tisdag 11 januari 2011

Jhonas och Wesslau del 25 - Jhonas som bobblehead!


 
Tre matcher, tre vinster. Jhonas Enroth hade fint flyt i veckan som gick.

Först i onsdags då hans Portland först vann med 5-3 mot Bridgeport. Jhonas tog 32 av 35 skott men behövde inte släppa in något mål av Robin Figren som gick poänglös från matchen.

På fredagen gick det ännu bättre. Portland vann med 4-1 mot Springfield,  Jhonas tog 22 av 23 skott och blev first star i matchen. Det blev dock ingen svenskduell då Gustaf Wesslau vaktade båsdörren.

En lite kul grej från fredagsfajten är att Dennis Persson gjorde mål. Det händer inte så värst ofta, det här var hans tredje fullträff för säsongen då han gjorde matchens första mål, genom att skicka in ett slagskott utifrån kanten, stolpe in.

På lördagen kom så tredje raka segern för Portland, nu med  4-3 mot Manchester. Jhonas tog 32 av 35 skott.

Jhonas har föresten varit bobblehead, det vill säga, röstades fram att få bli avbildad som en liten souvenirdocka där huvudet rör sig. ( kolla bilden längst upp) Hur kul som helst, en sån  hade jag velat ha...men de gick inte att köpa utan delades ut till 2 000 fans under en match i december.

Gustaf Wesslau har också haft en fin vecka, eller veckoslut snarare. Han stod som sagt i båset i fredags men på lördagen stod han i mål när Springfield vann med 7-3 mot Charlotte. Wesslau tog 34 av 37 skott. Vill ni se Wesslan i action så klicka här.   

Han tog sedan ännu fler skott på söndagen, då Springfield vann med 3-2 på straffar mot Worcester efter att ha tagit 39 av 41 skott. Här hittar ni mål, straffläggning med mera 

Columbus kallade på måndagen upp Wesslaus konkurrent i  Springfield, David LeNeveu. Synd att det inte var tvärtom men det borde om inte annat innebära mer speltid i Springfield för Wesslan.


I övrigt noterar bloggen att…

… Jonas Andersson gjorde en assist förra måndagen ,till sista målet när Manitoba vann med 4-0 mot Abbottsford. Lagen möttes dagen efter också, men utan att Jonas gjorde poäng. Han spelade sedan inte i helgen, varför vet jag inte. Har inte hittat något om det. Ska testa och mejla…

… Andreas Engqvist har inte heller spelat – sedan 30 decemberfaktiskt.  Har inte hittat något om det heller, ska mejla honom med.

… Oscar Möller spelar däremot på, har dock –för ovanlighetens skulle- inte gjort poäng i helgen.

… Robin Figren gick som sagt poänglös från mötet med Portland men på fredagen noterades han för en assist, till 2-4 när hans Bridgeport förlorade med 2-5 mot Wilkes Barre. ”Figge” spelade även lördagen och söndagen, dock utan några poäng för egen del.

… Linus Klasen är tillbaka i Milwaukee, det blev  inga poäng och en missad straff i straffläggningen på lördagen mot Toronto men det tog Klasen igen på söndagen då han gjorde 1+1 när hans Milwaukee vann mot Hamilton. Klasen gjorde 1-1 reduceringen och spelade fram till 2-1, båda målen kom i första perioden. Klasen blev first star.

… Jacob Josefson har äntligen gjort comeback i matchspel, men inte i Devils utan i AHL, i Albany där han nu gör Alexander Urbom sällskap.  Jacob fick en fin omstart och gjorde en assist till det avgörande 2-1-målet mot Syracuse. Urbom han trampar på som vanligt

Inga kommentarer: