fredag 14 januari 2011

Mark Owuya:" Jag har bara fortsatt att jobba hårt"


Har inte hittat texten på webben (de läggs inte ut alla gånger tyvärr)och har inte hunnit köpa papperstidningen än av Expressen så jag vet inte hur det blev i tryck, men här är i alla fall orginalet på texten med Mark.


(Mark lever i nuet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

STOCKHOLM
Det är många som har dömt ut honom. Efter tavlan i derbyt i november, sågades Mark Owuya vid fotknölarna.
Men bara tre insläppta mål på de tre senaste matcherna har tystat tvivlarna.
– Jag har bara fortsatt att jobba hårt. Hela laget har gjort det - då vänder det för oss alla, säger Djurgårdsmålvakten till HockeyExpressen.

I går nollade han Linköping, för andra gången den här säsongen.
Första gången vann Djurgården på straffar, nu kom segern i slutet av ordinarie speltid.
Matchhjälte i DIF: Mark Owuya.
Sedan annandagen har han bara förlorat en match på ordinarie tid.
Målvakten som var seriens kanske mest ifrågasatte i hösta är nu tvåa i målvaktsligan och den kritik som båda målvakterna har fått under säsongen har han inte hört:
– Folk får tycka vad de vill. Jag fokuserar på mitt och på nuet. Så är det bara. Jag blir ju ingen bättre målvakt av att tänka på att alla tycker att jag har varit dålig.
Är det inte skönt att visa kritikerna att de har fel?
– Att vinna en match eller att hålla nollan visar ingenting.
Vad visar något?
– Att man vinner många matcher. Sedan att det går bra, är för att hela laget spelar bra. Det är inte bara hur jag spelar som avgör, säger Owuya till HockeyExpressen.
Men frågan är hur Stefan Ridderwall ska kunna ta tillbaka förstaspaden med den form som Owuya har nu?
– Jag känner inte att jag har förstaspaden. Det är väl den som vinner och som är hetast, som spelar, så är det i alla lag, konstaterar Owuya
Situationen nu liknar mycket den som Djurgården hade förra året.
Även då fick lagets målvakter tung kritik första halvan av grundserien.
Sedan vände det och på slutet var Gustaf Wesslau omutlig.
Och Djurgårdstränaren Tomas Montén tror på en ny succé a la Wesslan även i år:
– Klart att båda kan göra det. Nu är Mark är väldigt het och bra men för Stefans del gäller det att träna på bra och vara på tå så att han kan ta chansen när den kommer. Du såg ju vad som hände förra året när Wesslan fick chansen och tog den.
Varför är Owuya så het nu?
– För att han tränar väldigt, väldigt hårt. Jag känner inte någon annan målvakt som tränar så hårt som han. Han är alltid på isen från minut ett, är kvar sist, kör extra, håller igång med löpningen även på vintern fast de är snö och halt. Han kör som fan hela tiden. Det passar honom bra.
MARIE HALLMAN/EXPRESSEN

FAKTA Marks sex senaste matcher:

26/12 Skellefteå (h)        95,2 %    Vinst 5-1
28/12 Södertälje (b)       96 %        Vinst 2-1
30/12 Färjestad (h)        88,2 %    Förlust 2-4
8/1 Luleå (b)                 94,3%     Förlust efter förlängning 1-2
11/1 AIK (h)                 95,2 %   Vinst 4-1
13/1 Linköping (h)       100 %          Vinst 1-0

Facit över hela den här säsongen:
Plats i målvaktsligan: 2:a
Räddningsprocent: 92,39 %
Insläppta mål i snitt per match: 2,31
Hållna nollor: 2 stycken (båda mot Linköping)


Jag satt föresten länge och pratade med Mark, så länge att någon från en annan tidning muttrade surt men Mark gillar att analysera det mesta in i det detalj så det tog lite tid.

Här är lite av det som Mark sa om...

... hur han jobbar:
- Om  jag hela tiden gör så gott jag kan så lär jag mig mer och får marginalerna med mig bättre. Jag gör mitt bästa, gör man det så blir det bra till slut

... att han enligt lagkamrater är extremt seriös:
- Jag förväntar mig att alla är det. Och jag gör allt jag ska så bra och noggrannt som möjligt, sedan spelar det ingen roll om det är match eller träning.
...han inte tittar bakåt utan alltid lever i nuet:
- Det är enda sättet som det går att tänka på. Det går inte att tänka på vad som händer om fem matcher eller fem veckor. Man kan bara tänka på vad som händer i nuet. Jag kan bara göra mitt bästa och oavsett om det går bra eller om det går åt helvete så kommer jag fortsätta tänka på nuet. Det är det enda som funkar.
  
... han började fundera på om det var dags för förlängning i gen när tiden tickade på och målen uteblev:
- Ja det pluppade väl upp lite, skönt att vi kunde avgöra på ordinarie tid den här gången. Nu fick jag hålla en nolla utan straffar, det var kul det med.

5 kommentarer:

DIFThom sa...

Tror att det är owuyas karaktär och vilja att jobba stenhårt som gör att han nu har passerat ridderwall, knappt men ändå ganska tydligt i rollen som första keeper. Tycker även det märks att laget har större förtroende för Mark nu och spelar lugnare än tidigare när det var lite darrigt från Mrks sida. Det kommer bli riktigt bra det här!

Marie Hallman sa...

DIFThom: Ja seriös är han som bara attan. Tror inte folk fattar hur hårt han jobbar och hur strukturerad han är, många ser ju bara mark in da park liksom... men han är så mycket mer än så.

Niklas Persson sa...

Jävligt ödmjuk kille!

Gillar Mark han är bra på alla plan!

En av dom som svarat på alla mina jobbiga mail för små intervjuer till min blogg. :-)

Petrus sa...

Anledningen till att inte texterna tas in är att de inte stämmer med den gängse bilden av Mark. Den uppfattning folk har är att han är en jättesopa och när någon skriver positivt så tar man därför inte med det eftersom det inte stämmer med den gängse uppfattningen om honom.

Marie Hallman sa...

Niklas: Ja du ser,skön snubbe!

Petrus: nja, om du menar varför de inte är med på Expressens nät så handlar det inte om det,det är mer att de har en webbredaktion och en redaktion som gör papperstidningen och ibland är samarbetet där emellan inte hundra... om man säger så.

Jag jobbade för papperstidningen i går och ofta har webben redan gjort egna matchgrejer och tycker det blir gammalt att ta in de som är i papperstidningen dagen efter, är mer så.

Däremot kan jag väl känna att Mark ofta får ta på sig pajashatt i media, bara för att han sjöng i idol för flera år sedan men det var då och nu är nu. Och nu har han ett helt annat fokus. Så du har både rätt (om bilden av Mark) och fel (om just expressen) där Petrus :0)