onsdag 12 januari 2011

Zednik "Jag måste se till att kommai matchform så fort som möjligt"


 (Richard Zednik. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Snacka om rivstart som AIK:värvningen Richard Zednik fick i sin nya klubb. Han lämnade hemmet i Slovakien på förmiddagen, åkte via Wien till Arlanda. Landade vid femtiden och åkte direkt till Globen där det bara var att köra ut och spela.

         – Ja det var lite…Första perioden åkte jag mest runt och tittade kändes det som, jag ville mest få igång benen. Det här var bara tredje matchen för säsongen ju för mig så jag måste se till att komma i matchform så fort som möjligt.

När är du i den form som du vill vara?
          – Åh det tar några matcher till, for sure…

Varför har du inte spelat något i höst?
            – Jag har väntat på ett bra kontraktsförslag från NHL hela hösten, jag har väntat och väntat och tränat på bra under tiden.

Så det är inga skador som ställt till det?
        –   Nej, det har jag inte haft några.

Dina intryck av elitserien, så här efter första matchen?
         – Det small hela tiden! Jag vet inte vad jag trodde på förhand egentligen men så här mycket många tacklingar och mycket gruff, det hade jag inte väntat mig. Elitserien är ändå en europisk liga och då är det ju inte så vanligt med sånt men jag vet inte, det kanske var för att det var derby –med lite extra heta känslor –som gjorde att alla ville smälla på hela tiden?! Det blir ju mycket känslor då, säger Zidnek som även sa så här om AIK:s och de nya lagkamraternas insats:

        – Det var en bra laginsats, med mycket hårt jobb och mycket skridskoåkning. Det är bara att jobba vidare så.

Du fick ett riktigt fint friläge, men något mål blev det inte?
            – Nej, jag försökte få fram pucken och trycka på framåt så att de (Djurgården) inte skulle få stopp på mig men pucken gled iväg lite, jag inte riktigt tag i pucken som jag vill och behövde för att göra de finter jag ville göra för att få in pucken.


2 kommentarer:

Hans sa...

Med lite mer matchträning såg det ut som att Zednik mycket väl kan komma att avgöra till AIKs fördel framöver. Det finns mycket hockey i den killen...

Marie Hallman sa...

Hans: ja jag hoppas det! TYvärr ser allt (och alla) ut att gå väldigt långsamt när man sitter där uppe där jag satt under taket, men jag har förstått av andra som såg tv att han hade bättre fart under rören än jag kände där jag satt. :0)