söndag 30 januari 2011

Galet jämnt

En pinne för DIF och tre för SSK. Och helt sjukt jämnt nu i tabellen.

SSK tog ytterligare en stark vinst som slog Luleå borta med 3-1. Noterbart där är ju att Kalteva gjorde sitt andra mål för säsongen,det var liksom det första tydligen ett riktigt hårt skott. Det får han gärna använda igen.

Riku Helenius vaktade målet och tog 29 skott av 30. Starkt det med, av en som klubben var på väg att dumpa men behöll när PW valde Timrå.

Videll fortsätter visa fin form och har nu gjort minst en poäng i sex av de sju senaste matcherna, det är bara i matchen mot Djurgården i torsdags som han inte fick med sig poäng sedan 13 januari.

SSK har apropå sviter tagit minst en poäng per match, i de åtta senaste matcherna och har fått med sig  trepoängare från sex av de åtta senaste.

Djurgården gjorde enligt rapporterna en bra match trots strafförlusten, fick några freakmål emot sig i början men kom tillbaka, var i fatt och hade 4-3 tills Mikko Lehtonen förstörde kvällen tio sekunder före full tid med sin 4-4 kvittering. Oscar Lindberg (av alla... med tanke på vilka straffskyttar som Skellefteå har)  avgjorde sedan på straffar.

Andreas Holmqvist var tillbaka på isen och gjorde mål, bra, han behövs i pp! Mark vaktade målet och fick hela 48 skott på sig! Tog alltså 43 (eller 44 om man inte räknar med avgörande straffen)... det kan jämföras med att Hadelöv bara fick 27 skott på sig och tog 23. Otacksamt att ta nästan dubbelt så många skott och ändå förlora...

Glädjande dock att DIF fick till fyra mål vilket är lika många som man hade gjort totalt på de tre senaste matcherna före lördagens fajt. Mario Kempe var den enda i Djurgården som fick in en straff (han la två). Rundblad och som sagt Lindberg nätade för hemmalaget.

Ska försöka göra lite snack på matcherna under söndagen.

14 kommentarer:

Anonym sa...

"freakmål emot sig"? Det enda freakmålet ar väl Dif-reduceringen när pucken flipperstudsade på målvakten och på Skaik-backens ben och i mål? Det var en jämn match men varför skriva att Dif fick flera "freakmål" emot sig, vilka mål skulle det ha varit som toppa det sjuka Dif-målet?

Jerker sa...

Vi MÅSTE greja en ny keeper. Mark in da Park gjorde samma tabbar som han gjorde tidigare under säsongen. Han borde ha kunnat tagit samtliga SAIK-målen. Som någon skrev tidigare - märkligt att DIF-målvakterna alltid fumlar in någon puck i precis varje match. Andra målvakter fumlar in en puck i var tionde match typ men Mark eller Stefan släpper billiga kassar i precis varje match. Det kommer att bli lagets fall den här säsongen, sanna mina ord. Jag hoppas verkligen att lagledningen tar in en etablerad keeper innan transferfönstret stänger.

Undrar om Mark hävdar att det var "ship happens" även denna gång? I så fall borde han faktiskt överväga att lämna klubben. Det går inte att förklara alla jättebilliga misstag med "shit happens". Framförallt målet i numerärt underläge ska han INTE släppa in.

Och som den förgående signaturen skrev, vad menar du med "freakmål".

Anonym sa...

Jerker: Vad tkr du Owuya skulle gjort på målet i BP? Det var ju Hannula som gjorde självmål, inte mkt han kan göra på det målet. Men första målet måste han ta dock

MrTelge sa...

Marie. Vore underbart om du kan få tag på någon som vet något om Dragan ang ryktet om en eventuell flytt till Frölunda.
Mest intressant vore ju att veta om Telge ens har visat något intresse för honom.

Marie Hallman sa...

anonym coh jerker: självmålet är ju lite freakigt, det är inte mycket Mark kan göra åt det. Extra bisarrt är ju att det kommer när Skellefteå är färre på isen... sedan var väl första kanske fel av mig att kalla freakmål. Men det kom liksom ur ingenstans, var därför det kändes lite freakigt.

Jag har inte sett hela matchen, bara klippen och visst kan man tycka att en del mål går in enkelt men Mark tog ändå 44 av 48 skott så det är väl inte bara han som ska ta på sig torsken. tycke jag.

anonym två: jo precis.

MrTelge: jag har precis pratat med Dragan men han kunde (eller fick väl ) inte lämna några kommentarer i ämnet just nu så vi ska höras lite senare. Men en flytt lär det bli, frågan är bara var.

Marie Hallman sa...

telge: är ju fler klubbar än Frölunda som har varit intresserade, glömde jag skriva.

MrTelge sa...

Inte oväntat att Dragan inget kunde säga.
Men försökt få tag på Nygård? Han borde ju kunna svara på om SSK ens vill ha tillbaka honom.

MrTelge sa...

Såg precis att Dragan är klar för frölunda. Men frågan är fortfarande intressant för en del av oss, ratade han Telge eller ratade Telge honom?

Pelle sa...

Ruggigt kul att läsa om den enorma hybrisen på ssk:s forum på officiella hemsidan. Vinner AIK i morgon måndag är SSK på kvalserieplats igen... det verkar många hybrisfryntliga ssk:are som tjatar om slutspel ha glömt...

Pelle sa...

Mr Telge: Han ratade garanterat SSK. Tror inte det är lockande att spela i kvalserien och senare i hockeyallsvenskan nästa säsong.

1902 sa...

Hybrisen som "Pelle" läser på telges forum, är bara en viskning mot när Solna låg fyra. Golden Hill var i det blå och SM guld banketten skulle bokas. DET är hybris.

Att hoppas på slutspel kan knappast anses vara hybris då det skiljer endast målskillnad dit.

Solna lever endast tack vare Fasth. Det ser alla utan skygglappar och tussar öronen.

55 matcher skall spelas. Sen kan vi summera Es 2010/11

Peter sa...

1902>> Så sant, så sant.

Och Marie "jämt" betyder alltid, "jämnt" däremot kan man kalla det för i tabellen ;-)

Marie Hallman sa...

Mr Telge: Som jag skriver i ett inlägg högre upp så fick jag tag på Nygårds men han var utomlands och satt dumt till så vi ska höras i morgon istället.

Pelle o 1902: Det är lika mycket hybris överallt när det går bra. Och i alla fall jag tycker det är bra att folk är glada när det går bra för deras lag. Vad jag däremot har svårt för är när man som ni måste kasta skit på andra lag för att framhäva sitt eget. Varför inte bara vila i glädjen över sitt eget lags framgångar?

Peter: ops ett stavfel. Ska ändra.

MrTelge sa...

Pelle:
För det första halkar vi ner till 10de plats och inte kvalserieplats om AIK vinner imorgon.

För det andra, ska vi prata hybris, hörde en radioreklam idag från AIK. "Köp två matcher till grundserien och få en gratisbiljett till första matchen i slutspelet"......

Sry Marie för den här pajkastningen, kunde bara inte låta bli..