söndag 30 januari 2011

Dragan Umicevic lämnar Färjestad för Frölunda

 
(En glad Dragan, dock fotad vid ett helt annat tillfälle. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Så var det officiellt. Dragan Umicevic lämnar Färjestad och går istället till Frölunda.
Ironiskt nog ligger spelschemat så att han får göra debut i nya klubben på tisdag när Frölunda kommer till Södertälje för match mot SSK.

Jag pratade lite med Dragan innan det blev klart, då fick han inte kommentera vad som var på gång, men konstaterade att:


-Jag har inte fått spela så mycket på slutet. Jag vill spela så mycket som möjligt och utvecklas och det gör jag inte på bänken. Får man inte spela så måste man söka sig någon annanstans.

Det var flera klubbar som var intresserade, exakt vilka ville han inte gå in på. Jag frågade så klart om SSK har hört av sig men Dragan ville inte gå in på det av respekt för bland andra SSK och sa att jag fick fråga klubben själv så får de svara på det.

Och det är väl okej, för oavsett vad han nu kommer få höra från läktarna så ligger SSK Dragan varmt om hjärtat, det är faktiskt så, även om en och annan tvivlar på det.

Jag har sökt Nygårds och han svarade som hastigast, men satt väldigt dumt till och vi ska därför höras på måndagen i stället. SSK:s sportchef har varit utomlands, dock inte för att värva spelare till den kommande deadline natten mellan måndag och tisdag utan mer för att ha koll på läget till nästa säsong. Det var ungefär det som han hann berätta.

7 kommentarer:

Anonym sa...

SÅ jävla dåligt av dig dragan!

Per sa...

Varför är det så dåligt av honom? Det är ju inte ens säkert att SSK ville ha honom, och vem vet vad som händer nästa säsong.

Sen är det väl inte så konstigt om man vill utvecklas? Då väljer man ju inte SSK ärligt talat, Frölunda är inte mycket bättre placerade men det känns som ett lag med större potential faktiskt att klättra och kunna göra bra ifrån sig i ett eventuellt slutspel.

Glenna J:s högra skridsko sa...

Det har ju faktiskt dykt upp några spelare på marknaden det senaste dygnet.

Luleå släppte ju finländaren Sopanen.
Lee Goren har släppts av sin tyska klubb.

Det kommer att röra på sig rejält det kommande dygnet och det finns säkert någon intressant som dyker upp också för SSK.

Tony sa...

"..så ligger SSK Dragan varmt om hjärtat.."

Ja tjena, den mannen bedyrar sin kärlek till varje klubb han går till. Snart får vi läsa om hur mycket han alltid älskat Frölunda...

mariekäll sa...

Era hysteriska fjortisar!
Dragan och SSK var ytterst intresserade av varandra men Nygårds backade ur när poängen började trilla in.
Södertälje var hans första val men de sa nej..

Ska han lira med Rögle då med respekt för SSK?

Somna om för fn, det är 2011 och en hockeyspelares framtid ni låtsas veta allt om!

Marie Hallman sa...

till allihop: Jag förstår att det är svårt att förstå men han håller verkligen SSK högt. Sedan finns det en verklighet också. Och innan man sågar folk vid fotknölarna ska man veta exakt vilka valmöjligheter han hade, och det är det bara han själv och agenten som vet just nu. Får se vad SSK har att säga, till att börja med.

bigge sa...

Jäkligt tråkigt för oss SSK:are att han går till Frölunda. Dock är det som vissa sagt att vi inte har hela bilden. Personligen hade jag sett honom som ett stort tillskott, men Dragan hade på ett sätt varit en bonus. Det jag helst vill ha in nu är en riktigt bra målvakt, i andra hand en riktigt stabil backklippa. Däremot verkar det som att han även skrev på för nästa säsong, hade varit perfekt att få in Dragan till hösten.

För mig är han välkommen tillbaka när som helst i alla fall. Känns dock som om man vill vinna SM-guld så finns bättre alternativ i dagsläget. Frölunda känns lite på dekis trots de ekonomiska musklerna.