söndag 16 januari 2011

AIK-Frölunda 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMM
Målvakter: Viktor Fasth, AIK och Johan Holmqvist, Frölunda
Publik: 3 764
Domare: Wolmer Edqvist

Bäst i AIK  
MMM Christian Sandberg, f.
MM Johannes Salmonsson, f, Dick Tärnström,b.
M Twinsen Ahlström

Bäst i Frölunda: Johan Holmqvist, mv.


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
Kvällens:

... comeback: Viktor Fasth var tillbaka och gjorde en kanonmatch med flera grymma räddningar. Det syntes ingen ringrost, Fasth var verkligen tillbaka, hade otur med en riktnings förändring vid Hahls mål men såg i övrig stensäker ut och spred trygghet omkring sig.

...0-1 (4.22) Riku Hahl (Mika Pyörälä) Hahl slänger ner en puck som flyger i en båge och studsar via AIK –backen Jonas Liwings rygg och in i mål. Inte mycket som Fasth kunde göra där.

... 1-1 (4.50) Johannes Salmonsson (Daniel Bång, Christian Sandberg) Fin pass av Sandberg ner till Bång som står på förlängda mållinjen och skickar in pucken mot Johannes Salmonsson som mer eller mindre vallar in pucken med sig själv, då han samtidigt blir inknuffad mot målburen av den Frölundaspelare som agerade ryggsäck på honom.


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
... raket: Christian Sandberg kom farande i raketfart, helt fri med Holmqvist men det gick nästan för snabbt, så pucken flög över.

... press: Mycket bra spel i andra halvan av första, var nästan spel på ena planhalvan (Frölundas) där ett tag.

... puckkäkare: Oscar Hedman visade fin vilja när Frölunda var satta under press och han glatt slängde sig rätt i skottbanan, ganska nära också och täckte fint.

... stolpskott: Oscar Ahlström hade världens chans, fintade fint bort Frölundamålvakten men la sin backhand rätt i stolpen när han ”bara” skulle avsluta med att lägga in pucken vid just stolpen.


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
... domslut: AIK jublade kort därpå (i slutet av första) åt 2-1 men det blev videobedömning på det målet som sedan dömdes bort för spark av Victor Ahlström.

... benparad: Frölundamålvakten Johan Holmqvist tvingades till en riktigt vass benparad i början av andra på ett stenhårt skott av Daniel Rudslätt.

... sorgebarn: Herregud vad AIK behöver jobba med sina pp. Tar ju evigheter innan det ens blir en box och så fort det blir pp så tappar man den press och det tryck som man har och som är klart bättre i fem mot fem.

... brytning: Carl Klingberg kom från utvisningsbåset, AIK drällde med puck och det såg ut att bli ett sånt ”från botbänkenmål” men Jonas Liwing hann ifatt och bröt bestämt – och helt juste- Klingbergs färd ner mot AIK-målet.


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
... plock: Stensäker plock på Frölundaforwarden Micke Johanssons skott som drog ner applåder från Fasth sju minuter in i andra.

... propp: Johannes Salmonsson tryckte till en Frölundapspelare så det sjöng i sargen och båda flög i luften. Inte så ofta man ser det från hans sida men den satt bra.

... stående ovationer: Viktor Fasth fick stående ovationer från AIK-publiken efter en radda riktigt bra räddningar i slutet av andra. För om det var spel mot ett mål åt Frölundahållet i första var det likadant men åt andra hållet (framför AIKs kasse) i slutat av andra.

... 2-1 (14.04) Nicklas Lasu (Mikael Johansson) Ironiskt nog tog Frölunda ledningen efter den sekvens där Fasth precis hade briljerat, det blev en tekning. Frölundas Lasu fick med sig pucken, gjorde en 360 graders snurrfint och skickade pucken via benskyddet, handsken och in.

... knopp: Någon i AIK – jag missade tyvärr vem- drog klubbknoppen rätt i skallen, men ovanifrån, på Frölundakaptenen Joel Lundqvist som bara sjönk ihop, segade sig ut till båset och såg lite tagen ut men sedan spelade vidare. Märklig grej, har aldrig sett någon nita någon ovanpå hjälmen förr.


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
…timeout: AIK jagade och jagade på slutet, tog ut Fasth och tog till och med timeout med tio sekunder kvar till full tid men det hjälpte inte.

…fajt: Daniel Bång tog en fajt med Robin Lindqvist på slutsignalen. Blev game för Bång och 2+2 för Lindqvist.

Skotten i matchen: 30-36 (10-6, 8-20,12-10)

10 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Sparkregeln...

Alltså, tillåt spark helt eller döm bort alla mål som går på skridskon!

Som det är nu är det löjligt!

Erik sa...

Du kan ju lägga till
Kvällens
... mest överskattade: Richard Zednik. Har den snubben verkligen spelat i NHL??? Åker och gömmer sig och slår omöjliga "lycka till-passningar"

...allting blev fel: Kent McDonell. Hade inte ett enda rätt på hela matchen. Och när han fick ett jätteläge, då missade han hela pucken.

...frågor: Borde ställas till Anders Gozzi. Varför förlängdes kontrakten med Carlsson, Johansson och Liwing? Vad var tanken med värvningen av Rudslätt??
Varför värvades Nolander???

...AIK-hat: Den svenska domarkåren visade ännu en gång att de inte vill ha AIK i elitserien. Bortdömt mål på tveksamma grunder. Enormt många missade Frölunda-utvisningar samtidigt som flera felaktiga utvisningar togs på AIK-spelare.

...tunnis: Frölundas Robin Lindqvist som däckade tämligen omgående när Bång började veva.

Jack sa...

Det var en klockren spark som syntes hela vägen upp på läktaren. Inte mycket att orda om tycker jag och regeln är väl ok som den är? Ser inga problem med den iaf.

Sen måste jag verkligen bemöta spelarkritiken från Erik. För det går inte att tro att du ska kliva in i Elitserien med 15 spelare som aldrig spelat där och att detta inte märks någon gång under säsongen? Flera spelare såsom t.ex. Carlsson och Johansson har utvecklats grymt mycket från förra året och jag tror att båda kommer att vara stabila ES-backar som håller hela säsongen redan nästa år. Carlssons "långa klubba" är fantastisk redan nu och han plockar oavbrutet puck av motståndarna. Nolander har varit otroligt bra under hösten och Rudan kan vara en av våra bästa grovjobbare. Osv osv.

Känns jäkligt onödigt att hoppa på våra spelare bara för att resultaten inte går som du/vi vill. Vi visste att sannolikheten att vi skulle vara i den här situationen var monumentalt stor inför den här säsongen. Nu är vi här och då lär ju killarna (som ändå gör sitt bästa) knappast bli bättre av att få höra/läsa sånt här skit från folk som verkar tro att vi ska ta SM-guld i år?

Nej. Det är fel jävla fokus just nu hos för många. Jobba hårt på isen - stötta hårt på läktarna. Det är det enda som gäller nu de omgångar som är kvar. Inget annat.

Kent sa...

Re: Erik, vad var det för mål aik har fått som blev bortdömt på tveksamma grunder? Var det inte aik som fick ett mål emot sig som inte blev mål för ett tag sen om jag minns rätt?? Och det var helt regelrätt till skillnad från det här.

Cartman sa...

Vad är det för fel på domarna egentligen?
Var och varannan match är de enögda och rent usla i sin insats. Igår var tredje perioden ett enda långt hån från domarkåren. SKÄRPNING, DOMARE!!!

ps. Bänka Rudslätt.

Erik sa...

Jack:
"Carlssons långa klubba" skriver du. Om han använt den på ett bra sätt som att slå pucken distinkt sarg ut men det gör han inte. När han fått tag på pucken, slår han iväg den lite löst och 9 gånger av 10 blir det en indianare som motståndarna tar till vara på eller motståndarna kan fortsätta sitt tryck zonen för att Carlsson inte fått ut pucken som han ska. Sen är det väldigt naivt att gå in i en säsong med så många debutanter. Dumsnålt kallas det för. Okej med Sandberg, Bång, Gynge, twinsen och Nemeth. Men övriga borde ha avpoletterats och ersatts med bättre och mer etablerade namn. Jag säger som Stuart Baxter skulle ha sagt om han hade varit inom hockeyn. "This is fucking Elitserien, not amateur hockey".

När det gäller Nolander - en bra höst gör ingen vinter. Det handlar om att leverera i varje match och det gör han långt ifrån. Den värvningen känns som ett klart misslyckande.

Den enda värvning Gozzi har lyckats med fullt ut är Fasth och Salmonsson. Övriga känns tveksamma. Andersson var bra ett tag men har stagnerat rejält.

Och Rudslätt kanske jobbar hårt - man han gör inga mål och det var som målgörare han värvades och inget annat. Och som sådan har han misslyckats kapitalt. En längre tids bänkning över 5-6 matcher borde vara på sin plats, så han kan få sig en tankeställare. Grovjobb får man inga poäng för. Det är mål som ger poäng.

Och att killarna gör sitt bästa??? Nja det finns mer att plocka ut och om de verkligen gjort sitt bästa hade de vunnit mot Frölunda igår.

Dessutom ska man kunna kritisera spelare utan att behöva få skit för det. Det handlar om att se nyktert på tillvaron. Och AIK är ingen klubb där en hedervärd tiondeplats eller att klara sig kvar via kvalserien är något som gäller. Nej ställer man upp så ska man vinna hela klabbet. Det är därför som publiken uteblir. Ingen vill se på ett gäng som bara förlorar och där har Gozzi också en stor del i det hela. Hade han satt samman ett lag som vunnit mycket mer än vad det gjort nu och som varit topp 4, då hade publiken vallfärdat till Hovet. Sanna mina ord. Men väljer man att vara snål och naiv, då vinner man inget.

Du har väl hört om talesättet: "Snälla pojkar får aldrig kyssa vackra flickor" lite samma sak här. Naiva och snåla sportchefer kommer aldrig att vinna något.

Jack sa...

Snåla? Du kanske själv skulle prova att "se nyktert" på vår ekonomi innan du börjar hojta för mycket om vår sportchefs arbete.

Erixon sa...

Jag tror fler behöver samma reality check som Jack har.
Bra analys!

Marie Hallman sa...

Erik, Jack och Erixon:Intressant diskussion men även om jag förstår Eriks frustration är jag mer inne på Jacks och Erixons spår. AIK är nykomlingar, alla extrapengar som kom från avancemanget gick åt till att reda ut det enorma skuldberg som fanns. De pengarna kom dessutom inte in på kontot förrän säsongen började = september. AIK har liten kassa, minst i elitserien. Man har en orutinerad trupp med elitseriemått mätt och jag tycker att Gozzi har använt de små medel som finns klokt. Och tänk så här...AIK spåddes vara toksist från början. Nu har man fortfarande chans på både slutspel och att slippa kvalserien. Jag tycker det är bra jobbat. Självklart är prio ett nu att ta sig över och hålla sig ovanför kvalseriestrecket, alltannat är bonus. Men jag tror faktiskt AIK kan slippa kval fortfarande. Det kommer inte bli lätt och det kommer inte bli med marginal men möjligheten finns och AIK är med fortfarande, det är faktiskt bra jobbat.

Niklas: ja det är en riktigt rackig regel.

Kent:Det som NU diskuteras är ett mål som dömdes bort för spark.

Erik och Cartman: något AIK hat handlar det inte om, snarare mindre kompetent domarinsats i största allmänhet. Du kan om inte annat fråga Djurgårdsfansen vad de tycker om Wolmer....det är inte så att han är favorit där heller.

Tommy sa...

Lär dig att Oscar och Victor Ahlström är TVÅ personer!! sluta dela ut gemensamma betyg till dom! Hade du gjort det på två andra spelare i laget också eller?