onsdag 26 januari 2011

Viktig straffseger för AIK i Gävle

Det blev straffläggning - eller lotteri som Jonas Liwing kallar det i Canal Plusintervjun - även i Gävle där AIK mötte Brynäs.

Richard Gynge inledde annars målskyttet för Gnaget, Brynäs kvitterade och tog ledningen men AIK tog ut Fasth med 1.17 kvar till full tid.Då kvitterade importkedjan  (Pavlikovsky framspelad av Zednik och McDonell) som ju fått en hel del kritik men här kliver de återigen fram när det behövs som mest.

Sedan avgjorde Liwing straffläggningen med den enda straffen av totalt åtta lagda som gick in och tog hem bonuspinnen.
AIK gick därmed förbi Timrå och det med en match färre spelad.

Jag ska försöka följa upp det här under onsdagen.

4 kommentarer:

Matte sa...

Varför säger alla spelare och tränare att straffläggning är "lotteri". Jag ser inget lotteri i det, däremot en spektakulär form av avgörande av matcher.

Anledningen jag är till varför spelare och tränare kallar det för lotteri är att de inte tränar på straffar helt enkelt. Om de gjorde det och tog mer seriöst på det, så skulle tongångarna vara annorlunda.

En kul grej vore - att göra som i vissa inomhusturneringar i five a side fotboll, att lagen får börja matchen med varsit straffslag. (i inomhusfotbollen får det lag som är placerat i lägre division ett antal handicapstraffar beroende på hur många divisioner det är som skiljer).

Det skulle ju kunna göra ett vissa matcher får en flygande start - står 1-1 redan innan matchen börjat eller att ena laget går in i matchen med 1-0-ledning :-)

Sophia sa...

Marie, kan inte du försöka göra en skade- och frånvarokoll på truppen. I den här matchen spelade tex inte bång eller nemeth (bång skrev du hade problem med överkroppen),båda dessa vill man helst ha med i krigandet som kommer :)

Marie Hallman sa...

Matte: Jag förde vidare din fråga till Liwing... som började skratta och sa, jäklar jag skulle inte ha sagt att det var ett lotteri. Han tyckte inte det berodde på att de tränar för lite på straffar eller är oseriösa, bara att det kändes som ett lotteri.
Jag gillar inte ditt förslag där med straffar innan, det känns inte helt seriöst att göra så, straffar ska vara något extra om det är oavgjort, inget ordinarie inslag. Tycker jag! Men kul att du tänkt till där! :0)

Sophia: Fick inte tag på någon som visste men Bång fick en smäll på bröstkorgen och eftersom de har för många forwards så fick han vila och Blomdahl spela. Inget allvarligt sa de då i alla fall. Ska göra ett nytt försök men fick inte tag på den som borde veta idag.

S sa...

Tack det uppskattas!