fredag 14 januari 2011

DIF LHC 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)


 (Puh, ingen förlängning! FOTO JOHANNA LUNDBERG)


Matchen: MM+
Målvakter: Mark Owuya, Djurgården %  Christer Engstrand, Linköping %
Publik: 5 829
Domare: Morgan Johansson och Christer Lärking


 (Hundraprocentig!  FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Bäst i DIF 
MMM Mark Owuya, mv
MM Daniel Widing, f
M David Printz,b

Bäst i Linköping: Christian Engstrand, mv och Patrik Zachrisson, f.

Kvällens....

... vikarie: Ingen Norrena i Linköpingsmålet. LHC-keepern som stått nästan alla matcher  så här långt (36 på rad) har problem med ryggen och ersattes av Christian Engstrand. Han höll i sin tur nollan mot AIK i lördags i sin första match för säsongen och var nu bara 3.25 från att hålla nollan igen. (Fimpen och Cehlin vs Engstrand. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... vigaste: Mark Owuya som gjorde en... ja vad ska vi kalla det? typ av fläkning eller något när han fick sträcka ut på ett sätt som inte såg helt naturligt ut för att styra undan en puck och lyckades med det också!

... gruff: David Printz ville ta en fajt med Blomdahl i derbyt, den här gången var det Patrick Zachrisson som retade upp Djurgårdsbacken. Men det blev mest lite puffar och knuffar som resultat av det.

... snyggaste: Daniel Widing fick en passning men stod felvänd, reagerade blixtsnabbt och skickade pucken mellan benen via en av sina skridskor ner mot Linköpingmålet. Tänk OM den hade gått in....


(Widing.FOTO ANDREAS GRANDIN)

... poff: Linköpings Patrik Zachrisson var så nära mål man kan komma drygt tretton minuter in i mittenperioden då pucken tog i stolpen, så det sa tjoff och sedan studsade ut.

... what the fuck: En av de mer slätstrukna matcher jag har sett den här säsongen. Spelet rann bara på, inga närkamper, inga heta känslor och definitivt inga tacklingar. Okej då, lite gruff på slutet.Men kanske är lagen för jämnbra så att de tar ut varandra? Att det har blivit målsnålt och jämt i säsongens samtliga matcher mellan DIF och LHC talar väl för det.

 
(Hävelid vs Norman.FOTO ANDREAS GRANDIN)

...fint: härligt snurrfint av Printz! I början av tredje då han snurrade ett varv och snurrade upp sin LHC-uppvaktning. Inte ofta man ser honom göra såna grejer.


 (Printz. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... defensiv: Mycket bra defensiv av båda lagen. Tätt och välplacerat bakåt. Det måste jag säga, synd att offensiven inte var lika vass. Åt något håll…


(Holmqvist vs Petterström visar lite närkontakt i alla fall. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
... kast: en puck flög in i Linköpingsbåset men där satte någon handsken till så den studsade ut igen utan att domaren hann blåsa.

... hög: blev lite kalabalik alldeles nyss då Mark Owuya inte riktigt fick koll på pucken, alla utespelare var där och högg och slet och de flesta landade i en hög på Djurgårdsmålvakten.

… synfel?! Marcus Nilson fick 2+10 för checking to the head, Känns lite märkligt eftersom det kändes som att det var Krüger som borde ha åkt ut om nu någon skulle göra det. Det var nämligen #32 som kom i närkontakt med Zachrisson innan han låg på isen och höll sig om skallen.

…räddning:  Jaroslav Hlinka vara nära, nära mål  och hade världens chans, men Mark Owuya fick på något sätt ut spaden och pucken studsade på honom,i en båge över och ut åt sidan. Mark trodde själv att det var mål men såg till sin egen glädje och förvåning pucken gå utanför.

…fasthållning: Mika Zibanejad fick en kalaschans på slutet men just som han skulle skjuta kom Robin Persson farande och liksom la sig, mosade ner 17 åringen i isen. Det gör ont att spela i elitserien!

…abuse: Andreas Jämtin sa tydligen något olämpligt på slutsignal och fick en tia för abuse.  Den utvisningen kom med i Hockeyligan och Hockeyförbundets rapportering på nätet men inte i det officiella protokoll som delas ut efter matchen. Hrm.  

… 1-0 (16.35) Tim Eriksson (Mario Kempe, Oscar Eklund) Eriksson kommer på långsidan och drar iväg ett välriktat handledsskott som går förbi en back, via bortre stolpen och in. Det blev en lite märklig bana på pucken, den dök aningen oväntat på slutet konstaterade Eriksson nöjd efteråt.


(Mario o Tim. FOTO ANDREAS GRANDIN)

… Linköpingsmardrömx 2: Lite lustigt detta men första matchen på Hovet mellanlagen slutade 1-0 efter straffar. Den gången satte Mario Kempe (som fick sin som game winning goal) och Tim Eriksson sina straffar. Nu blev det 1-0 igen men under ordinarie tid. Vilka som höll sig framme? Tim Eriksson, framspelad av Mario Kempe så klart!


(Puck och Kronwall out. FOTO ANDREAS GRANDIN)

… puck out: Blev svettig nere vid Djurgårdsmålet på slutet då Linköping pressade på. Staffan Kronwall drog på en puckout – men då var det bara sju sekunder kvar så DIF höll ut och slapp en ny förlängning. Bra med tanke på hur det har gått hittills i sudden och straffar…


 (Claesson.FOTO ANDREAS GRANDIN)

...shorts: Måste bara beskriva hur shortsen som Fredrik Claesson har på sig under utrustningen ser ut... det är från början någon längre variant av mjukisbyxa som någon (tror att materialförvaltarna tvår sina händer här) har rivit? slitit?eller möjligen sluntit med saxen på. Zickzack och olika längd runtom är bara förnamnet. Ser ut som en galen bulldog varit framme och kortat brallorna till shorts med tänderna. Funkar uppenbarligen det med men lite udda outfit där.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hrm... ang Jämtins Abuse - den matchrapport som skyndsamt skall lämnas till pressen efter match är/blir prel. och produceras innan domarna skrivit på den officiella rapporten. Denna påskrift kan ju ibland dröja när tex GM straff skall reviewas för att ev upphöjas till MP. Ibland har ej heller andra händelser tex assister hunnit videoverifierats. Ibland möts alltså oförenliga intressen - pressen vill ha data snabbt och statistikerna vill ha data korrekt. Därför kan mao "pressrapporten" skilja sig från den slutliga officiella... I detta specifika fall delgavs inte sekretariatet Jämtins abuse före framställandet av "pressrapporten" :-)

Marie Hallman sa...

Anonym:Jo det är sant. Men oftast får de med även utvisningar i sista sekunden,däremot har det hänt som du skriver tt straff har ändrats,liksom även målskyttar och assist och skott. Men äh det var ingen stor grej egentligen.