söndag 2 januari 2011

Nygårds "Jag tror att han kommer att betyda jättemycket"


(Lehoux är tillbaka! Fast den här bilden togs i våras. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)
 
Tung torsk för SSK borta i dag, 0-4 mot Frölunda. Verkar ha varit en blek insats av gästerna.
Men efter matchen kom ett efterlängtat besked.
Förre SSK-forwarden Yanick Lehoux är äntligen klar för klubben.
– Vi har ju fört diskussioner en längre tid sedan blev det klart i dag, säger SSK:s sportchef Per Nygårds till bloggen.

SSK har hållit kontakten med Lehoux via hans agent hela hösten. Ni som brukar läsa bloggen minns kanske en intervju med just agenten som sa att Lehoux var bunden av sitt avtal med Ambri Piotta fram till årsskiftet.

Sedan rasslade det till:
– Ja jag tror inte han kunde komma loss förrän nu, och det var väl därför han tog beslutet först nu. Det är han som har varit den stora grejen. Det är inte så att vi inte har velat ha honom utan det har varit han själv som inte har kunnat ta beslutet men nu är han här, säger Nygårds.

Den nygamla SSK-forwarden ansluter om allt går som det ska den 8 januari. Att det tar lite tid beror på Lehouxs sociala situation.

– De har ett spädbarn som saknar pass, bäbisen är bara två månader gammal och då måste familjen åka till Bern och hämta ett pass, det är lite rörigt men vi räknar med att han ska vara här och i gång till den åttonde.

 En anledning till att Lehoux inte blev kvar redan i våras berodde på att han hade varit i Sverige på artistskatt men skulle bli väldigt mycket dyrare att behålla. Det problemet bör vara ur världen nu, säger Nygårds.

– Jag kan inte det här med skatterna exakt, det har vi en annan kille som sköter, men jag kan inte tänka mig att det är några problem (med de gamla skatterna). Nu har han varit ute ur landet i sex månader samt att vi är inne på ett nytt år.

Hockeykanalen la i helgen ut ett rykte om att SSK ”hade klart med en ny målvakt” och att ”två nya toppforwards är på väg in samt en ny back”.

Men det stämmer inte, säger Nygårds:
– Nej jag vet inte var hon har fått de – som du själv säger - ryktena ifrån det är just rykten.

Så det finns ingen sanning i det?
– Nej jag vet inget om några fler spelare än Yanick. Och jag är ju sportchef, jag borde veta… nu har vi fått in Yanick och är jätteglada för det.  Jag tror att han kommer att betyda jättemycket.

Kontraktet är på 1 ½ år, varför just den tidslängden?
– Det var det upplägget vi ville ha båda två, och så kommer han ju nu, det är bra, säger Nygårds.

När jag ändå hade honom på tråden så kollade jag läget runt Pekka Saarenheimos kontrakt som för SSK:s del gäller fram till 30 april.

Uppgifter har gjort gällande att han ska till Tingsryd och så blir det:
– Ja, vi har en muntlig överenskommelse med Tingsryd. Vi ska skriva klart ett utlåningsavtal med dem i morgon (måndag 3 januari).

Tar de över hela hans lönekostnad?
– Det (uppgörelsen) är konfidentiellt. Men han blir kvar säsongen ut hos dem, sedan går han tillbaka till Kärpät som äger rättigheterna.


14 kommentarer:

Hans sa...

Ännu en panikvärvning i bottenträsket. Hoppas att det enda den här värvningen medför är att SSK kånkar och/eller förvinner från elitseriekartan.

bigge sa...

Hans: sympatisk kommentar ...

Marie Hallman sa...

Hans: Jag tror han kan bidra med mycket, även om han inte kan rädda SSK ensam, krävs att resten kommer igång också.

Bigge:håller med dig. Kändes onödigt av hans.

Lossenlad sa...

Men varför detta prat om "panikvärvning"?
Nygårds har sagt sen säsongen började att vi behöver en "sniper", en forward till. Han ville helst av allt se Lehoux kvar redan då, men fick inte behålla honom pga ekonomiska aspekter, men har kämpat på att övertyga Lehoux att komma tillbaka i flera månader nu.
Ser verkligen ingen "panik" i den här värvningen.

Lehoux här välkommen, men att tro att han ensam skulle ta oss till slutspel, eller ens hjälpa oss undvika KS är bara dumt. Dock kan han va tungan på vågen om resten av laget höjer sig ett par snäpp också

HASSK sa...

Hans är bitter AIK:are och sur för att Lehoux tystade hovet i våras ;)

Marie har du en aning om varför SSK tagit bort nyheten från hemsidan (om Lehoux)samt att Ambris sportchef förnekar affären??? (kolla länk)
http://bit.ly/fsWixM

Bengan sa...

Oj vilken enorm fantasi hos SSK-ledningen. Ännu en medelmåtta som kommer in och är bra i de inledande matcherna för att sedan hamna på samma nivå som alla andra.

Yanick Le Who????

Stefan sa...

Lehoux är INTE klar. Varifrån har du fått dessa uppgifter? Står inte ens något om det på Södertäljes hemsida.

Enligt en schweizisk lokaltidning har de inte ens hört talas om Södertäljes intresse.

http://www.tagesanzeiger.ch/sport/hockey/Verliert-Ambri-seinen-Topskorer-und-weiss-von-nichts/story/26278302

Jag trodde du var en seriös journalist Marie men du kör ju med samma lösa boliner som kvällstidningarnas så kallade reportrar gör. En käll- och faktakoll kanske vore på sin plats innan man går ut med något.

Här hade man glatt sig så åt ett nyförvärv...

Lossenlad sa...

Stefan. Södertälje gick själva ut med nyheten via ett pressmeddelande av Nygårds och en nyhetspost på hemsidan. Nu har det dock visat sig att Lehoux kritat på för telje utan att säga upp sitt kontrakt med sin gamla klubb.
Dock säger sportchefen i gamla klubben att dom släpper Lehoux, OM ja förstått intervjun rätt: http://bit.ly/gZQkgU

Så jag ber dig, sluta kasta skit på Marie för att hon förmedlar info hon fått från högst pålitliga källor. Om det är någon som ska ha skit i den här soppan är det Lehoux och hans agent som inte håller koll på papperna.

Stefan sa...

Lossenlad: Hur är det med skoltyskan? Enligt artikeln jag länkar till så ställdes Lehoux över i den senaste matchen för att de har ett överskott på kanadensare och att max två får spela matcherna. Men att han är på väg bort framgår ingenstans och deras sportchef har inte ens hört talas om Södertälje.

Ett tips är att läsa artikeln på sitt originalspråk i stället för att använda google translation, där översättningen blir lite hipp som happ emellanåt.

Peter sa...

Stefan:
Kan vara så att Marie fick uppgifterna från SSK:s hemsida vilket inte är några "lösa boliner".
Nu senare visar det sig att de var lite snabba där och uppgiften har tagits bort, men det gör inte Marie till en oseriös journalist.
Det man önskar veta nu är vad som egentligen gäller angående övergången.

Bengan:
Såg du någonting av föregående säsongen? Isåfall vet du att Lehoux inte är en medelmåtta i SSK: tröja.
Han kan göra skillnad och få andra att snäppa upp lite.

Hoppas bara nu detta ros iland snarast.

Marie Hallman sa...

Lossenlad: bra skrivet, panik är det inte, de har försökt värva honom hela hösten men han var bundet fram till nyår i sitt gamla kontrakt - som han verkar ha glömt attsäga upp... ska kolla vad som har hänt.

HASSK verkar som agenten glömt en viktig detalj här...han har signat Lehoux till SSk utan att säga upp kontraktet men jag ska kolla exakt vem som klantat till det.

Bengan: tror inte du såg Lehoux förra säsongn, han var riktigt braoch betydde mycket för SSK nu och är han i samma form så kan han betyda mycket nu med.

Stefan: SSK skickade ut ett pressmeddelandet att affären var klar. Dessutom är SSK:s SPORTCHEF = den som har gjort dealen intervjuad i artikeln här. Lägg därtill att man la ut nyheten på sin egen hemsida. Mer officiellt och bekräftat än så blir det inte.

Uppenbarligen har något blivit fel gentemot den schweiziska klubben så när media ringde dit säger de ( jag kan tyska flytande och har läst den tyska artikeln) att Lehoux måste säga upp sitt kontrakt mellan 31 dec och 31 januari och att han ännu inte lämnat in någon sån uppsägning av kontraktet. De säger även att ingen från SSK hört av sig - vilket inte är så konstig, de har ju dealat med Lehoux, är Lehouxs ansvar att säga upp kontraktet, samt att de inte hört något från någon

Låter som det kan var något fax med uppsägning som kommit på villovägar eller att agenten klantat sig eller varit för snabb i sina förhandlingar med SSK.

Tyvärr har SSK inte skickat ut ett nytt pressmeddelande än för att förklara vad som har hänt, men jag ska försöka få reda på det.

Men som sagt, mer officiellt än pressmeddelande, Sportchefen som bekräftar och officiellt bekräftat på hemsidan blir det liksom inte...så du får rikta din ilska mot SSK i stället om du behöver få mer utlopp för den.

Svempa sa...

Är det inte lite typiskt SSK den här säsongen? De kan inte ens värva en spelare ordentligt. Det känns som om det måste städas ut i organisationen ordentligt och nya och fräscha krafter måste in för att styra upp det här.

Stefan sa...

Det här dök upp i ett kommentarsfält på svenska fans vet inte hur mycket det ligger i det men kan vara en förklaring till varför SSK tog bort pressmeddelandet:

"Har kollat med en bekant i Schweiz. Lehoux är INTE klar för er. För att få tillåtelse att lämna ett lag i den schweiziska ligan, NLA, måste kontraktet sägas upp före 31 december. Det har han inte gjort. Även om klubben vill gå med på att släppa honom kan han spela först kommande säsong för Södertälje. NLA kan nu sätta Lehoux i karantän och det stoppar honom från spel i en klubb utanför det schweiziska ligasystemet fram tills säsognen är slut därnere."

Marie Hallman sa...

svempa: känns inte som ssk:s fel enbart, har en känsla att fler har klantat itll det här. Men nu är han klar så!

stefan har svarat dig på ett annat ställe men den som skrev den kommentaren hade inte många rätt. som tur var!!