söndag 16 januari 2011

Salmonsson: "Det saknas självförtroende då tar man fel beslut"


(Salmonsson var inte nöjd. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Viktor Fasth var tillbaka. Storspelade men, det räckte inte.
AIK gjorde bara ett mål och har nu bara mäktat med totalt två kassar de tre senaste matcherna.
Och det räcker inte, det konstaterar även Johannes Salmonsson:

– Sedan vad man ska göra åt det… Det är en bra fråga men jag har inget lätt svar. Men något måste vi göra för att göra fler än ett eller två mål per match.

AIK:s målfacit blir än märkligare om man ser till spelet. I första perioden var AIK i förarsätet och dominerade stort. Visst, Frölunda fick ett tidigt slumpmål då en puck studsade via AIK-backen Jonas Liwings rygg och in. Den studsen ställde Fasth men i övrigt var det AIK som tryckte på och skapade chanser och som även fick en snabb kvittering samt ett mål bortdömt för spark under första perioden.

– Men jag tycker att vi var riktigt bra under de första tio minuterna i andra också. Men sedan direkt efter att de fick sitt mål (2-1) där, så fick de ett jäkla momentum medan vi inte kommer in i det igen. Jag tror att de har pucken i nästan sju minuter i vår zon under den tiden, säger Salmonsson och fortsätter:

– Vi gör ju ingen skitmatch utan vi kämpar bra och så men vi kommer inte till med vassa lägen. Det har gått tungt nu i några matcher, och det saknas självförtroende då tar man fel beslut.

Vilka beslut tänker du på då?
– Nämen när självförtroendet är bra så flyter allt på, allt bara funkar och då sitter även de skott som inte vill sitta nu, säger Salmonsson.

Han konstaterade att tabellen inte var så mycket att titta på just nu samt att AIK dessutom spelat ett par, tre matcher färre än de andra lagen vilket inte gör tabellen roligare att titta på.

– Vi har ju bara spelat tre, fyra matcher på de två senaste veckorna. Det är inte bra, man vill ju komma in det och vill att det ska rulla på.

Men nu får ni spela desto mer för att komma ikapp?
– Ja det är jäkligt kul i alla fall…

Vad säger du om Fasths insats i dag?
– Han var grym! Och är en jäkligt bra målvakt. Man känner sig enormt trygg men honom, man vet att han släpper lite returer och ger oss verkligen chansen att vinna.

Och apropå Victor Fasth så var AIK-målvakten sammanbiten efter förlusten när han sammanfattade sin egen insats och matchen:
– Det kändes bra och vi gör en bra match också tycker jag. Sedan blir det en liten svacka där i andra, där vi ställer till det för oss. Det var synd för det var bra annars, konstaterade Fasth som inte såg minsta ringrostig ut:

– Jag har ju fått vila i två veckor, det vore väl fan om jag inte var fräsch…

När det gäller matchen eller snarare de senare matchernas måltorka och problem i pp så analyserade sportchefen Anders Gozzi läget så här:

– PP handlar mycket om självförtroende, att man spelar bestämt och med kyla. Nu har vi dåligt självförtroende och då blir det att man tvekar och drar ner på tempot istället. Men det vi måste göra nu är att få in ett skitmål eller två och få upp självförtroendet och jobba vidare från det.

Inga kommentarer: