lördag 8 januari 2011

Somervuori: "Vi måste spela hockey från början"


 
(Somervuori var minst sagt missnöjd med starten. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Snacka om galen match sett ur Brynäs synvinkel också men till skillnad från den i oktober då det blev en enda lång förnedring med sju mål i baken så bet Gävlelaget ihop och var nära, nära att få till en kvittering på slutet.

Finns ett par citat av Eero Somervuori i min TT text (se länk i inlägget ovanför).
Finländaren gjorde 2+1 i matchen och var bra ändå från start, till skillnad från de flesta av lagkamraterna.

Här är lite bonussnack med Somervorui då han sa så här om...

... hur Brynäs kan vara så risiga i starten?
– Vi måste spela hockey från början, vi måste våga åka med pucken och ta mycket mer smällar, det här var alldeles för dåligt, vi tappar matchen där.

... lyftet från andra perioden och framåt:
– Andra halvan av matchen börjar vi spela som ska, då vågar vi hålla i pucken, vågar slå passningar, så måste vi ju göra från början och vi ska vinna matcherna

... om det är extra öken att möta SSK och dessutom i Scaniarinken med tanke på tidigare resultat denna säsong (SSK har vunnit alla fyra möten, och vann med 7-2 senast i Tälje):
– Nej vi hade förlorat ändå, det hade inte spelat någon roll var vi spelar eller vilka vi möter, När vi spelar som vi gör vid första tre målen så hade vi förlorat om vi så hade mött Valbo. Sedan spelar de bra. De har riktigt bra backar i Laatikainen och Seikola, vi måste pressa dem bättre.

... snacket i första pausen, för att vända 0-3-underläget?
– Vi sa bara att vi skulle ta avslut och börja om från början igen, vi skulle stänga av de där tre målen och börja om från ruta ett igen och jobba vidare från det.

... Kvitteringsjakten på slutet:
– Vi får ett sent pp och så tar vi målvakten och är en man mer när de gör 5-3 (i tom kasse). Vi hade ett riktigt bra pp där och har ett jätteläge att göra en eller kanske mål då, det var synd att vi inte gör det. Nu måste vi bara skärpa till spelet i fem mot fem och spela lika bra där också...


Inga kommentarer: