måndag 17 januari 2011

Josh MacNevin på is: "Hoppas kunna spela match om 2-3 veckor"

(Josh har gått på is, hoppas på matchspel om 2-3 veckor. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Tung förlust för AIK i går men här kommer ett glädjebesked.
Fotskadade backen Josh MacNevin, som verkligen skulle behövas i AIKs pp, är på väg tillbaka med stormsteg. Han har redan gått på is och börjat köra lite försiktigt.
-         Allt känns bra! Det gör ont nu i början så klart men läkningen går riktigt bra, säger MacNevin.

Kanadensaren var på återbesök hos läkarna i onsdag förra veckan.
Då togs nya röntgenbilder som visade det som AIK-backen redan trodde och hoppades – det vill säga att benbrotten i fotleden har läkt som de ska och att det var dags att byta rehaben på gymet mot träning på is med resten av laget.

Läkarna gav nämligen klartecken för Josh att gå på is och satte inga restriktioner för hur hårt han får köra.

– Jag klev på redan dagen efter att jag hade varit hos läkarna, alltså i torsdags (13 januari). Och har varit med på träningarna sedan dess. Men än kan jag inte göra så där jättemycket. Det är mest lugna, enkla övningar som inte kräver fart och sånt. Jag skjuter lite, åker runt lite, bara enkla saker. Och hoppas det ska gå bättre och gå att ta i mer dag för dag nu. Det är bara köra på försiktigt i början och öka allt eftersom det känns bättre.

Hur länge är du på isen?
– Jag försöker köra hela träningen, vara med lika länge som de andra.

Det måste göra ont som fan, jag menar, det gör ju ont bara man drar på sig grillorna första gången för säsongen?
– Ja, he, he. Jo det gör ont men det är okej, kan det hjälpa mig att komma tillbaka fortare så är det värt det och jag tror det kommer vara en stor hjälp.

Om allt går som det ska kommer Josh kunna trycka på ordentligt och börja köra start/stoppövningar och liknande om tio dagar. Och matchspel?

– Det hoppas jag ska gå att köra om en två, tre veckor. Det är vad jag siktar på i alla fall, att kunna spela match om en par, tre veckor. Och jag längtar verkligen dit, jag hoppas allt går som det ska nu så att jag verkligen kan vara med i matcherna då, säger MacNevin.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att det gick så bra med Josh, det såg otäckt ut. Sedan är det skoj med profiler i elitserien...(och i kvalserien, he he, jag tror dock att gnaget överlever och är kvar nästa säsong;)

Berra

Plock sa...

Har den här killen bra läkkött eller vad? Helt otroligt. Canadian Bacon!

Tack Marie för all info ang. ES.

Sophia sa...

Håller med föregående kommentator och tackar för jättebra info (i detta fall mkt glädjande dessutom). Din blogg är verkligen en källa av nyheter och fördjupningar som man inte hittar någon annanstans.

Marie Hallman sa...

Berra: ja, det är skönt. Tur att inte nacken rök till att börja med och skönt att han är på väg tillbaka, jag trodde ärligt inte det var möjligt men tydligen så går det. Otroligt.

Plock:ja jisses, den killens gener skulle man ha...när han först sa att han skulle spela tänkte jag bara jaja bra att han är optimist men jäklar vilken vilja den mannen har!

Sopiha: Tack för pepp! det värmer, och tack för att du läser :0)