torsdag 20 januari 2011

Derbyångest...

Usch, det är inte kul när två 08 lag möts i vanliga fall och när nu AIK och SSK båda ligger under kvalstrecket, i det här skedet, känns det än mer öken med ett länsderby.

Jag vet att många  inte tror det, fortfarande, men jag känner för båda de här lagen och hur det än går så kommer det bli en jobbig kväll för mig i alla fall.

Antingen kommer ett lag förlora alla poängen och få det än tuffare eller så tar lagen poäng av varandra och  förlorar båda två på det.

AIK har hur som helst Fredrik Svensson med på listan, han gör comeback men är uppsatt som sjunde back till att börja med. SSK saknar fortfarande Lukas Kilström, det snackades först om en liten eventuell hjärnskakning men nu har han varit borta så länge så jag ska försök hinna kolla upp vad som är fel.

Djurgården saknar Mark Owuya som har en fingerskada. Djurgården jobbar, enligt mina källor, på att hitta en lösning så att Mark ska kunna vara tillgänglig för spel så fort som möjligt, men i dag är Tim Sandberg tillbakaplockad från Sundsvall som backup bakom Stefan Ridderwall (som jag antar står...)

Jag är på plats i Södertälje, ska skriva för TT. Lägger ut lite grejer senare i kväll.

17 kommentarer:

Erik sa...

Förortslaget hade samma oförtjänta snorflyt som dif hade när de vann SM-guld i fotboll i mitten av 2000-talet.

Och en fråga: Varför värvade inte Gozzi Videll i stället för att satsa slantarna på McDonell och Pavlikovsky? Dessutom hade man plockat bort ett vasst vapen för förortslaget inför lagens möten.

Pelle sa...

Hoppas du VÅGAR ställa Melin mot väggen och fråga om det inte är dags att avgå. Mer håglöst än som AIK uppträdde idag går det inte att göra. Eller fråga Gozzi om han jobbar på ett nytt tränarnamn.

Det känns som om Melin och Persson har kört fast och det behövs komma in lite nytt folk.

Tony sa...

Nu hänger jag inte med, Solna är väl också en förort till Stockholm?

4-2, puss! :)

Lossenlad sa...

Erik:
Vad får dig att tro att Videll skulle vilja spela i AIK när han ratar klubbar som LHC och HV?

Erik sa...

Lossenlad: SSK spelar ju så tråkigt så klockorna stannar och har oengagerade supportrar. Se bara på det tunna följe som varit på matcherna i Hovet. Jag hade skämts ögonen ur mig om jag spelat i en röd pyjamas med ett stort fult vitt S på framsidan. Inget av de övriga lagen jublar speciellt högt när tråk-SSK kommer på besök.
AIK är framtidens lag och spelar en mycket roligare ishockey och framförallt engagerar klubben, både på gott och ont. Dessutom har Videll tidigare spelat för AIK och känner klubben väl.

Svempa sa...

Vilken fruktansvärd gaphals han är Popovic. Som SSK:are skäms man rejält att höra hans gapande från båset. Det hördes så väl genom tv-rutan hans "FAAAAN" och "Helvete" coh "NI KAN FÖR FAN INTE TEKA BAKÅT FÖR HELVETE I EGEN ZON!!!" hördes hela tiden. Om han kunde slopa lite fan och helvete och bli mer barnvänlig och dämpa sig lite så skulle han göra ett betydligt bättre intryck.

Erik sa...

Tony
Du hänger inte med? Södertälje är ju en förort till Beirut. Har varit så ända sedan 70-talet.

Mange sa...

Vi har Sveriges godaste kebab!

Anonym sa...

"Gnaget spelar framtidens hockey" - jag skrattar så jag kiknar....
Å sist jag kollade på kartan var Solna en FÖRORT till Stockholm. Södertälje är lite mer än så, det är ju en egen stad.

Anonym sa...

haaa http://www.11433.net/2011/01/allmanna-gycklarklubben/

Daniel sa...

Erik; Videll vill absolut inte till Solna. Har aldrig ens varit nära. Han blev erbjuden cirka 75 000 mer i månaden hos LHC/HV än vad han tog i södertälje när dom skrev kontrakt senast, så han vill nog spela just där. Sen tror jag inte att Solna kan matcha SSKs löner heller.

Och sen att Solna engagerar? Vilka då exakt? De tre tusen som går på matcherna? De närmast sörjande? Text-tv fans?

Somna om, dröm sött, vakna i allsvenskan.

Och Pelle: Fan vad jag har saknat gnagarfasonerna. AVGÅ hit och AVGÅ dit. Som om det spelar någon roll vem som tränar laget? Ni har inte lag/ekonomi/organisation/publik för elitserien.

Erik sa...

Daniel
Bara som en påminnelse var det inte alls längesedan Videll faktiskt spelade i AIK, så han har en klar relation till klubben och med rätt bud skulle han nog absolut nappa på en övergång. Och då Södertälje åker ur till nästa säsong och AIK är kvar, lär du nog ändå se Videll i AIK-tröjan.

Och det är inte nödvändigt för honom att bo i Solna. Det är inte många av AIK:s spelare som gör det. Viktor Fasth bor exempelvis söder om söder, nästgårds till Globenområdet och Sandberg och Bång bor båda i Kista.

Sen skrev jag att AIK engagerar. Inte Solna. Hur är det med läskunnigheten??? Som upplysning har AIK högre publiksnitt än Södertälje, både hemma och borta... Och sedan är det ju bara att räkna tidningsrubrikerna. Dessutom VET jag att spelarna själva säger att det är roligare att åka till Hovet och möta AIK än att åka till Södertälje och spela i deras lada. Vill minnas att Expressen hade en rätt stor undersökning bland sportcheferna i höstas vilket lag som hetast respektive kallast när det gällde motståndarna. De flesta svarade HV, Färjestad och Stockholmslagen på hetaste. På kallaste svarade 9 av 11 Södertälje. Det tycker jag inte säger så lite...

När Södertälje senast spelade i Hovet var det ett 20-tal SSK:are på läktaren. Löjligt få med tanke på hur lätt det är att ta sig dit.
Så värst hängivna supportrar har man inte. Dåligt bortafölje och sämst snitt i elitserien... INGEN, jag säger INGEN vettig och sann hockeysupporter som har koll på hockey skulle sörja nämnvärt om SSK åkte ur och stannade i Hockeyallsvenskan inom en överskådlig framtid.

Anonym sa...

@Erik: Dock så skulle jag inte vara speciellt kaxig då AIK ligger sist publikmässigt om man tittar på publik/arenakapacitet.

Ni ska ju vara "överallt" gäller inte det även matcherna på Hovet?

Erixon sa...

Jag är iofs DIF men om man vill att Melin ska avgå förstår man inte mycket. Att han ens tog upp Aik till ES är en smärre bragd.
Att man är 5p eller ngt från fast mark med 15 omg kvar ska Aik vara glada och stolta över efter förutsättningarna.
Fansen borde rannsaka sig själva och gå på matcherna istället.

Anonym sa...

@ Erixon, du glömmer en viktig komponent hos gnaget, nämligen hybrisen! Det är den som ställer till det för dom och gör att dom börjar skrika på avgångar och mynta uttryck såsom "framtidens hockey" samt klaga på SSK:s publiksiffror... 3700 nånting såg gnagets senaste mot mot Skellefteå... men det har dom redan glömt!

Daniel sa...

Nej, inget vettig hockeysupporter skulle gråta om SSK åkte ur. Inte heller om AIK åkte ur. Ni har ett antal(6-7) matcher med under 4000 åskådare. Det har SSK också, men dom har inte samma upptagningsområde när det gäller supportrar. Det är pinsamt. Ruskigt pinsamt.
Utan derbymatcherna skulle AIKs publiksnitt vara i princip detsamma som SSKs, om inte lägre. Marie har här i bloggen tagit upp det ämnet ett flertal gånger, precis som 08HOCKEY har gjort. Ingen bryr sig om AIK hockey.

Det finns lag i allsvenskan som, om man bara räknar publikintresse, utklassar AIK och SSK. Som exempelvis Rögle, Malmö, Leksand, Mora och kanske till och med Örebro. Ser du vilka tattarlag ni jämförs med?

Och angående att folk tycker det är roligare att möta stockholmslagen, skulle man dela upp det i två olika lag skulle du nog se orsaken till det. Det är roligt att möta ETT stockholmslag, det andra är nog inte så skoj.

Nu tänker jag inte svara på mer dravel av dig, finns ingen orsak att lägga ner energi på tillfälliga problem.

Trevlig helg.

Marie Hallman sa...

Erik: För att Videll helst ville spela i SSK de här säsongen.

Pelle: jag hann inte ens prata med Melin tyvärr. Man har sjukt lite tid på sig när man skriver för TT. Men även om jag hade hunnit så handlar det inte om att våga ställa någon mot väggen eller inte. Visst kan jag ställa mig där och kräva att han ska avgå men vad ger det? Vad ska han svara på det mer än jaha liksom?
Det där skjutjärnstänket funkar sällan i såna här lägen...

svempa: samtidigt så påstås det ju att det är hans glöd och engagemang som är viktigt... det där är oftast olika hos spelarna, en del gillar de coacher som skriker, andra gör det inte Svårt att tillfredsställa alla antar jag.

Erixon: jomen precis. Det är några matcher nu på senaste där AIK borde ha spelat samma spel i 60 min då hade de vunnit, nu har man inte orkat det men det är ändå första året för väldigt många i laget. Jag tycker inte man kan kräva stordåd då. Men jag hoppas man har lite mental styrka kvar att plocka fram så man slipper kvalserien.

Daniel: jag måste protestera mot en grej du skriver. Jag har inte sagt att ingen vill se AIK och SSK. Intresset för AIK är stort däremot är det ju bedrövligt att så få masasr sig till arenan och det gäller även SSKs fans.
Å andra sidan hade även DIF problem för bara tre, fyra år sedan. Men man har jobbat hårt med att få dit publiken igen och det jobbet ska de ha stor cred för. Jag hoppas att även AIK och SSK kan lyckas med samma sak. För alla tre lagen engagerar, även om DIF och AIK väcke allra störst engemang vart de än kommer, så är det ju vare sig man vill eller inte.

Den här diskussionen som är i mitten bland kommentarerna föresten... alltså jag säger som jag har sagt förr, lägg mer energi på att lyfta fram era egna lag ch mindre på att spy galla på andras så mår alla bättre.