tisdag 18 januari 2011

Jhonas och Wesslau del 25 -Jhonas vann svenskmötet

(Jhonas Enroth vann svenskmötet mot Gustaf Wesslau. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)
Det har varit lite glest med rapportering från andra sidan pölen senaste veckan –sorry för det!
Men här är en sammanfattning i alla fall.

Jhonas Enroth har inte haft så många matcher men det blev förlust i tisdags, 2-5 mot Binghamton. Jhonas tog 24 av 26 skott, det sista baklängesmålet kom i tom kasse. På fredagen stod han i båset men kunde där se lagkamraten, backen Dennis Persson, spela fram till sista målet när Portland slog Connticut med 3-0. 
Han öppnade båsdörren även på lördagen men spelade på söndagen och då blev det vinst(4-1) i svenskmötet mot Gustaf  Wesslaus Springfield.  Enroth tog 27 av 28 skott, Wesslau tog 17-20 skott, det sista baklängesmålet kom i tom kasse.
De släppte in varsitt baklängesmål i första perioden, höll båda nollan i andra, sedan släppte Wesslau in två mål i tredje. Portland avslutade som sagt med mål i tom kasse.
Jhonas Enroth tog en straff, av Tom Sesito, 9.22 i andra också. Snyggt!


Gustaf  Wesslau inledde helgen med förlust, 1-3 mot Worcester. Han tog 39 av 42 skott, höll nollan i första och andra perioden och släppte sedan alla tre målen i tredje. Två av dem var pp-målför Worcester.
Han stod i båset på lördagen då Springfield mötte Albany (se mer nedan om Jacob och Urbom) och avslutade även helgen med förlust mot Portland (se stycket ovanför).


I övrigt så noterar bloggen att:
…Jacob Josefson har fått fart på både sig själv och Alexander Urbom nu när han är tillbaka i Albany Devils.
Både han och Urbom blev visserligen utan poäng för en vecka sedan på tisdagen då Albany vann med 2-0 Worcester men på fredagen började poängen trilla in – för båda.
Jacob gjorde 1+1 när Albany vann med 3-2 mot Binghamton. Jacob gjorde 1-0 framspelad av just Urbom, sedan hade Jacob en assist vid 2-2 i pp och blev utsedd till third star i matchen.
På lördagen hade svenskduon en riktig höjdarkväll när Albany vann med 6-3 mot Springfield. Jacob spelade i förstafemman och gjorde två assist, dels vid 3-0 och 4-2 och utsågs till second star i matchen. Urbom gjorde 1+1 i samma match.Han spelade framtill 5-3, skickade in 6-3 i tom kasse i slutminuten av matchen som han klev av med fina +5!

…Andreas Engqvist hade en bra kväll förra onsdagen, blev 1+1 då hans Hamilton vann mot Lake Erie med 3-2. Engqvist gjorde 2-1 målet och spelade fram till 3-1, båda två kom i andra perioden. Han blev även utsedd till first star i matchen.
Fredagen blev tyngre, då Hamilton förlorade med 0-1 efter straffar. Inga poäng således och Engqvist la även en straff som dock inte gick in.

…Oscar Möller spelade men blev utan poäng på i torsdags, det tog han igen på fredagen då det blev tre assist från honom när Manchester förlorade med 5-6 på straffar mot Charlotte Checkers. Möller spelade fram till lagets första, tredje och femte mål samt lade en av Manchesters tre straffar, men missade liksom lagkamraterna. Han avslutade sedan helgen med noll poäng på söndagen.

…Linus Klasen gjorde inga poäng i torsdags, då hans Milwaukee föll mot Manitoba med en storspelande Eddie Läck i målet. Läck höll nollan då Manitoba vann med 3-0. Lördagen blev desto roligare för Klasen som fick revansch på Läck, då han avgjorde matchen mot Manitoba på övertid. Klasen fick först en assist vid 1-2 reduceringen och satte som sagt segerpucken(3-2) bara 29 sekunder in på förlängningen.

…Robin Figren hade en assist, vid Bridgeports andra mål, när de förlorade med 2-5 mot Norfolk i fredags. På lördagen dubblade han poängskörden och hade 1+1 när hans Bridgeport dock förlorade med 2-3, återigen mot Norfolk. ”Figge” gjorde 1-0 målet och spelade fram till 2-1, båda i pp men sedan blev det alltså förlust ändå.

…Jonas Andersson är på väg att få lämna Manitoba och Vancouver för spel i KHL. Han  har varit uppsatt på waivers och då ingen plockade honom verkar han nu vara fri att dra.  Jag har mejlat lite med Jonas och ska se om vi kan få till en intervju mejlledes. Han  har ju en del att stå i. Men jag lägger ut det om han kan och hinner svara.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"svenskmatchen"- Om Wesslan tog 17 av 20 skott kan han ju inte släppt in 4:a mål?

Marie Hallman sa...

anonym nä men ibland tänker jag en sak och skriver en annan ska ändra, tack för påpekandet!

Marie Hallman sa...

anonym: är ändrat nu, han tog faktiskt 17 av 20 skott men sista kom i tom kasse, så där har du fjärde målet