måndag 17 januari 2011

Silly season SSK- PW uppvaktas av fler klubbar

Jag vet att det är många SSK:are som undrar hur det blir med värvningen av målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.

Och frågan är väl om det blir någon. Det kan lika väl bli Timrå som också har dragit i Almtunamålvakten sedan det för ett par veckor sedan blev klart att Uppsalalaget släpper honom. "PW" känner ju SSK:s målvaktstränare Stefan Ladhe och det väger tungt för honom i val av klubb. Men även andra saker, som kontraktslängd och pengar spelar så klart också in, både för honom själv och för Almtuna.

Så här säger "PW" själv till UNT.se  under måndagskvällen

– Det var väldigt nära med Södertälje. Men det var lite kontraktsgrejer som ställde till det.
Handlade det om kontraktslängden?– Ja, så var det. De ville att jag ha mig kvar även över nästa år, men jag vill hålla nästa år öppet.


Bloggen har försökte ringa PW nu sent på kvällen, inte så bra tid så klart och han svarade inte. Det gjorde däremot sportchefen i Almtuna, Martin Öhrstedt som säger så  här om "PW":s uttalande (här ovan)

- Det han säger får stå för honom, det enda jag kan säga just nu är att inget är klart åt något håll och att det är fler än en klubb som är intresserade av honom. Vi får se var det landar.

 Almtuna är dock angelägna att få affären avklarade så snart som möjligt så ett besked om var han skriver på lär komma närmsta dagarna.

Den som vill läsa hela artikeln på UNT.se hittar den här 

17 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Kan inte vara helt lätt att få kontrakt med ett elitserielag för bara denna säsongen ut...

Speciellt inte om han vill ha speltid, jag har ju inte sett PW så mycket mer än i JVM där jag inte tycker han imponerade så mycket att han solklart petar något förstamålvakt i elitserien.

Känns lite underligt agerat tycker jag?

Dragskott.nu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Dragskott.nu sa...

"PW" vill ju helst spela i Luleå, men det är inte aktuellt redan den här säsongen med tanke på Luleås stabila målvaktssituationen. Anders Nilsson lär dock ta chansen i AHL/NHL nästa säsong och då skulle "PW" vara en bra ersättare - av olika anledningar.

Niklas Persson har definitivt en poäng. Jag tror det bästa för "PW:s" utveckling är att välja något lag på en lägre serienivå i jakten på mycket istid under resten av säsongen, istället för att riskera att "frysa fast" på en elitseriebänk.

Peter sa...

Blir det bara säsongen ut så ska INTE SSK ha honom. Pontus har växt ut till en ES-målvakt. Gör någon tabbe per match men idioträddar så det täcker upp och blir över.

Riku har ju inte varit den förstaspade som man hoppades innan det startade.
Tyckte nog att han började svikta lite redan i förra kvalserien.

Sedan vet jag inte om PW har vad som krävs i ES

Marie Hallman sa...

Niklas: Ja jag fattar inte vad han håller på med. Men han måste ju ha planer eller drömmar/förhoppningar om något annat nästa säsong redan nu då.

Wikberg: ja precis, men det är inte utan att man undrar hur planen för nästa säsong ser ut för PW.

Peter: håller med,hela planen var ju att ta in en utvecklingsbar kille som kunde lyfta. Han är ju inte bra nog för att komma in och "rädda" något lag i ett par månader,däremot kan hanbli bra på sikt så det är ju lite märkligt att han tänker som han gör.Om det nu inte finns annat i pipeline nästa sässe redan nu då. Han kanske spelare högt och chansar också,vem vet.

Anonym sa...

Kan det inte vara så att han inte vill låsa upp sig i SSK över nästa säsong då dom faktiskt ligger ganska risigt till i år och kommer riskera att åka ur i kvalserien? Byter han upp till ett ES lag kan jag tänka mig att han accepterar att vakta båsdörren bakom en mer rutinerad keeper, i SSK skulle han säkert kunna knipa förstaspaden relativt fort, men vad spelar det för roll om dom då lirar i Allsvenskan?

CiprY sa...

Troligt viss skulle det finnas en ES-klasul i kontraktet, sen skulle det bara vara dumt av SSK att bara signa PeWe för 1 säsong då det blir troligt viss som med H.Karlsson, dvs spelar jätte bra i SSK för att sen bli Tagen av en större klubb.

Bengan sa...

Är han förnuftig går han till AIK. SSK är ingen framtidsklubb och varför byta från ett hockeyallsvenskt lag till ett annat (som SSK kommer att vara nästa säsong)? Dessutom är ju inte Lahde top notch längre bland mv-tränarna. Det är ju däremot Stefan Persson. Jämför med vad Persson har åstadkommit med Fasth kontra Lahde och Sjögren...

Kenfre sa...

Oroa dig inte Bengt. Tyvärr får du leva med att SSK lirar elithockey även nästa år.

Jag förstår din inre kamp för ditt AIK likhetstecken kräftgång.

Fokusera på att stötta ditt gäng istället för att alltid komma med påhopp på andra, hur roligt du än tycker det kan vara.

Sen vad gäller målvakts situationen så skulle jag vara väldigt orolig om jag var Gnagare. Fasth är skillnaden mellan hänga kvar eller åka ur. En skada till på Fasth inför kvalet skulle innebära katastrof.

Panikvärvningen Bjurling skulle då vara tungan på vågen..njae!

Bengan sa...

Han är klar för Timrå för resten av säsongen. Bekräftas nu både av Almtuna och Timrå. Vilken oerhörd långnäsa till Södertälje Sport.

Anonym sa...

Och där var han klar för Timrå!

Roligt att gnagare tror att de har "Fasth" för han var ju absolut inte bra innan han kom till gnaget!?! Hybris har inga gränser!

Anonym sa...

....skapat "Fasth"... Ska det stå i inlägget innan.

Svempa sa...

Nygårds förnekar sig inte. Först håller han på att slarva bort Lehoux och nu slarvar han bort Pettersson Wentzel - lägg därtill en massa andra märkliga värvningar till denna säsong. Seikola, Saarinheimo etc. Nej SSK borde allvarligt överväga att börja städa i sin lagledning och ta in lite kompetent folk som kan göra ett bra jobb. Nygårds kan det bevisligen inte.

Anonym sa...

Svempa > Eller så avvek Nygårds då PW ville ha kontrakt endast säsongen ut. Vill PW leka stjärna för att sen gå till luleå nästa säsong, inte mig emot. Så länge inte SSK är hållplatsen på mitten.

christian sa...

Svempa, du visar rätt tydligt att du inte har nån koll.

Tycker det är ett bra beslut att inte värva PW utifrån hans krav att bara skriva på för resterande del av säsongen. Visst är han en talang som kan bli riktigt bra, men att ta in en talang för ett par månader vore en riskfylld chansning. kilen kräver speltid och hans seniorkarriär består än så länge av 55 matcher totalt i AS & div1..
Ska man knyta en talang så anser nog jag att man ska ha tid till att utveckla spelaren och då generera ett värde för klubben över tid. Timrå befinner sig å andra sidan i en annan situation och värderar situationen därefter. inget fel i det men en chansning hur som helst.

Niklas Persson sa...

http://mvtraning.blogspot.com/2011/01/intervju-med-fredrik-pettersson.html

Kanske en del av svaret!

Marie Hallman sa...

BengaN: att du orkar...

svempa och christian:jag måste nog hålla med christian här. Ingen ide för SSK att ta in någon som ser SSK som ett några månader kort steg på vägen uppåt.SkaSSK ta in någon kort ska det vara en erfaren "räddare" inte en ung kille som behöver tid på sig att utvecklas.