onsdag 12 januari 2011

Gynge:" Kul att få in en ny kille,det är inspirerande"


 (Gynge joggade ner på Hovet efter en match på vänsterkanten. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Två Richard och en Rastislav. Det blev en R-kedja när nya Richard Zednik fick spela till höger med Pavlikovsky som center och Gynge som vänsterforward.

Och Gynge, som i princip bara hann säga ”hej jag heter Richard” innan det var dags för slovakens debut, säger så här om nye lagkamratens insats:

– Jag vet inte men det såg ut som att han hade lite problem med skridskorna i första, för han slipade om dem flera gånger. Men med tanke på omständigheterna så tycker jag att han gör det bra - han kom ju hit direkt från Arlanda och hade nya grejer och allt.

Hur var det för dig att kastas in med någon som du aldrig ens sagt hej till tidigare?
– Det är lite ovant men det är som det är ibland och vi har stuvat om så mycket i femmorna ändå, så man är van. Det har ju varit nya killar i formationerna hela tiden de senaste tio matcherna har det känts som, säger Gynge och fortsätter:

– Men det är kul att få in en ny kille också, det är inspirerande. Sedan får man försöka hjälpa honom till rätta och prata mycket om det blir speciella situationer.

Nu kände ju Zednik AIKs forward Rastislav Pavlikovsky sedan gammalt. Så det var väl helt naturligt att just de två var i samma kedja, vilket underlättade för nykomlingen när han nu kastades in i matchen bums:

– De gick igång på sitt modersmål direkt, och pratade på som bara den, mestadels i båset, slovakiska är det väl?! Så jag får väl gå en grundkurs i det lite snabbt nu…

Men helt lätt gick det som sagt inte, ta bara en sån sak att både Gynge och Zednik vill spela på högerkanten:
– På uppvärmningen märkte vi att han också är högerforward, det är ju jag med så vi var två stycken där som tänkte oss att spela på högerkanten. Men jag fick gå över på vänster sida, det gick ganska bra, jag hamnade ganska rätt ändå.

Efter Linköpingsmatchen hade AIK ett möte där spelare och ledare kom överens om att AIK skulle vara mer aggressiva runt målen för att få in mer skitmål och Gynge tycker ändå att derbyt var ett steg framåt.
– Ja jag tyckte vi gör det bättre nu än senast mot Linköping. Vi låg på dem bättre och checkade hårdare.

Vad ska ni göra då för att få igång målskyttet?
– Vi måste spela ihop oss bättre, ha lite mer kontinuitet i femmorna, ha tålamod och låta alla killar lära känna varandra, säger Gynge.

Som uppskattade att fansen höll sig lugna på läktarna:
– Ja det var skönt, de skötte sig riktigt bra!

Inga kommentarer: