fredag 21 januari 2011

SSK-AIK 4-2 (1-0, 2-1, 2-0)


 
(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MM
Målvakterna: Pontus Sjögren, SSK 90,0 % och Viktor Fasth, AIK, 80 %
Publik: 4 444
Domare: Patrik Sjöberg & David Bergman

Bäst i SSK
MMM Mattias Carlsson, f.
MM Yanick Lehoux, f.
M Linus Videll, f.

Bäst i AIK
MMM Fredrik Carlsson, b.
MM Oscar Steen, f.
M Oscar Ahlström, f.

Kvällens....

... hyllning: SSK hyllade sina fotbollsgrannar Syrianska som fick ta emot Telgebragden före matchen.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

...ettrigaste: SSK-forwarden Mathias Månsson var på hugget och hann väl reta upp både ett par av AIK:s utespelare samt målvakten Fasth redan under matchens första minuter.

...ramträff: SSK-backen Timo Seppänen fick i början av första på ett skott som gick i ribban med sån fart att den sedan studsade som en projektil upp i skyddsnätet.

... halaste: pucken! Såg under första kvarten ut att vara inoljad eller något, det tappades puckar i sällan skådad mängd från båda håll där ett tag.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... 0-1 (12.04) Daniel Rudslätt (Johan Andersson, Richard Gynge). Gynge står nere i ena hörnet, passar till Johan Andersson bakom målet, som slänger in pucken i slottet där Rudslätt sätter klubban till.

...skott i skallen: SSK.-backen Markus Seikola lyckades pricka Fasth mitt i hjälmen.

... puh!: sekunden efter Seikolas träff var det nära att AIK-backen Dick Tärnström viftade in ett självmål när han skulle vifta bort pucken som just studsade på Fasth hjälm, med sin handske, men pucken gick precis utanför.

...Krock: SSK-målvakten Pontus Sjögren åkte låååångt ut och körde rakt på AIK-forwarden Christian Sandberg. Det blev såklart tvärnit för båda, Sjögren for omkull och väntade på.. ja ingen vet men till slut hann han upp och som tur var för Sjögren så fick han ner pucken mot AIK-zonen innan krocken, annars hade det blivit ett minst sagt öppet mål där.

... uppoffring: AIK-forwarden Oscar Ahlström dök framåt för att göra en brytning och det gjorde han men till priset av att han fick en skridsko mot huvudet och fick ett långt skärskår på  kinden och halsen.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... knock: AIK:forwarden Rastislav Pavlikovksy  däckades av en tryckare på öppen is, jag såg dock inte av vem.

...puckgömma: Helt plötsligt var pucken försvunnen, alla såg lika förvånade ut, började känna i skydden och se där, plötsligt hittade Victor Ahlström pucken i ena byxbenet dit den studsat upp.

...jämfotahopp: AIK:s Oscar Steen gick omkull och åkte som ett bowlingklot längs isen, men SSK:s Robban Carlsson var med och hoppade elegant jämfota över Steen som kom glidande.

... 1-1 (9.55) Mattias Carlsson (Jocke Eriksson, Robban Carlsson) SSK stod och matade skott i pp och fem sekunder efter att AIK blev fulltaliga smällde Mattias Carlsson in kvitteringen mellan benen på Fasth.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... 2-1 (14.38) Linus Videll (Jonas Almtorp, Pontus Sjögren) AIK låg på och snurrade och snurrade  runt SSK-målet men fick inte till några riktigt vassa lägen. SSK keepern får ut iväg pucken till Jonas Almtorp som får ut pucken till Linus Videll som kan komma helt fri och kontra in pucken en mot en med Fasth.

... 2-2 (16.37) Dick Tärnström (Johan Andersson, Johannes Salmonsson). Efter många om och men så klippte Tärnström till med ett skott från blå och där satt det äntligen ett pp mål för AIK. Första målet i pp sedan David Engblom nätade i pp mot LHC den 30 december.

... strykare: AIK:s Christian Sandberg hade ett skott som strök utsidan av målet i slutsekunderna av andra.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... hål i luften: Det var (alltför) många som sköt i luften i stället för att träffa pucken men en av de mest klockrena oooooooh som gick genom hallen kom när Almtorp slalomkört genom AIK-försvaret, la världens macka till Linus Videll som hade helt vidöppet mål men inte träffade pucken när han tog skottet.

... 3-2 (7.42) Mattias Carlsson (Yanick Lehoux, Jocke Eriksson) Spel 5 mot 4. Lehoux bär pucken bakom målet, går in en bit i slottet, passar rakt över till Mattias Carlsson som håller i och sedan sätter 3-2 i AIK-kassen.

... räddare i nöden: Patric Blomdahl, AIK, var ytterst nära att kvittera 8.35 in i tredje, men SSK-forwarden Putte Carlsson hann fram med en skridsko på mållinjen och stötte bort pucken.

... 4-2 (10.13) Linus Videll (Robert Carlsson, Pontus Sjögren). Sjögren får sin andra assist för kvällen, skickar pucken till Videll via Carlsson. Videll kommer från kanten, fintar en back och sätter sedan 4-2.

Skotten i matchen: 20-20 (8-7, 4-8, 8-5)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Fredrik Andersson tryckte till Pavlikoski open ice.

Vidells dragning på Tärnström är något man sent kommer glömma. Att en så rutinerad back går upp och stöter är.. ja rent junior aktigt. Veckans mål troligtvis!

Plock sa...

Open ice å open ice. Tyckte det var mer en klockren checking to the head.

Penny sa...

Bra jobbat SSK. Grattis till segern!

Erik sa...

Fegt agerat i många lägen av ssk-spelarna. Framförallt av Stefan Bemström som slängde sig och täckte skott så man inte fick se om Johan Anderssons fina läge hade resulterat i mål.
Snortur för Södertälje under hela matchen, trots att de var rejält utspelat långa stunder av matchen. Samma snortur som djurgården hade när de mycket oförtjänt vann sina sm-guld i fotboll i mitten av 90-talet.

Hans sa...

SSK var verkligen kassa igår och att AIK inte vann den här matchen är ett "mysterium grande"? Förstår inte hur många chanser våra forwards ska behöva skaffa sig för att kunna trycka in pucken?

Tord sa...

Re: Erik. "Samma snortur som djurgården hade när de mycket oförtjänt vann sina sm-guld i fotboll i mitten av 90-talet" Vilket sm-guld i fotboll pratar du om???

Anonym sa...

Skönt med en ny förlust för gnaget! Inte helt fel att höra bortförklaringarna efteråt heller. :-)

Marie Hallman sa...

anonym: oki tack! Inte alltid jag hinner se allt eftersom jag sitter och skriver på två, tre texter samtidigt

plock: okej, jag uppfattade dock inte så.

penny: bra sagtdär.

Erik: kan väl aldrig vara fegt att slänga sig och täcka skott?!

hans: jag tycker ssk vann rättvist då man gör de två mål som behövs för att vinna. AIK var inte alls så bra som i de två senaste matcherna, känns som de behöver jobba lite mentalt nu för att orka kämpa säsongen ut

anonym: Jag tycker det var tråkigt att AIK förlorade men kul för SSK att de vann, helvete att de ska ta poäng av varandra bara... jag hoppas ju att det ska gå bra för alla 08-lagen :C

ssk74 sa...

Jag vill bara nämna 3 viktiga faktorer för SSK:

1. Pontus Sjögren!! När ska folk sluta gnälla och klaga på honom??!! Ibland lite tveksamma ingripanden...Men kom igen nu det gör alla målvakter...Ser man på hans fantomräddningar de senaste matcherna och tex 2 assists mot AIK senast så finns det inte mycket att klaga på!!

2. Yanick Lehoux!! Vilken skillnad när vi får en sån klasspelare i laget...Iskall när alla andra får panik och framspelningen till matchavgörande 3-2 talar sitt eget språk:)

3. Linus Videll!! Jag sitter och klagar på Vidells byte när vi blir fast i egen zon...Vad gör karln då...Jo helt otroligt som bara han kan fiskar han upp en rensning blir fri...Resten vet vi...För att inte tala om 4-2 målet när vårt egna geni stänger matchen med en aktion i världsklass och får backen som spelat powerplay med Mario Lemieux och Jaromir Jagr i Pittsburgh att se ut som bambi på hal is :)

Dessa 3 punkter ovan talar för att SSK:s slutspelsdröm fortfarande lever!!

Sen får vi inte glömma "Storbemis" när han med hela sitt klubbhjärta räddar en givet mål i häcken...Hatten av säger jag bara:)

SSK överallt alltid!!

Marie Hallman sa...

ssk74: ja alla de tre förtjänar verkligen cred!