott) rak framifrån och gör därmed sitt första mål för säsongen.

. … målkalas: Det såg länge ut att bli en knapp men dock seger för SSK, och när Kalteva satte 2-0 med ett slagskott kändes det avgjort. Men då ökade Skellefteå farten, SSK hängde på och det blev målkalas i stället.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 
.. 2-1 (6.48) Fredrik Lindgren (Yared Hagos, Johan Forsberg) Lindgren åker ner mot ena stolpen, skott av Hagos, som går via Lindgrens axel och in.

… 2-2 (9.33) Jimmie Ericsson (Christian Söderström, David Rundblad) spel 5 mot 4. Elegant pass av Söderström till Ericsson som skottfintar bort Sjögren och sedan lägger in pucken bakom ryggen på honom.

… 3-2 (10.36) Fredric Andersson (Patrik Carlsson, Ryan Lasch) ”Putte” Carlsson lägger en smart pass till Andersson som skickar in pucken liksom runt Hadelöv och in vid ena stolpen.

… repris: Mikko Lehtonen ger sig inte i första taget, i slutet av andra stod han och sköt fyra skott på rad mot Sjögren. Inget gick in då men två dansade på mållinjen.

… hög: Vild kubbning nere vid SSK-målet och någonstans mitt i röran går Sjögren omkull, hamnar på rygg och får fem, sex spelare på sig i hög.

… 3-3 (19.00) Mikko Lehtonen (Johan Forsberg, Fredrik Warg) Hård press från Skellefteå, lite lätt kalabalik och plötsligt ligger pucken i mål.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 
… superläge: SSK fick ett fem mot tre läge till, i förlängningen. Det är ju fyra mot fyra där men när först Tim Erixon och sedan Jimmie Ericsson åkte ut så gick det inte att spela fyra mot två och därför blev det fem mot tre i 1.18. Men inget mål av SSK.

…segerskytt: David Rundblad. Han satte Skellefteås tredje straff, SSK satte två, Lehoux missade den tredje och därmed hamnade bonuspoängen hos gästerna. Snygga straffar av de fem som satte sina dock.

...guldstjärna: till Mathias Månsson som bjöd på en ”Omark” straff, det vill säga en 360 graders snurrfint följt av ett par skär och pang in med pucken i mål. Helt galet men alltid roligt med en entertainer-särskilt som han ju även lyckades få in pucken!

Inga kommentarer: