lördag 8 januari 2011

Månsson "Man kan aldrig räkna med att de lägger sig ner och dör"

(Två mål av Månsson! Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
Det sa bara pang, pang och pang så stod det 3-0 till SSK mot Brynäs. Och då hade gästerna även hunnit byta målvakt efter mål nummer två... Helt galet.

Jag vinklade så klart TT-texten på SSK:s drömstart men också på att Brynäs nästan jagade ikapp, blev jobbigt spännande på slutet. TT texten hittar ni bland annat här (DN.se) och här (hockeykanalen.se) Samma text, välj omgivning själv.

Mathias Månsson stod för två mål och är med i TT-texten men det blev lite bonussnack över också. Vi stod inne i SSK:s klubbrum (alltså där de har klubbor) och gjorde intervjun. Vet inte varför, men Månsson stod redan där med två reportrar så jag hängde på efter att ha pratat med Somervuori (se inlägget efter).

Så här sa alltid lika pigga Månsson om...

... starten på matchen?
– Helt sjukt, men otroligt skönt. Med den pressen som vi har på oss så var det bara skönt att få några mål där i början.

... sitt första mål = 2-0 efter 1.22. Sedan bytte Brynäs målvakt:
– Jag tänkte först gå runt kassen men så stod han lite konstigt då chansade jag och slängde in pucken!

... sitt andra mål = 4-0 i början av andra, där han solokörde fram och lyfte in pucken under armen på Svedberg:
– Det var ledigt där, det brukar det vara.

... han var överraskad över att Brynäs var så nära att komma i kapp?
– Nej man kan aldrig räkna med att de lägger sig ner och dör och vi får ett par utvisningar emot oss, där de kan komma ikapp så vi får skärpa till oss lite med att ta de där utvisningarna.

... om det var nervöst på slutet?
– Personligen så var jag inte så nervös, de får pp och tar ut målvakten men i nio fall av tio så blir det mål i tom kasse och så blev det ju också.

... Robban Carlsson:
– Ah det är helt sjukt att han har gjort 701 matcher i en och samma förening. Det är respekt! Sedan om det är just han gör mål eller inte spelar ingen roll, men det var otroligt skönt ändå att han gjorde det, men jag tänker mest bara respekt!

... det var lite jobbigt för Brynäs att komma till Scaniarinken med tanke på 2-7 senast?
– Det är klart att det gör skillnad, tysken har inte så bra stats här…

... SSK har ett mentalt övertag på Brynäs som man nu slagit flera möten i rad?
– På honom (Greiss) har vi definitivt det och sedan har vi fyra raka segrar i serien och fem den här säsongen om man räknar med försäsongen så det är klart att vi har ett mentalt övertag, det vet de också.

... Brynäsforwarden Somervuori och tränaren Czarnecki förnekade att förlustviten påverkade laget inför och i matchen.
– Jo, det är klart att det spelar roll. Man är ju bara människor och man blir medveten vare sig man vill eller inte, om det. Det står om det i media och media frågar om det så det är klart de är medvetna om läget. Och det är vi med. Ishockey är till 60 procent ett mentalt spel så sånt där är otroligt viktigt.

... värvningen av Yanick Lehoux:
– Han var ruggigt bra i fjol, och alla bra spelare är välkomna

... det blir lite extra mycket konkurrens bland forwards:
– Jo men konkurrens hade vi redan innan också så på så vis blir det igen skillnad men han är en kvalitetsspelare och såna är alltid välkomna.


Inga kommentarer: